Jonathon Blum och Vojtech Mozik verkar bli kvar i Färjestad.
Foto: Bildbyrån
SHL

Backduon nobbar KHL – stannar i Färjestad

ANNONS

Både Jonathon Blum och Vojtech Mozik har väckt intresse från KHL.
Nu verkar det dock som att båda väljer att nobba anbuden och istället stanna i Färjestad även nästa säsong. 
– Jag tror jag kommer stanna i Färjestad och jag är nöjd med det, säger Mozik till VF. 

Färjestad har haft en riktigt stark backbesättning den gångna säsongen men baksidan med det var att flera av dem lockade intresse från utlandet. 

I början av veckan berättade FBK:s amerikanske stjärnback Jonathon Blum att han hade fått förfrågningar från ett antal KHL-klubbar. 

– Jag överväger några erbjudanden från KHL, sade Blum till VF då. 

Nu kommer dock ett glädjebesked för Karlstadsklubben då 31-åringen, som var en av SHL:s bästa offensiva backar med sina 33 poäng, väljer att stanna i Färjestad. Det meddelade klubben på sin Twitter. 

”FÖRBEREDER MIG PÅ ATT STANNA” 

Han verkar dock inte bli den enda att välja bort en KHL-flytt. Tjecken Votjech Mozik har även han lockat intresse från KHL men han verkar nu också bli kvar i Karlstad.

Detta berättar han för Värmlands Folkblad

– Jag vet att min agent pratar med några klubbar men det är inte troligt att det blir något, säger Mozik och fortästter:
– Så jag tror jag kommer stanna i Färjestad och jag är nöjd med det. Skulle jag lämna skulle det behöva vara för ett riktigt bra KHL-erbjudande. Så jag förbereder mig på att stanna i Färjestad, vi får väl se vad som händer de kommande veckorna men det är mitt mål.

Tidigare har stjärnbacken Jesse Virtanen ryktats vara aktuell för en återkomst till Färjestad men då klubben nu har sju backar under kontrakt till nästa säsong ser FBK ut att få det svårt att göra plats åt Virtanen om ingen av de nuvarande backarna lämnar. 


TV: Så draftade Philadelphia Flyers Peter Forsberg

Den här artikeln handlar om: