Spencer Abbott, Robin Alvarez och Lukas Kilström är fortfarande klubblösa.
Foto: Bildbyrån
SHL

LISTA: 15 klubblösa SHL-spelare

Snart kickar försäsongen igång på allvar för SHL-lagen med träningsmatcher. De flesta SHL-lag har därmed fyllt sina trupper men det finns fortfarande öppningar på sina håll. 
Det finns även flera spelare som fortfarande är i behov av en ny klubbadress. Här listar vi därför 15 spelare som spelade i SHL förra säsongen som fortfarande går utan klubb. 

SHL-säsongen börjar närma sig och snart ska de 14 klubbarna dra igång försäsongen då pucken släpps för träningsmatcher senare i veckan. 

Det finns dock fortfarande flera spelare som spelade i SHL den gångna säsongen som ännu inte har en klubbadress inför kommande säsong. 

Här listar vi därför 15 spelare som fortfarande står utan klubb:

Lukas Kilström

Södertäljesonen har spenderat sju raka säsonger i Brynäs och växte ut till en viktig spelare och ledare på lagets blålinje. Det blir dock ingen fortsättning i Gävle för Kilström. 

30-åringen har fått båda de senaste säsongerna förstörda på grund av hjärnskakningar och det är oklart ifall han har återhämtat sig så pass att han kommer kunna inleda säsongen 2020/21 som planerat. 

Kilström har dock varit en av SHL:s allra bästa defensiva backar de senaste åren och vore en stabil värvning för vilket lag som helst, förutsatt att han får vara kvitt från hjärnskakningsproblemen.  

Pontus Netterberg

Forwarden, som vann SM-guld med Växjö 2018, har spelat i tre olika SHL-klubbar de senaste två säsongerna. Förutom Växjö har det även blivit spel i Malmö och senast Oskarshamn för 28-åringen. 

Han fick dock inte vara kvar i Småland och det är just nu oklart var karriären fortsätter för Netterberg, som tidigare även spelat SHL-hockey med HV71. 

Känslan är att han har fastnat lite i sin utveckling de senaste åren och frågan är om han ens blir kvar i SHL. Lockar det kanske med ett utlandsäventyr för Netterberg som spenderat hela karriären i Sverige? 

Simon Després

Den tidigare NHL-backen kom till Oskarshamn med höga förväntningar och inledde lite trevande. Därefter växte kanadensaren in i SHL-kostymen mer och mer, till slut avslutade han som en av Oskarshamns bästa spelare, om inte den bästa. 

Després blev ändå inte kvar i SHL-jumbon. Han kommer att ha mycket att bidra med till det laget som väljer att värva honom. 

Under den gångna säsongen ryktades han skriva på för en SHL-konkurrent efter uppbrottet med Oskarshamn men därefter har det varit väldigt tyst om den 29-årige backens framtid. 

Simon Després.Simon Després.Foto: Suvad Mrkonjic/Bildbyrån

Niclas Lundgren

30-åringen hade hamnat i frysboxen i Brynäs och lämnade mitt i säsongen för att i stället skriva på för Växjö Lakers där han vann SM-guld 2015. Där fick han spela mycket mer och växte även i spelet. 

Trots att det gick mycket bättre efter klubbytet blev Lundgren inte kvar i Smålandsklubben utan fick se sig om för ett annat alternativ. 
Den stabile backen är född i Västerås och har VIK som moderklubb. Han har därför kopplats ihop med återkomst till klubben – och han själv har öppnat för att vända hem.  

– Jag skulle absolut vilja spela i Västerås igen. Sedan får vi se när det blir. Det har jag inget bra svar på i dag och det är, som sagt, väldigt speciella tider, sade Lundgren till VLT i maj. 

Brandon Gormley

Den tidigare JVM-backen fick lämna Frölunda i våras. Gormley inledde sin SHL-karriär i Mora och imponerade men flyttade sedan till Finland innan Frölunda klev in i bilden. Där blev han en perfekt "mitt i säsongen-värvning" när göteborgarna gick hela vägen till SM-guldet 2019. 

Den gångna säsongen kämpade han ofta med skadeproblematik och kunde inte prestera på högsta nivå. Kanadensaren, med 58 NHL-matcher på meritlistan, letar nu alltså efter en ny klubb. 

Nils Andersson

Umeåkillen åkte på en hjärnskakning under fjolåret och från början verkade det inte vara så allvarligt men sedan växte det sig och blev värre och värre. Till slut ställde han in säsongen 2019/20 och fick sedan även lämna HV71. 

Om 28-åringen kan bli frisk och hitta tillbaka till nivån han tidigare har haft är detta en spelare som har potential att vara en av de poängstarkaste backarna i SHL. 

Ryan Stoa

33-årige Stoa var Örebros bästa målskytt den gångna säsongen. Hans 19 mål var även tredje bäst i SHL. Trots det var amerikanen inte välkommen tillbaka till Närkelaget. 

Den tidigare KHL-forwarden spenderade fem säsonger i Ryssland innan flytten till Örebro. Vore det nu därför aktuellt för Stoa att vända tillbaka österut? 

Ryan Stoa.Ryan Stoa.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Johan Alm

Alm fick inleda säsongen som den första lagkaptenen i Oskarshamns SHL-historia. Det blev dock endast tio matcher den gångna säsongen då backen tvingades till operation på grund av en korsbandsskada i höstas. 

Det är oklart exakt var backklippan ligger i sin rehabilitering men än har han inte gjort klart med en ny klubb inför nästa säsong. 

I våras rapporterade Norran att Alm, som vunnit två SM-guld med Skellefteå, skulle återvända till Oskarshamn kommande säsong. Därefter har det varit tyst om 28-åringens framtid samtidigt som Oskarshamn har värvat ihop en trupp som redan innehåller åtta backar. Finns det då plats för Alm? 

Spencer Abbott

Av skattetekniska skäl stod det klart att Leksand inte tänkte plocka tillbaka Spencer Abbott till kommande säsong. 32-åringen var en stor stjärna i både Frölunda och Mora men hade det tuffare att leverera på samma sätt i Leksand. 

Den kanadensiska forwarden står nu utan klubb och det är oklart ifall han väljer att återvända till SHL för en fjärde gång eller fortsätter någon i en annan europeisk liga. 

Nick Sörensen

Den tidigare landslagsforwarden inledde säsongen i Linköping men fick lite speltid och flyttade till Rögle redan i september. Där lyfte han men hade ändå svårt att motsvara förväntningarna då det endast blev fem poäng på 15 matcher i Ängelholm för forwarden som har både svenskt och danskt medborgarskap. 

Senare under hösten drabbades han dock av en hjärnskakning och återvände därefter aldrig till Rögle. Det är ännu inte känt hur det går för 25-åringens kamp mot hjärnskakningen. Det är därför oklart när han kan börja spela hockey igen och än är inget sagt om hans framtid. 

Matias Myttynen

Finländaren värvades in till Malmö mitt under säsongen och gjorde succé direkt. Han landade till slut som lagets näst bäste målskytt, trots att han spelade runt tio matcher färre än sina lagkamrater. 

30-åringen blev dock inte kvar i Skåne och letar nu efter en ny klubb. Kan det bli en återkomst till KHL eller Finland för den målfarliga forwarden?

Chris DeSousa

Rögle hade scoutat kanadensaren under en längre tid innan man värvade in honom strax innan transferfönstret stängde i vintras. Det blev även bra på isen för 29-åringen som motsvarade förväntningarna, även om produktionen inte alltid var där så var han nyttig i spelet. 

Det ser dock inte ut att bli någon fortsättning i Ängelholm för DeSousa som tidigare har ryktats vilja flytta till KHL. 

Chris DeSousa. Chris DeSousa. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Robin Alvarez

Den 32-årige stjärnan gjorde sin bästa säsong i SHL-karriären i fjol då han var uppe och sniffade på 30-poängsstrecket, men han blev ändå inte kvar i Skellefteå AIK. 

Skåningen har förutom Skellefteå även spelat SHL-hockey med Djurgården och Malmö men ser nu ut att leta efter en ny SHL-klubb. Tidigare under sommaren rapporterade nämligen Norran att Alvarez jagades av flera SHL-klubbar som försöker värva honom till nästa säsong. 
Frågan är bara vilken som ska lyckas landa forwardens signatur? 

Brendan Shinnimin

Kanadensaren växte ut till en stor profil under sina tre år i Växjö Lakers och fick vinna ett SM-guld med klubben. 29-åringen, som är känd för att skapa stora rubriker, fick dock lämna Smålandslaget efter den gångna säsongen efter att inte ha lyckats komma upp på samma nivå som de två tidigare säsongerna i Växjö. 

Den kontroversielle men underhållande forwarden har tidigare spelet i både Schweiz samt KHL och det är oklart var Shinnimin nu väljer att fortsätta karriären. 

Shane Harper

Den 31-årige amerikanen fick inte heller vara kvar i Örebro och uppgavs tidigare i våras vara nära en flytt till SHL-konkurrenten Rögle. Harper har varit nära 30 poäng två säsonger i rad i Örebro men ser nu istället ut att inte återvända till Sverige. 

Forwarden verkar dock i stället stanna kvar i USA då han och hans fru fick en dotter i våras och det skulle vara enklast för dem att stanna hemma. 31-åringen har tidigare dock sagt att Europa-spel fortfarande är aktuellt om inget skulle lösa sig i hemlandet. TV: Kommentatorerna börjar skratta – när ligan bjuder på humor

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 26 september
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
tisdag 27 september
19:00 Skellefteå - Färjestad SHL
19:00 Tingsryd - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 HV 71 - Leksand SHL
19:00 Brynäs - Örebro SHL
01:00 Carolina Hurricanes - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 28 september
19:00 Brynäs - SDE SDHL
19:00 Mora - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Vastervik - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - AIK Hockeyallsvenskan
01:00 Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens NHL
torsdag 29 september
19:00 Oskarshamn - Frölunda SHL
19:00 Växjö - Brynäs SHL
19:00 Leksand - Örebro SHL
19:00 Linköping - Luleå SHL
19:00 Timrå - HV 71 SHL
19:00 Färjestad - Skellefteå SHL
19:00 Rögle - Malmö SHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
fredag 30 september
19:00 BIK Karlskoga - Vastervik Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Ostersund Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
01:00 New Jersey Devils - New York Rangers NHL
lördag 01 oktober
13:00 AIK - Luleå SDHL
15:15 Luleå - Växjö SHL
15:15 Timrå - Färjestad SHL
15:15 HV 71 - Oskarshamn SHL
15:30 Linköping - Brynäs SDHL
16:00 Göteborg - Djurgården SDHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 Rögle - Linköping SHL
18:00 Örebro - Skellefteå SHL
18:00 Frölunda - Leksand SHL
18:00 Västerås - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Boston Bruins - Philadelphia Flyers NHL
söndag 02 oktober
13:00 HV 71 - Djurgården SDHL
14:00 Göteborg - Linköping SDHL
15:00 Malmö - Brynäs SHL
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
måndag 03 oktober
03:00 Ostersund - Vastervik Hockeyallsvenskan
03:00 Los Angeles Kings - Anaheim Ducks NHL
tisdag 04 oktober
18:05 Rögle - Zürich Champions Hockey League
19:00 Kristianstad - Djurgården Hockeyallsvenskan
20:00 Belfast - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten