Alexander Holtz och Lucas Raymond briljerade.
Juniorer

Juniorkronornas jättekross – mot seniorer

The kids are alright.
I förra matchen vann Juniorkronorna mot allsvenska Almtuna och i kvällens match mot Enköping vann Tomas Monténs killar med hela 12–1.

Wow, snacka om att Juniorkronorna hade lekstuga med Enköping, till vardags i Hockeyettan.

De unga talangerna vann med hela 12-1 mot män (!) och har nu tagit två raka segrar efter att man även besegrat Almtuna under torsdagen.

I fredagens match dröjde det inte länge innan det rasslade till i nätet. Färjestads jättetalang Albert Johansson sköt in 1-0 efter 23 sekunder och satte direkt tonen för vad som var på väg att hända.

Efter tre minuter satte LHC-löftet Arvid Costmar in 2-0 och när åtta minuter hade spelats av den första perioden ledde U20-killarna med 4-0. Femman kom även senare men Enköping kunde dock reducerade mot slutet av de första 20 minuterna. Det blev dock hemmalagets enda mål i matchen.

De gästande juniorerna gick ut ännu starkare i mittperioden och vann den med hela 6-0 (!). Efter 10-1-målet valde Enköping att byta målvakt då Pontus Hagman gick ut och in kom i stället juniormålvakten Carl Philip Eliasson

FYRA TVÅMÅLSSKYTTAR

Det fick inte stopp på blödningen utan Alexander Holtz satte 11-1 minuten därefter vilket var hans andra mål i matchen. 18-åringen har nu blivit tvåmålsskytt under båda veckans träningsmatcher mot seniorlag.

I den tredje perioden slog dock Juniorkronorna av på takten och gjorde endast ett mål för att fastställa slutresultatet 12-1. U20-killarna vann även skotten med 40-25 i matchen.

Juniorkronorna hade fyra olika spelare som blev tvåmålsskyttar. Förutom Holtz satte även Simon HolmströmAlbin Sundsvik och Arvid Costmar två mål i matchen. Holtzs radarpartner Lucas Raymond hade även han en fin afton då han stod för fyra poäng i matchen, ett mål och tre assist vilket var bäst i laget tillsammans med tidigare nämnda Costmar som också stod för fyra poäng, två mål och två assist. Även Noel Gunler var produktiv då han passade fram till tre av målen.

Mellan stolparna var det Hannes Kollén som fick förtroendet för Juniorkronorna. Frölundas talangfulle målvakt räddade 24 av 25 skott.

Enköping – Juniorkronorna 1–12 (1-5,0-6,0-1)

Enköping: Jesper Bärgård.
Juniorkronorna: Arvid Costmar 2, Albin Sundsvik 2, Alexander Holtz 2, Simon Holmström 2, Albert Johansson, Elmer Söderblom, Lucas Raymond, Karl Henriksson