Sök
Linus Fröberg.
Foto: Jörgen Jarnberger/Bildbyrån
SHL

”Hade KHL-bud som jag tackade nej till”

Det var nära att han åkte och testade lyckan i KHL redan förra året. 
Den här gången hade Linus Fröberg ett färdigt bud att skriva på som skulle ta honom till Ryssland. HV-centern valde dock att nobba locktonerna från utlandet för att istället stanna i SHL. 
– Det är svårt att tacka nej till KHL men det känns ändå som att det här blir den bästa lösningen, säger 26-åringen till hockeysverige.se.

Det blir en speciell försäsong för alla SHL-lagen med tanke på att säsongen avbröts i förtid samt att det är oklart exakt när den kommande inleds. 

HV71 kör två ispass i veckan men annars blir det mycket fysträning för Linus Fröberg och de andra spelarna i Jönköpingslaget. Fröberg själv medger att det blir en annorlunda förberedelse inför nästa säsong. 

– Ja, det är bland den längsta försäsongen jag har haft. Man får bita ihop helt enkelt. Det är ju inte det roligaste men samtidigt får man en bra fysisk grund att stå på. Man får blicka framåt istället och försöka utvecklas och se positivt på det, säger HV-centern till hockeysverige.se.

Fröberg värvades till HV71 från Växjö inför årets säsong och det blev succé i nya klubben för den snart 27-årige centern. Han stod för 34 poäng på 52 matcher vilket var näst bäst bland HV:s forwards. 

Trots det är han dock inte helt nöjd med sin debutsäsong i Jönköping. 

– Det gick helt okej. Jag har fortsatt att utvecklas och det var det jag ville. Jag tog absolut några kliv framåt men samtidigt känner mig inte helt nöjd utan jag har mer i mig och mer att visa. Men denna säsongen var ett bra steg på vägen för mig.

Bara helt okej? 34 poäng är ju personligt poängrekord för dig. 
– Ja, jag har utvecklats varje år i princip och siktar på att ta kliv varje säsong så det är klart att det var en bra säsong. Det är inte direkt så att jag är missnöjd.

”SKÖNT ATT DET BLIR ETT ÅR TILL I HV”

Linus Fröberg valde HV71 för att få en stor, ledande roll i ett tilltänkt topplag. Det fick han, då Fröberg var den forward som snittade näst mest istid per match inom HV. Just sin roll i laget är han nöjd med, men han hoppas ändå ta ett kliv framåt till nästa säsong. 

– Det kändes bra rent rollmässigt. När vi började säsongen, de första tio matcherna, kom inte poängen som man hade hoppats men spelet kändes ändå bra, säger han och fortsätter:
– Som jag sade känner jag att jag har någon nivå till att visa upp. Därför är det skönt att det blir ett år till här i HV och då man kommer fortsätta ta kliv framåt och vara en ledande spelare.

Linus Fröberg gjorde sin bästa säsong i karriären.Linus Fröberg gjorde sin bästa säsong i karriären.Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

Fröberg själv menar att han var lite för ojämn i sitt spel, något som stämde överens på hela HV. 

– Ett av våra problem var att vi var för mycket upp och ner. Stundtals var vi väldigt bra men i vissa matcher kunde vi falla igenom ganska hårt vilket är något som vi behöver jobba på som lag.

Sett till det stora hela var det dock en lyckad säsong för HV71 men det finns ändå en besvikelse kring att säsongen tog slut innan de hade hunnit varva upp. 

– Om vi inte hade åkt upp och gjort en plattmatch mot Leksand i sista omgången så hade vi väl varit tvåa i serien. Vi kände att vi fortfarande inte hade ”peakat” under grundserien utan vi hade blivit otroligt farliga i ett slutspel om vi hade fått upp formen som vi var på väg mot. Det hade kunnat bli riktigt roligt.

NOBBADE KHL: ”DÅ HADE DET KUNNAT GÅ ANNORLUNDA”

Linus Fröberg kommer att bli kvar i HV71 även nästa säsong men det satt faktiskt långt inne. Han hade kunnat lämna för KHL innan 15 maj och enligt SportExpressen hade han ett färdigt bud att ta ställning till. 

Detta bekräftar Fröberg för 26-åringen för hockeysverige.se men berättar att just det budet inte var aktuellt. Han hade dock kunnat lämna HV71 om han hade fått ett annat bud från andra intresserade klubbar. 

– Det var lite intresse där, det var det. Jag hade ju klausul fram till fredagskvällen där och jag hade också ett bud som jag tackade nej till där det kändes inte helt rätt och då var det bättre att stanna kvar i HV.
– Sedan fanns också lite annat intresse som, ifall det hade gått hela vägen, hade kunnat göra att det gått annorlunda. Men det känns bra att bli kvar ett år till. Som jag sade så känner jag att jag har mer att ge på den här nivån. Vi ser ut att få ett riktigt bra lag också så det ska bli kul att vara kvar.

Vad var det som gjorde att det inte kändes rätt? 
– Det var lite osäkerhet kring just det laget och kring allt skulle bli. Det gjorde att jag fattade beslutet att inte använda klausulen utan istället stanna kvar, det var inte mer än så egentligen.
– Det är svårt att tacka nej till KHL, det är det, men det känns ändå som att det här blir den bästa lösningen. Sedan får man se vad som händer nästa år.

Fröberg vill inte gå in på vilken klubb det rör sig om och är även förtegen om det andra intresset som fanns kring honom. Han menar dock att det är en trygghet att stannar i Sverige just nu med tanke på den rådande pandemin. 

– Ja, det är väl mer säkerhet att stanna här. Samtidigt så är det väl samma för alla ligor med osäkerhet kring när vi drar igång och så. Vi får bara hoppas att utvecklingen går ut rätt håll och att säsongen kan börja som planerat.

Linus Fröberg.Linus Fröberg.Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Två år i rad har det ryktats bli utlandsspel för den tidigare Tre Kronor-forwarden och han hymlar inte med att det är en ambition att någonsin lämna Sveriges gränser. 

– Ja, det är det. Jag har alltid som mål att ta mig vidare i min karriär sedan vad, eller var, det är får man se. Det beror ju också på hur bra jag spelar kommande säsong. Men det klart att jag har ambitioner att spela på så hög nivå som möjligt, det har nog alla som är i denna branschen.

”VI BLIR ATT RÄKNA MED NÄSTA SÄSONG”

Det blir alltså en säsong till i SHL för Linus Fröberg. Under den säsongen vill han ta ytterligare ett stort kliv framåt. 

– Det är väl främst att jag vill höja min egen lägstanivå. Jag tycker att jag stundtals spelar jättebra men det gäller att hålla i det över hela säsongen också. Då kommer jag att synas och höras mer på ett annat sätt. Jag vill ju vara en ledande spelare och ibland var jag det men stundtals faller jag ur lite och försvinna ur matcher. Där har jag något att slipa på.
– Jag vill vara en ledande spelare och driva laget på ett bra sätt. Fortsätta utvecklas och komma lite högre i poäng. Jag hade höga förväntningar på mig själv och tyckte att jag skulle ha gjort mer poäng redan i år. Bli en mer allround center som leder laget helt enkelt.

HV71 har haft en spännande silly season än så länge och har värvat spelare som Anton WedinFredrik ForsbergJesper Kokkonen och Daniel Bertov. Enligt Fröberg finns förutsättningarna för att det blir en rolig säsong för Jönköpingslaget nästa säsong. 

– Det kändes bra för oss redan förra året och nu har vi fått in några bra killar och laget ser riktigt spännande ut. Det känns absolut som att vi ska vara med i den absoluta toppen. Vi blir nog att räkna med nästa säsong, avslutar Linus Fröberg

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten