Sofia Reideborn.
Foto: Bildbyrån
SDHL

Kritisk till Damkronorna – och vill heller inte spela i landslaget

Hon är frispråkig på sociala medier. Men SDE:s målvakt Sofia Reideborn ser inget fel med att säga vad hon tycker.
– Det är sån jag är och när jag ser något jag inte håller med om, så vill jag uttrycka mig. Jag fått en del kritik emot mig, men samtidigt mycket positivt med mig, säger Reideborn.

21-åriga Sofia Reideborn spelar för nuvarande i SDE i SDHL. Målvakten har representerat Stockholmsklubben sedan säsongen 2016/17. Många känner säkert igen henne på isen men det är minst lika mycket på sociala medier som Reideborn har gjort sig ett namn. Stockholmaren är frispråkig på Twitter. Där räds hon inte att uttrycka sina åsikter eller sitt missnöje när det gäller vissa frågor inom ishockeyn.

Bland annat förstår hon inte kritiken mot att det är en för stor löneskillnad mellan damerna och herrarna inom sporten. Reideborn menar på att det är ganska självklart att herrarna tjänar mer.

– Det är ju väldigt logiskt, det finns logiska förklaringar. Bara kolla på intäkterna som herrarna får in jämfört med oss. Vi ska bara vara tacksamma och jag är det, att vi får spela ishockey gratis och att det inte kostar mig något. Ishockey är världens bästa sport och jag är väldigt glad för att hålla på med detta.

"BÄSTA BESLUTET DE HAR TAGIT"

I början säsongen gick samtliga spelare i Damkronorna ut och meddelade att de tänkte bojkotta en femnationsturnering i Finland. Spelarfacket SICO krävde å Damkronornas vägnar ersättning för förlorad arbetsinkomst under landslagssamlingar. Damkronorna som inför denna säsong kämpande om en plats tillbaks till A-VM efter fjolårets fiasko, då man åkte ur samma grupp.

Men när säsongen ställdes in efter coronaviruset fick aldrig Sverige chansen att kvala sig tillbaka. Förbundet valde sedan att släppa förbundskaptenen Ylva Martinsen och plocka in Södertäljes tidigare tränare Ulf Lundberg. Rätt val, enligt Reideborn, som samtidigt riktar kritik mot landslaget och har svårt att se en framtid för sig själv i den blågula-tröjan.

– Förbundskaptenen som kommer in tror jag kommer bli skitbra. Det är bra att en kille som kommer in och som inte haft någonting med damhockeyn att göra tidigare. Jag tror han kommer skapa en seriös och professionell miljö. Detta var det bästa beslutet de har tagit. Ylva var väldigt bra i U18-landslaget men i Damkronorna blev det för mycket kompismiljö och lite oseriöst. De uttrycker att det var de roligaste VM:et som de har upplevt. Det var samma VM som man åkte ur A-gruppen och de säger väldigt mycket tycker jag.
– Det är inte prio ett för mig att spela i landslaget. Jag känner mig inte jättesugen på att sitta i ett omklädningsrum där jag inte är så omtyckt.

"DAMHOCKEY HAR JU INGEN PUBLIK ÄNDÅ"

När svenska ishockeyförbundet valde att ställa in säsongen den 15 mars var HV71 och Luleå mitt uppe i en finalserie. Förbundet valde att inte dela ut något SM-guld. Vilket Sofia Reideborn tycker var helt fel beslut.

– Jag tycker det var ganska dåligt faktiskt. Jag känner att spela ishockey är inte en jättestor smittorisk som andra sporter är. Damhockey har ju ingen publik ändå så jag tycker att finalserien borde spelats klart. Om man skulle delat ut något guld så skulle HV få det med tanke på dominansen de har visat och att de vann första matchen.

Sofia Reideborn stoppade 38 skott och höll nollan.Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån

Hennes eget lag SDE hamnade på en sjätteplats efter 36 spelade matcher i SDHLs grundserie. Man säkrade en kvartsfinalplats, den första i klubbens historia, men där blev Brynäs för svåra och säsongen var över.

– Våran säsong var relativ bra tanke på att vi tog oss till slutspel. Men vår akilleshäl är nog att vi är lite för ojämna, det måste vi jobba med nästa säsong. Sen i slutspelet pallade vi inte med där jag tycker vi är lite för dåligt tränade för att klara av en lång säsong. Min egen säsong är jag inte riktigt nöjd med, förra året var mycket bättre så jag hoppas det blir bättre nästa säsong om vi drar igång det datumet som är sagts. Man vet aldrig i dessa tider.

Hur mår du?
Jag och min familj mår bra. Det är lite tråkigt nu när det inte finns så mycket att göra. Ingen ishockey att kolla på. Jag är tacksam att jag mår bra. Känner ingen jätteoro kring detta virus men har samtidigt en respekt för det, man undviker att hälsa på farmor då hon är en del av riskgruppen.

Nu väntar jobb som rekryteringsansvarig för Sofia Reideborn och uppladdning inför nästa säsong. Någonting hon ser fram emot.

– Jag tycker det är skitkul att spela i SDHL, det är ju en av världens bästa ligor. Jag kör lite på gymmet nu och förbereder kroppen.


TV: Vårdförbundet – 2020 års vinnare av Stefan Liv Memorial Trophy

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten