NHL

Här blir Hedman hjälte: "Såg inte att den gick in"

ANNONS
Tampa Bay är i konferensfinal. De skickade ut Boston efter en riktig rysare i natt. Matchvinnare? Victor Hedman, som avgjorde matchen i den femte perioden.

– Jag såg inte ens att den gick in. Jag såg bara att alla jublade, säger hjälten.

Victor Hedmans magiska slutspel bara fortsätter. Den svenske backjätten har varit en av Tampa Bays absolut bästa spelare, som vanligt, och har dessutom klivit fram med flera viktiga mål. I natt kom det viktigaste hittills.

Den svenske stjärnbacken klev fram i den andra övertidsperioden och tog hjälterollen. Med sitt mål sköt han Tampa Bay till konferensfinal. Deras fjärde på de sex senaste åren. Målet var hans femte i slutspelet.

Blygsam som han är valde Ö-vikssonen dock att hylla laget snarare än lyfta fram sig själv. Det var laget, och lagmoralen, som såg till att de slog ut de överlägsna ligavinnarna Boston. Och att de tog sin fjärde övertiddseger i slutspelet.

– Vi är ett hungrigt lag. Vi vet att Boston är ett grymt lag, de vann Presidents' Trophy av en anledning. Jag är väldigt nöjd över hur vi spelade defensivt och gjorde det tufft för dem. Sättet vi har kommit ihop som grupp under den här tiden har varit fenomenalt, säger Hedman.

Målet var hans femte i slutspelet och det fjärde på fem matcher mot Boston. Han står totalt på nio poäng eftersom han också hade en passningspoäng på Anthony Cirellis 2-1-mål i den tredje perioden. Det målet var bara 2:33 från att bli matchvinnare, men då kom Bostons kvittering från David Krejci.

GLÖDHET TJECK

Det finns dock en Tampaspelare som är ännu hetare än Victor Hedman: Ondrej Palat. Tjecken öppnade i natt lagets målskytte och har nu gjort mål i fyra raka matcher i slutspelet och har varit en av de som klivit fram i Steven Stamkos frånvaro.

Dessvärre för Tampa utgick även lagets andra offensiva storstjärna i natt. Nikita Kutjerov avbröt matchen efter att ha fått en klubba i ansiktet av Zdeno Chára.

– Vi kämpade stenhårt idag. Vi förlorade "Kuch" tidigt och det är såklart en tuff smäll, men jag måste ge mycket beröm till våra forwards. Jag är superstolt över deras insats, säger Victor Hedman.

Tampa har nu spelat klart i bubblan i Toronto. Nu reser de till Edmonton för en konferensfinal mot antingen Islanders eller Philadelphia. De förstnämnda leder serien med 3-1 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL