Hampus Harlestam.
HockeyAllsvenskan

Jätteshowen: Ligger bakom alla målen

Snacka om att Hampus Harlestam har inlett försäsongen på bästa möjliga sätt.
I dagens möte med allsvenska nykomlingen Väsby sköt han tre mål och stod för två assist och låg därmed bakom alla Almtunas mål i 5-3-segern. Harlestam har nu gjort sju poäng på de två första träningsmatcherna.

Almtuna kom ut klart starkast och trots att man drog på sig tre raka utvisningar under de tio första minuterna så var det bortalaget som hade övertaget. De ledde skottstatistiken med 13-5 efter 20 spelade minuter och fick även utdelning precis innan pausen.

Det var återvändande backen Nikolaj Belov som skickade in 1-0 till Almtuna.

Den andra perioden började lika bra som den slutade för Uppsalagänget då collegevärvningen Martin Mellberg blev målskytt för andra träningsmatchen i rad efter endast en minut.
Almtuna drog på sig två nya utvisningar och fick spela 3-mot-5, något som man dock redde ut.

Halvvägs in i matchen kunde sedan Hampus Harlestam sätta sitt första mål i matchen vilket innebar 3-0 för Almtuna. Väsby fick dock in ett reduceringsmål genom Henrik Rommel precis innan periodpaus för att hålla hoppet om seger vid liv.

HARLESTAMS HATTRICKSHOW

Hampus Harlestam hade dock andra tankar.

I den tredje perioden sköt han två nya mål för att fullborda ett hattrick. 27-åringen stod även för två assist i matchen och låg därmed bakom Almtunas allas fem mål i matchen.

När Almtuna mötte Juniorkronorna i torsdags stod Harlestam för två poäng, ett mål och en assist, när Uppsalalaget förlorade med 4-2.
Forwarden, som skrev på ett permanent avtal för Almtuna i våras efter att ha varit utlånad från Oskarshamn förra säsongen, har nu alltså gjort sju poäng, fyra mål och tre assist, på endast två matcher. Han har noterats för poäng i alla (!) Almtunas sju mål hittills på försäsongen.

Matchen slutade med en 5-3-seger för Almtuna efter att Väsby försökt jaga i kapp precis på slutet. Nykomlingen Väsby har nu förlorat båda sina första träningsmatcher då de tidigare även besegrats även Södertälje med 4-2.

Väsby – Almtuna 3–5 (0-1,1-2,2-2)

Väsby: Henrik Rommel 2, Pontus Karlsson
Almtuna: Hampus Harlestam 3, Nikolaj Belov, Martin Mellberg.