Oscar Öhman
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Gjorde succé i Ettan - klar för allsvenskan

ANNONS
Oscar Öhman är tillbaka i HockeyAllsvenskan. 22-åringen lämnar Troja/Ljungby för spel i Kristianstad.

– Vår förhoppning är att han ska bli en poängspelare hos oss, säger elitansvarige Christian Falk till kristianstadsbladet.se.

Oscar Öhman tog sig upp till Modos A-lag via deras juniorverksamhet, och noterade drygt 60 allsvenska matcher för klubben. Säsongen 17/18 var han under stundom utlånad till diverse klubbar i HockeyEttan och till säsongen därpå skrev han på för Troja/Ljungby.

Efter två år i Småland lämnar 22-åringen nu klubben. Han är klar för en återkomst till HockeyAllsvenskan, men den här gången i Kristianstads färger.

– När han spelade med Modo i allsvenskan var han mer en gnuggare men han har varit väldigt produktiv i Troja de två senaste säsongerna och vår förhoppning är att han ska bli en poängspelare hos oss, säger klubbens elitansvarige Christian Falk till kristianstadsbladet.se.

Öhman har varit en succé hos Troja. Säsongen som gick gjorde han 41 poäng (14+27) på 40 seriematcher i Ettan. Totalt har han producerat 93 poäng på 108 matcher under sina år i tredjedivsionen.

–  Han är lite äldre än de andra talangerna vi har plockat in, men vi ser honom ändå som en väldigt talangfull hockeyspelare och vi hoppas att han ska ta ytterligare steg hos oss, fortsätter Christian Falk.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL