Oskar Lindblom och hans sambo upplevde en emotionell dag i torsdags.
Foto: Icon Sportswire & Privat
NHL

Oskar Lindblom: "Jag mådde så bra inombords att illamåendet försvann"

Under ett drygt halvår har Oskar Lindblom gått sin tuffaste kamp i livet. Och det utanför isen – mot cancern. Efter en påfrestande tid fylld av behandlingar och sjukhusbesök genomgick han i förra veckan sin sista behandling, något som skapade ett enormt lyckorus hos Philadelphia Flyers-svensken.
– 
Ska jag vara ärlig mådde jag rätt dåligt då jag gick ut från sjukhuset efter att precis avslutat min behandling, men då tog känslorna över. Jag mådde så bra inombords att illamåendet försvann, berättar han för hockeysverige.se.

I mitten av december kom Philadelphia Flyers med det chockerande beskedet att Oskar Lindblom drabbats av Ewings sarkom, en typ av skelettcancer. Sedan dess har 23-åringen genomgott en rad tuffa behandlingar för att bli av med cancern. 

I torsdags kom så det glädjande beskedet att han skrivits ut från sjukhuset. På Instagram delade den tidigare Brynäsforwarden med sig av en video där han ringer klockan, vilket signalerar att han skriver ut sig själv, och tackar personalen genom att ge dem en av hans matchtröjor.

Nu har det snart gått en vecka sedan Oskar Lindblom klev ut genom sjukhusdörrarna, men dagen då han fick beskedet att han hade cancer sitter starkt kvar på näthinnan.

– Tankarna då? Ja du… Det var många tankar, men jag var ganska tom och sögs tillbaka i ett sorts vacuum som är svårt att förklara, berättar en i dag mycket glad och positiv Oskar Lindblom för hockeysverige.se och fortsätter:
– Först tänkte jag såklart om jag kommer kunna spela hockey igen och hela den biten. Sedan kom jag på mig själv och tänkte att hockeyn inte var det viktiga här. Det viktiga var att bli frisk och leva ett normalt liv igen. Det var många sådana tankar direkt. 
– Efter några dagar hade jag lugnat ner mig och såg det positiva i att man hittat cancern tidigt och att jag kommer få en bra behandling och hjälp här borta. 

Allt började med att Oskar Lindblom trodde att han fått en smäll under en match som tagit olyckligt.

– Jag hade lite ont och det var inget speciellt mer med det. Sedan sa min flickvän, Alma, att jag måste kolla upp det. Hon är lite mer hypokondrisk än vad jag är och vill gärna ha koll.
– Efter ett tag sa ja okej. Vi körde först en röntgen där det var svårt att se vad som var fel. Sedan fick jag göra en magnetröntgen och biopsi. Efter det kickade allt igång. Det gick bara någon dag sedan fick jag redan på vad det var. 
– Från att må hur bra som helst och kunna spela hockey till att någon sa till mig att jag var sjuk och hade cancer den tiden gick väldigt fort.

Med tanke på det laddade ordet cancer, hade du någon gång dödstankar?
– Klart att jag tänkt så någon gång, men jag har varit positiv i tänkandet. Som jag sa hittade de cancern tidigt och ingen har sagt att det kunde vara åt det hållet. 
– Jag har hela tiden varit positiv till att komma tillbaka till livet. Först skulle jag bara gå igenom sex månader av cellgiftsbehandlingar och jag kan inte säga att jag direkt haft mycket sådan tankar.

Oskar Lindblom deltog när Philadelphia Flyers tog sitt lagfoto.Oskar Lindblom deltog när Philadelphia Flyers tog sitt lagfoto.Foto: Philadelphia Flyers

"DET VAR INTE DET ROLIGASTE SAMTALET"

En av tuffaste bitarna för Oskar Lindblom var att meddela flickvän, familj och vänner att han drabbats av cancer. 

– Jag tog det ganska hårt själv först. Nu hade jag flickvännen med mig på sjukhuset, Hon fick redan på det på en gång och förklarat för sig vad det var. 
– Sedan skulle jag ringa mamma, pappa och släkten… Det var inte roligaste samtalen jag gjort i mitt liv. Bara att säga att jag hade cancer var väldigt tufft. Det trodde jag inte att jag skulle göra under hela mitt liv. Det var jobbigt. 
– Familjen flög över en snabbis. Sedan hann jag hem innan jul och träffade alla hemma innan jag började med behandlingarna. Det var skönt att komma hem. Samtidigt mådde jag bra fysiskt så det var inga sådana problem. 
– Jag fick fira en lugn jul hemma. Sedan var det bara på det igen. Runt nyår körde jag igång. Mamma var med över en sväng och hjälpte till med allting så vi kom till ro och allt skulle fungera. Sedan lyckades jag få över dom flesta av familjen igen innan det här corona-utbrottet kom. Efter det har det bara varit jag och Alma här under tre månader. 

Att inte kunna ha familjen vid sin sida under de tre senaste månaderna av behandlingar har varit påfrestande för Oskar Lindblom. 

– Ja, såklart, men jag är samtidigt tacksam över att det nuförtiden finns telefon, facetime och allt vad det nu är. Det hade inte varit samma sak att skicka brev, skrattar Oskar Lindblom och fortsätter:
– Sedan har min flickvän hjälpt mig extremt mycket. Efter att jag haft några tuffa behandlingar har jag inte orkat någonting. Då har hon lagat mat och allt sådant, så det har varit väldigt skönt att ha henne här. 

Hur har du mått under och efter behandlingarna?
– Det har gått väldigt mycket upp och ner. Man lär sig hur kroppen kommer att reagera och att när jag har haft behandlingar kommer jag må dåligt, vara illamående och inte ha någon energi alls. Då blir det mycket att ligga inne. 
– Någon dag efter behandligarna började jag ändå må lite bättre och kunde röra på mig, cykla lite hemma och köra lite fys när jag kunnat. Att jag har kunnat röra på mig har betytt mycket för mitt välmående. 

Har du kunnat träna fys fullt ut?
– Till och från. Dagarna då jag mått bra har jag känt att jag kunde trycka på lite extra i fysträningen. Men jag ska inte säga att jag har kört på så hårt, men i alla fall någonting vilket också hjälpt mig på vägen. 

Hur har laget tacklat det här?
– Ja… bra fråga (skratt). Jag har inte träffat killarna speciellt mycket. Det har mer blivit något sms. I början var jag mycket med Robban (Hägg) och hans flickvän. De hjälpte oss väldigt mycket och jag kunde snacka av mig mycket med dem. 
– Annars vet jag faktiskt inte. Det har varit kul att vara på hallen de gånger jag varit där eftersom jag då också fått snacka av mig lite. Det var under en och en halv månad som jag inte träffade killarna på hallen så det blev en annan livsstil, men jag tycker att det gått bra. 

Philadelphia Flyers startade #OskarStrong för att stötta Oskar Lindblom.Philadelphia Flyers startade #OskarStrong för att stötta Oskar Lindblom.Foto: Andy Lewis/Icon Sportswire

"RÖRANDE ATT SÅ MÅNGA HÖRDE AV SIG"

När det kom ut att Oskar Lindblom hade cancer slöt sig stora delar av hockeyvärlden samman under hashtaggen #oskarstrong.

– Det gick fort i början. Först gick Flyers ut med det. Jag kände att det var skönt att jag inte behövde gå ut och berätta att jag hade cancer. Det eskalerade ganska rejält i början. Jag vet inte hur många sms, samtal jag fick och folk som skrev till mig. 
– Framför allt första månaden när jag var nere i skiten i tankarna hjälpte det här mig väldigt mycket. Folk visade sitt stöd vilket verkligen hjälpte mig att må bättre och i alla fall tänka lite positivt på det som hänt. Det var rörande att så många hörde av sig. 

Han hyllar också sjukvården i Philadelphia. 

– Den har fungerat jättebra och jag har fått den bästa hjälp jag kunnat få. Philadelphia är en ganska stor sjukhusstad och hade specialister på mitt område. 
– Sjukhuset har sett ut som mitt hem och det har varit väldigt enkelt för mig att få mina behandlingar där. Det har varit väldigt bra. 

Kan du klä ord på känslan då du fick plinga i klockan som betydde att du var utskriven?
– Det var speciellt men också nervöst att plinga i klockan och samtidigt känna allt rus som jag hade i kroppen. Ska jag vara ärlig mådde jag rätt dåligt då jag gick ut från sjukhuset efter att precis avslutat min behandling, men då tog känslorna över. Jag mådde så bra inombords att illamåendet försvann. 
– Att få kliva ut från sjukhuset en sista gång är något jag alltid kommer att komma ihåg, säger Oskar Lindblom som också med mycket värme i rösten berättar om vad flickvännen Alma har betytt och betyder för honom. 
– Alma har varit med om en resa hon också. Hon var van att kunna åka hem då hon ville, men under den här tiden kunde hon inte åka hem någonting. 
– Hon träffade inte många på tre månader eftersom vi inte skulle träffa mycket folk över huvud taget. Sedan kom coronan där hon egentligen inte träffade någon. Hon har betytt mycket den här tiden och jag hade inte klarat mig lika bra som jag gjort nu utan henne. 

Cancern blir lite av en anhörigsjukdom också, är det här tankar som du samtidigt tänkt mycket på? 
– Ja, verkligen. Jag har försökt att hela tiden varit positiv runt familjen. Jag har tänkt att så länge jag är positiv blir det enklare för dem också att vara positiva och tänka att jag mår bra. 

Har det funnits i tankarna att du kanske måste ge upp hockeyn?
– Nej, det har jag faktiskt aldrig tänkt på. Att komma tillbaka till hockeyn har varit ett av målet. Hockeyn är det jag älskar och vill tillbaka till så jag se till att jag snart kan spela igen. 

Hur går tankarna framåt då det gäller hockeyn?
– Jag ska börja träna lugnt nu och försöka bygga upp någon slags fysik som jag hade tidigare. Jag kommer inte stressa fram någonting. Det är ganska långt till nästa säsong börjar så jag borde kunna komma tillbaka till den form jag var i innan jag blev sjukt. 
– Jag ser verkligen fram emot att kunna vara tillbaka med laget och umgås på en normalnivå som jag gjort tidigare. Laget blir som en familj och jag längtar till att vi ska spela tillsammans inför våra fans. 


TV: Här lämnar Oskar Lindblom sjukhuset

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 05 oktober
19:00 Mora - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - Boston Bruins NHL
torsdag 06 oktober
19:00 Brynäs - Leksand SHL
19:00 Skellefteå - Timrå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Färjestad - Rögle SHL
19:00 Malmö - Luleå SHL
19:00 Örebro - HV 71 SHL
19:00 Linköping - Oskarshamn SHL
fredag 07 oktober
19:00 BIK Karlskoga - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - Brynäs SDHL
19:00 Vastervik - Tingsryd Hockeyallsvenskan
lördag 08 oktober
12:00 Djurgården - Brynäs SDHL
13:00 Linköping - Leksand SDHL
15:00 Almtuna - Djurgården Hockeyallsvenskan
15:15 Frölunda - Luleå SHL
15:15 Timrå - Örebro SHL
15:15 Leksand - Malmö SHL
15:15 Oskarshamn - Färjestad SHL
17:30 SDE - Modo SDHL
18:00 HV 71 - Linköping SHL
18:00 Växjö - Rögle SHL
18:00 Brynäs - Skellefteå SHL
18:00 Södertälje - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
18:00 AIK - Luleå SDHL
18:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
00:00 Minnesota Wild - Dallas Stars NHL
söndag 09 oktober
12:00 Djurgården - Leksand SDHL
15:00 Kristianstad - Vastervik Hockeyallsvenskan
15:00 Mora - Ostersund Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Modo SDHL
16:10 SDE - Luleå SDHL
18:00 Tingsryd - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
tisdag 11 oktober
18:00 Krakow - Färjestad Champions Hockey League
19:05 Frölunda - Grenoble Champions Hockey League
19:30 Djurgården - Brynäs SDHL
20:35 Zürich - Rögle Champions Hockey League
01:30 New York Rangers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 12 oktober
04:00 Los Angeles Kings - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Vita Hästen - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Ostersund - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Vastervik Hockeyallsvenskan

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten