NHLGamer.com
NHL20

100.000 i potten när Sveriges bästa e-hockeyspelare ska utses

ANNONS

Har du vad som krävs för att bli utsedd till Sveriges bästa i tv-spelet NHL 20? I så fall kan du nu anmäla dig till den största svenska tävlingen hittills i spelets historia. 

Det har dröjt över ett år sedan senaste SM i e-hockey spelades, under namnet Swedish Championship League. Evenemanget var vida populärt bland svenska NHL-gamers – och nu är turneringen tillbaka med en saftig prispott på totalt 100.000 kronor. 

NHLGamer – Europas största plattform för e-hockey – står återigen för arrangemanget, med stöd från kraftiga partners i Svenska Ishockeyförbundet (SIF), Svenska E-sportföreningen (SESF) och huvudsponsorn Svenska Spel

Turneringen består av två olika delar – en där du spelar med sex spelare i vardera lag (i spelformen EASHL) och en där du får visa upp dina individuella skills i en mot en-hockey. Både gruppspel och slutspel gäller för bägge delar. 


E-hockeystjärnan Johan Lehmann kommer försöka norpa guldet i båda turneringarna. 

– Sjukt kul att vårt community fortsätter att växa och att fler ser e-hockeyns stora potential. Större prissummor och engagemang från större aktörer tycker jag talar sitt tydliga språk. 

Kan Vesa Pompa försvara guldet?   

Störst pott finns det i 6v6-turneringen där slutsegrarna får dela på 40.000 kronor. Lehmanns klubb Vesa Pompa tog hem SCL förra året och siktar givetvis på att upprepa bedriften. 2019 trotsade de oddsen. Nu är de en av favoriterna. Och de ställer i stort sett upp med samma lag som förra året, så det vore konstigt annars. 


– Läget ser lite annorlunda ut från fjolårets turnering. Senast klev vi in som riktiga underdogs, den här gången är vi ett lag att räkna med. Vi kommer göra vårt yttersta för att försvara guldet i SCL. 

Det fortsätter att satsas på e-hockey i Sverige, även om det görs något i motvind. Tittarsiffrorna jämfört med andra e-sportspel som t.ex. Fortnite, Counter-Strike eller t.ex. sportkonkurrenten Fifa är relativt låga – men det är många som tror att det ändå finns en framtid för tv-spelssporten. 

– Det finns såklart åtgärder som säkerligen skulle kunna få e-hockeyn att växa ytterligare, säger Johan Lehmann.
– Men jag vill samtidigt belysa att vi är på rätt väg. Vi ser en stark positiv utveckling, fler spelare och tittare, större omfattning på turneringarna, större aktörer som engagerar sig och prissummor ökar. 

Hur anmäler man sig? 

SCL upplaga 2 kommer enbart att spelas online pga det rådande pandemiläget i Sverige. Och kommer enbart spelas på den mest populära konsolen Playstation 4. 

Du anmäler dig eller ditt lag på NHLGamer fram till och med 27 augusti. Det enda som krävs är spelet, en PS4, hyfsad uppkoppling och en spelarlicens från SESF. 

Spelschema:

1v1

Grundseriespel 31/8-12/9
Slutspel 14/9-24/9
Finalspel 2/10

6v6

Grundseriespel 29/8-18/9
Första slutspelsrundan 19/9-23/9
Kvartsfinaler 24-27/9
Semifinaler + Finaler 3/10

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL