Sök
Ludwig Blomstrand.
HockeyAllsvenskan

”Klart man hade velat testa vingarna också”

Ludwig Blomstrand stannar i SSK trots intresse från både SHL och utlandet. Hans vapendragare och kompis Christopher Liljewall blir dock inte kvar i klubben och Blomstrand kommer sakna sin radarpartner.

Ludwig Blomstrand hade flera anbud från både utländska klubbar och SHL-lag men den allsvenske stjärnan valde oväntat att stanna i Södertälje. Han kommer dock att återvända till ett SSK som inte längre innehåller vapendragaren och kompisen Christopher Liljewall.
– Man kan inte få som man vill hela tiden, men det är klart att det hade varit en trygghet för mig om han hade blivit kvar, säger Blomstrand till hockeysverige.se.

Efter succén i Södertälje den gångna säsongen var Ludwig Blomstrand en av de mest jagade männen i Hockeyallsvenskan. 

Ett tag verkade det som att 27-åringen skulle spela lite överallt nästa säsong. Olika uppgifter placerade honom i allsvenska konkurrenter, andra i SHL och det ryktades även om att utlandsspel var nära för stjärnforwarden. 

I slutet av förra veckan blev det dock klart var Blomstrand spelar nästa säsong. Han valde att nobba alla andra anbud för att istället stanna kvar i SSK. 

För hockeysverige.se berättar han om beslutet att förlänga sitt kontrakt med Södertälje. 

– Jag trivs jäkligt bra här och det kändes bra i magen helt enkelt. Jag har haft två och en halv säsong här som har varit toppen med alltihop. Det ska bli kul att få chansen med ett år till här, säger han och fortsätter: 
– Det är klart att man hade velat testa vingarna också, men det har varit lite skumma tider här det senaste och SSK har alltid varit högst på min lista ända sedan vi började. Så nu är det skönt att det löste sig. 

Det är klart att man hade velat testa vingarna utomlands eller i SHL också

Blomstrand själv var dock länge osäker på hur det skulle bli och det är nu därför en lättnad att ha gjort klart en ny säsong i SSK. 

– Det har varit en del fram och tillbaka. Det är oftast så det funkar i en förhandling. Förhandlingarna har flutit på ganska bra och vi har haft en regelbunden dialog över den senaste månaden så det är skönt att vi kom överens och kunde lösa det. Jag gjorde ju klart tidigt att jag gärna skulle vilja vara kvar här och när det nu blev så, så var det skönt.

Han hymlar dock inte med att fanns intresse från annat håll. 

– Det var lite väl intresse men samtidigt man måste ändå känna efter själv och välja det som passar en bäst. Jag tycker att jag har mycket mer att visa i SSK också. Nu blir det en ny säsong till och man känner sig bli taggad och det ska bli riktigt kul att spela i Södertälje igen.

Lockade det med spel utomlands eller i SHL?
– Det gör det ju alltid men då ska det ju också vara något som passar en jäkligt bra. Det är väl det. Man får överväga vad man tror passar en bäst och för mig är det SSK.
– Samtidigt så är det ju en trygghet att stanna kvar så som läget är just nu.

Ludwig Blomstrand.Ludwig Blomstrand.

KOMMER SAKNA VÄNNEN

Ludwig Blomstrand har spenderat två och en halv säsong i Södertälje och under den tiden har han ofta haft Christopher Liljewall som sin center. 

I början av maj stod det klart att Liljewall, som var lagkapten för SSK den gångna säsongen, tvingades bort från klubben. Något som hade kunnat fälla avgörandet då Ludwig Blomstrand uppgavs ha krävt att Liljewall skulle bli kvar i SSK för att Blomstrand också skulle fatta beslut att stanna. 

– Jag var tydlig med att jag trivdes med ”Stoffe”. Han var en stöttepelare för mig och för många andra i laget. Det var ett krav, som jag på nåt sätt står fast vid. Det hade varit skönt om de (SSK) kunde göra klart med oss två, sade Blomstrand till LT den 22 maj. 

Det är en fantastiskt duktig ishockeyspelare och sedan är han en fantastisk människa också – han kommer inte bara att saknas ute på isen utan man kommer sakna honom utanför hockeyn också

Nu menar Blomstrand dock att det inte riktigt var ett krav men att han gärna hade sett att Liljewall också blev kvar i klubben. 

– Äh, krav och krav… Det var väl kanske lite taskigt formulerat, så har det inte varit.
– Vi båda gjorde klart att vi ville vara kvar i Södertälje och det är klart att det hade varit en trygghet för mig om han hade blivit kvar här, säger Blomstrand och är tyst en stund innan han fortsätter:
– Men det är lite svårt… Han är en fantastisk spelare och det är klart att man vill spela med honom. Man kommer få försöka så gott man kan nu.

Blomstrand och Liljewall spelade ofta tillsammans och det syntes tydligt att de trivdes väldigt bra tillsamman ute på isen men duon hade även bildat en vänskap utanför hockeyn. Nu när Blomstrand blir ensam kvar i SSK medger han att han kommer att sakna sin vapendragare. 

– Någonstans så kan man ju inte få som man vill hela tiden. Jag står fast vid att han är en duktig spelare och en jättebra center och alla vill ju spela med en bra center bredvid sig. Det är flera saker som ska spela in med hur det ser ut från SSK:s sida och allt så också.
– Det är en fantastiskt duktig ishockeyspelare och sedan är han en fantastisk människa också. Han kommer inte bara att saknas ute på isen utan man kommer sakna honom utanför isen också. Det är en fin kille.

Blomstrand och Liljewall. Blomstrand och Liljewall. 

”VILL VISA ATT MAN ÄR EN TOPPSPELARE”

Ludwig Blomstrand gjorde succé i Hockeyallsvenskan den gånga säsongen. Hans 28 mål gav en delad femteplats i skytteligan och med sina 50 poäng var han sjunde bäst i ligan. Han krossade därmed sina personliga rekord när det kom till både mål och poäng. 

Var det din bästa säsong i karriären?
– Ja, det får jag väl säga att det var. Men samtidigt är det en massa grejer som man behöver fila till. Ett år är ändå bara ett år. Nu kommer det bli en ny säsong och man vill ju inte vara sämre. Nu kommer det bara vara att kriga på och köra. Nu är det skönt att det äntligen är klart, för nu slipper man tänka på vad man ska göra – var man ska spela. Nu kan man lägga upp vad man ska jobba på under sommaren och se till att vara ’fit for fight’ när det sedan drar igång.

När det nu står klart att han blir kvar i SSK så har han siktet inställt på att återupprepa succén. 

– Så som jag spelade, det är den nivån man vill ligga på i Allsvenskan men nu handlar det om att göra det om och om igen. Det är dels ett bra prov för mig själv och dels är det jäkligt betydelsefullt att veta var man ska spela och att man kan fortsätta krydda på grejerna man gör ute på isen.

Hur bygger man vidare från en säsong då man snittar en poäng per match som du gjorde?
– Det är klart att det massa grejer man fortfarande kan jobba på, dels det fysiska och dels det hockeymässiga. Det känns inte som att det här är stopp för mig än. Man vill ju visa att man ska vara en toppspelare. Det är bara fortsätta vara ödmjuk, träna på och må bra för att det ska hålla i sig.

Det ser ut att bli en riktigt spännande toppstrid i Hockeyallsvenskan nästa säsong då bland annat lag som Björklöven, Modo, AIK och Timrå har rustat med imponerande värvningar och spelarförlängningar. 

Enligt Blomstrand ska dock Södertälje också kunna blanda sig in kampen om topplaceringarna. 

– Ja, om man tittar tillbaka på förra säsongen så hittade vi något där efter jul. Då visade vi verkligen att vi är ett topplag. Man kan sätta ett superbra lag på pappret men det ska se till att göras där ute på isen också. Vad jag vet så var vi inte topprankade förra säsongen men vi visade ändå att vi är ett jäkla bra lag.
– Så länge man håller på så vill man ju vinna och det är klart att ambitionen är där, att vi ska slåss om en SHL-plats, avslutar Ludwig Blomstrand

Foton: Bildbyrån


TV: 'Nära ögat'-ögonblick – i säsongens NHL

Den här artikeln handlar om:
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten