Vändningen: “Har en väldigt bra chans att få tillbaka Nick”

Nick Ebert håller nästan ensam igång ryktescirkusen i SHL. Efter att han tidigare räknat bort Örebro som ny klubbadress berättar nu sportchefen Niklas Johansson att parterna jobbar på en återförening.

–  Det finns en väldigt stor chans att vi kan sajna honom på ett tvåårsavtal, säger Johansson till Nerikes Allehanda.

Först gick Nick Ebert ut och sade att han hade anbud från 4-5 SHL-lag – men inte Örebro. Igår kväll startade emellertid Örebro Hockeys supporterklubb 14-3 Örebro en insamling i hopp om att klubben skulle kunna värva tillbaka stjärnbacken.

Och nu öppnar, sensationellt nog, även sportchefen Niklas Johansson för att värva den tidigare succéspelaren. Det finns bara ett problem: de behöver mer pengar.

– Jag för en dialog med Nick och hans agent, och det finns en väldigt stor chans att vi kan sajna honom på ett tvåårsavtal. Men då måste vi ha hjälp av örebroarna, och det är bråttom, säger Johansson till NA.

– Det krävs en extraordinär insats, handlar om ganska mycket pengar. Men jag hoppas och tror att det finns ett tillräckligt stort intresse för hockey i Örebro för att kunna lösa det, fortsätter sportchefen.

"NICK ÄR VÅR KILLE"

Deadline är nästa torsdag, och om de ekonomiska bitarna är lösta tills dess talar det mesta för att Nick Ebert återvänder till Närke. 

Sportchef Johansson vill inte se sin tidigare succérekrytering i en annan klubb.

– Nej, det vore jäkligt tråkigt. Nick är vår kille, och jag vet att han verkligen trivdes i Örebro när han var här senast.

Nick Ebert slutade fyra i backarnas poängliga säsongen 18/19, då han gjorde 33 poäng. Den gångna säsongen spelade han i AHL.

Den här artikeln handlar om:

Dela artikel: