Anthony Beuvillier sköt två mål i storsegern.
Foto: John E. Sokolowski-USA TODAY Sports
NHL

Islanders gick på kross – tar sig vidare

ANNONS

Florida Panthers fick spela slutspelshockey för första gången sedan 2016. 
Det blev dock endast fyra matcher för Florida då New York Islanders tog hem serien med 3-1 i matcher efter att ha vunnit med hela 5-1 i den fjärde matchen. 

New York Islanders ledde med 2-0 i matcher innan Florida Panthers vann den tredje matchen och hoppades då kunna bli det andra laget i NHL:s historia att vända ett 0-2-underläge till vinst 3-2 i matcher. 

Deras drömmar krossades dock i den fjärde matchen då Islanders spände musklerna och vann med hela 5-1 för att avgöra serien. 

Redan i den första perioden stack man iväg då Anthony Beauvillier sköt två raka mål för att ge NYI en 2-0-ledning. Mike Hoffman reducerade visserligen men därefter tog Islanders öveg igen medan Florida såg ganska trött och uddlöst ut. 

FLORIDA-BESVIKELSE: ”VÄLDIGT TUFFT”

I den andra och tredje perioden rann siffrorna iväg och matchen slutade till slut 5-1 till New York. 

– Jag gillade vårt fokus i dag. Det fanns bättre en sak i killarnas skallar och det var att spela bättre än det andra laget och vinna matchen. Ingen tänkte någonting på "jag-et" utan det enda var "vi-et". Alla drog åt samma håll och vi hade inga passagerare som bara flöt med, vilket är ett jättebra tecken, säger Islanders-coachen Barry Trotz på sin presskonferens.  

Florida Panthers hade tagit sig till slutspel för första gången sedan 2016. Då åkte man ut mot New York Islanders då John Tavares var den stora skillnaden lagen emellan. 
Nu upprepade sig historien, trots att "Isles" inte hade Tavares som vågmästare. 

– Det är väldigt tufft just nu. Vi fick ju helt klart inte det resultatet som vi ville ha. Vi hade velat gå längre och fightas om Stanley Cup. Nu är det över för den här gången och jag kan inte fokusera på mycket annat nu, säger Panthers-kaptenen Aleksander Barkov och fortsätter:
– Det var en bra erfarenhet för den här gruppen att få känna på slutspel igen efter några år men vi är verkligen inte nöjda med resultatet. Vi hade velat så mycket bättre. 

Florida Panthers – New York Islanders 1–5 (1-2,0-1,0-2)

Florida: Mike Hoffman (3)
New York: Anthony Beauvillier 2 (3), Brock Nelson (2), Mathew Barzal (1), Jean-Gabriel Pageau (3). 

New York Islanders vidare med 3-1 i matcher. 

Den här artikeln handlar om: