Sök
Kent Norberg.
HockeyAllsvenskan

"Nu var det Modo som grinade mest"

Siktet var inställt på SHL, men drömmen om en återkomst fick vänta ytterligare ett år. Till skillnad från konkurrenterna har Timrå lyckats behålla stora delar av fjolårssäsongens framgångsrika lag. För Hockeyserige.se berättar sportchefen Kent "Nubben" Norberg om lagbygget, Jonathan Dahléns framtid – samtidigt som han riktar en känga mot Västernorrlandsrivalen Modo.
– Jag vet inte varför dom tyckte både det ena och det andra, men jag tycker att det var ett riktigt beslut.
 

Timrå var ett av lagen som hade chansen att ta klivet upp i SHL senaste säsongen. Vid det här laget är nog de flesta införstådda med att ligan stängdes ner och allt kvalspel ställdes in. För Timrås sportchef, Kent "Nubben" Norberg, var det bara att ”köpa läget” och börja bygga inför säsongen 2020/21. Och som det bygget har börjat. 

Bland annat har han lyckats få Sebastian HartmannJens Lööke och Albin Lundin att stanna i klubben. Det viskas även om att Jonathan Dahlén kommer spela för Timrå kommande säsong även om det kanske lutar mot att han åker över till ett soligt San José för att prova lyckan där.

– Jag släppte ganska fort att säsongen avslutades som den gjorde och började titta framåt när jag insåg att det inte skulle bli något mer, berättar Kent Norberg då hockeysverige.se får en intervju med honom om säsongsavslutningen, lagbygget och Jonathan Dahléns vara eller icke vara i klubben.
– Det går inte att grina över det som varit. Att säsongen tog slut släppte jag snabbt, men sedan är det många saker som varit och även är osäkra som gör att jag måste fundera både en och två gånger extra.

Kent Kent "Nubben" Norberg.Foto: Ronnie Rönnkvist

"FÖR MIG ÄR DET GLASKLART"

Hur ser du på faktumet att inget lag från Hockeyallsvenskan fick chansen att gå upp i SHL?
– Egentligen var det enda rätta. Jag har förståelse för dom som blev besvikna inklusive oss. Det står klart och tydligt att man måste spela sig upp, vinna bäst av sju och så vidare.
– För mig är det glasklart. Vilket lag skulle du plocka bort? Varken Oskarshamn eller Leksand hade åkt ur. Dom skulle först förlora mot ett allsvenskt lag och nu spelades det aldrig klart på grund av omständigheterna som är.
– Nu var det Modo som grinade mest. Jag vet inte varför dom tyckte både det ena och det andra, men jag tycker att det var ett riktigt beslut.

Kent Norberg har jobbat hårt för att få behålla så många viktiga pusselbitar som möjligt från förra säsongen. Givetvis har det varit något som han prioriterat högt inför kommande säsong. 

– Ja, för trovärdigheten gentemot andra spelare, kunna värva och visa att vi kommer gå för SHL. Då är dom här spelarna viktiga.
– Det är bara Sebastian OhlssonEmil Berglund och Victor Brattström som än så länge har stuckit. Vi är väldigt nöjda med att kunna bygga vidare på bra spelare som passar in.
– Vi jobbar såklart på spelare från förra säsongen, men på forwardssidan kommer det nog bli tre, fyra nya till. På backsidan blir det nog två, tre ytterligare. Vi vill också ha kvar en hel del av spelarna vi hade förra säsongen.
– Det är såklart inget roligt att inte ha gjort klart med alla spelare ännu. Samtidigt har jag sagt att det kommer ta längre tid än vanligt innan truppen blir klar. Man ska göra det man själv känner för. Jag vet att vissa känner att dom borde fått vara kvar och hela den biten, men i dagsläget när dom frågar har jag kanske inget svar att ge dom.
– Det är alltid två sidor av myntet. Spelarna vill ha klart så tidigt som möjligt samtidigt som jag inte känner någon stress eftersom jag tror att det kommer vara extremt många spelare lediga framöver. Om en spelare som inte är klar och vill ha ett svar idag så är svaret nej just nu.

HYLLADES AV MÅLVAKTEN

Är det annorlunda att förhandla just nu med tanke på osäkerheten i olika ligorna?
– Nej, det är inget jag märkt ännu. Klart att nu går vi för att hitta spelare att gå upp i SHL med. Bra spelare kommer fortfarande ha hyfsade löner. Spelare som är på gränsen mellan SHL och Hockeyallsvenskan och dom som är på gränsen mellan Hockeyallsvenskan och Division 1, dom spelarna kommer uppleva det annorlunda och få tufft.
– För dom bra spelarna… AIK, Södertälje, Timrå, Västerås, Karlskoga var tidigt klara med sin trupp, men det finns x antal lag i Hockeyallsvenskan som kan betala hyfsat.

När hockeysverige.se pratade med Victor Brattström hyllade han Timrå och Kent ”Nubben” Norberg:

Timrå är en fantastisk förening. Så mycket som de har gett mig både som målvakt och människa… Du mår bra här, säger han med emfas på "bra".
– Det är folket runt omkring, allt från spelare och ledare till funktionärer och fans. Gemenskapen är så tydlig. Det känns som alla är med på tåget och bidrar. Mycket av det är ”Nubbens” förtjänst.
– Nu har jag inte varit i så många klubbar, men jag upplever honom som väldigt aktiv. Han sitter inte bara på ett kontor och håller på med sitt, utan är med och skojar och umgås med grabbarna. Han gör så mycket mer än att bara vara en sportchef.
– Samtidigt har han en allvarlig, tävlingsinriktad sida också och påpekar alltid att det handlar om att vi gör det här tillsammans som grupp. Han har en väldigt bra utstrålning som betyder mycket för klubben, förklarar målvakten och fortsätter:
– Sedan är det många spelare som varit i klubben länge och påverkat miljön. Sådana som "Boyan" (
Jeremy Boyce) och (Emil) Berglund har varit bra på att trycka på det här med att alla ska jobba för alla. Alla kan inte komma överens, men jag har upplevt att alla har respekt för varandra. Det är klyschigt, men det sitter i väggarna på något sätt. Och det är mycket på grund av det som man mår bra i den miljön.”

Victor Brattström.Victor Brattström.Foto: Bildbyrån/Pär Olert

När sportchefen läste det blev han såklart glad och understryker också hur viktigt det är att få in rätt karaktärer och personligheter i truppen.

– Det är något som jag tycker är jätteviktigt. Jag är som jag är på både gott och ont, skrattar Norberg och fortsätter:
– Samtidigt är det så att spelarna som inte anpassar sig brukar inte bli kvar länge. Klart att jag också har spelare som tar energi och hela den biten, men spelare som inte levererar utan bara tar energi blir inte kvar i ett lag som jag har hand om.
– Vi försöker bygga någonting där vi har en stark gemenskap. Spelarna ska veta att i Timrå uppför man sig på ett speciellt sätt och hela den biten. Jag är ganska noggrann när det gäller den delen. Det har också varit Timrås styrka. Vi har lärt oss att jobba på ett annorlunda sätt eftersom vi inte kan betala bäst, Vi måste hitta andra saker som göra att spelarna trivs hos oss och inte tycker det är värt att flytta för 10–15 000 kronor extra i månaden.
– Jag vet att vi lyckats med att få många spelare att stanna i Timrå tack vare det som är runtomkring oss. Sedan tycker jag det är fantastiskt kul att se vad Brattström säger om sina år i Timrå. Det är litegrann vad vi jobbar för.

"VI LÄGGER NED MYCKET TID PÅ DE VI TROR KAN BLI BRA"

Just att spelare tar klivet från Timrå upp i olika seriesystem är något som Kent Norberg ser som en fjäder i hatten för klubben.

– Så länge vi inte är i SHL vill vi ha spelare som vill komma vidare. Jag blir skitglad varje gång spelare som exempelvis Brattström och (Johannes) Kinnvall skriver NHL-kontrakt. Timrå har varit en del på vägen och dom talar gott om klubben.
– Det här betyder såklart oerhört mycket för oss när vi ska fortsätta rekrytera spelare framåt.

Hur skulle du beskriva den hockeymiljö som är kring ishallen i Timrå?
– Jag tror väldigt många upplever den som en väldigt bra miljö. Sedan är det så att just nu pratar vi om spelare som har lyckats, men vi har också spelare som misslyckats.
– Vi har ändå någonting där ute även om vi långt ifrån har det fräschaste gymmet eller omklädningsrummen. Där finns det hur mycket som helst att göra. Allting handlar ändå inte om största gymmet eller finaste grejerna. Jag brukar säga att i det där gymmet har Elias Pettersson blivit en av världens bästa hockeyspelare. Det är samma gym som när ”Z” (Henrik Zetterberg) var där. Han blev en av världens bästa.
– Det är inte i grejerna det sitter utan vad du gör av det. Sedan är det så för yngre spelarna att det är en fostran för att komma vidare. Vi lägger mycket tid på och jobbar med dom vi tror på. När vi inte tror på dom längre får vi lov att släppa iväg dom.
– En spelare, (Anton) Wedin, har jag suttit åtskilliga gånger och diskuterat vad som är rätt och fel. Jag blev väldigt glad då han för två år sedan och fick sitt genombrott, kom vidare och hela den biten.
– Det visar på sättet vi jobbar, att vi lägger ner rätt mycket tid på dom individer vi tror kan bli bra. Sedan misslyckas vi också med ett antal spelare.

Anton Wedin
Anton Wedin Foto: Bildbyrån

SNART FÄRDIG MED LAGBYGGET: "SEDAN ÄR JAG KLAR"

På tal om positiva bitar, hur är statusen på Jonathan Dahlén och spel med Timrå kommande säsong?
– Eftersom du säger positiva bitar får vi hoppas att den är positiv (skratt). Det rullar på.

Ni tappar er lagkapten Emil Berglund, vad tror du det betyder för gruppen?
– Jag har sagt det åt honom att jag kommer sakna honom mer i spelbutiken än vad jag kommer göra på isen, säger Kent Norberg skämtsamt och med ett skratt.
– Egentligen vet jag inte vad det kommer att betyda. Emil är en tjurig vinnarskalle som spelar med ett stort hjärta. När Timrå är dåliga då sticker Emil Berglund ut och är riktigt, riktigt bra. Då vi spelar bra och vinner med 7–1 kan han vara mindre bra. Det kan jag ärligt erkänna.
– Emil har någonting som gör att han är en väldigt bra karaktär. Han får killarna i laget att jobba hårt. Dessutom är Emil väldigt spelsmart. Hade han varit lite snabbare så hade varit i landslaget och rent av en NHL-spelare eftersom det är få som har det spelsinnet som han har. Hockeymässigt och även utanför har han betytt jättemycket.

Sportchefen har också full förståelse för att Emil Berglund väljer att flytta på sig efter att ha fostrads i klubben från det pappa Charles "Challe" Berglund var tränare i klubben i mitten av 2000-talet.
– Han har tekat i egen zon under sex år och vill kanske se andra sidan av isen också. Den rollen skulle han inte få hos oss samtidigt som han heller aldrig ställt den frågan eftersom han vetat vad svaret hade blivit.
– Vi anser att han varit bättre i den roll han haft och med 99,9 procents säkerhet hade han fått den nästa säsong också hos oss. Emil har varit ruskigt laglojal på det sättet. Han har tagit den roll han fått och gjort den väldigt bra. Sedan kan jag förstå att han vill göra något annat också i hockeylivet.

Vilka hörnstenar har du kvar att bygga innan du kan ”sätta” truppen?
– Hörnstenar… jag behöver bara några backar och någon forward. Sedan är jag klar.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten