Sök
Adam Ginning.
Foto: Bildbyrån/Peter Holgersson
SHL

”Nu är jag redo att ta nästa steg”

Fram till den här säsongen hade Adam Ginning inte representerat något annat lag än Linköpings HC. En svag starten på säsongen resulterade sedan i en utlåning till ärkerivalen Vita Hästen innan 20-åringen och LHC valde att gå skilda vägar efter säsongen.
Nu väntar en ny SHL-utmaning för den svenske JVM-kaptenen.
– Det förs dialog med klubbar i SHL, det kan jag väl säga, säger Ginning till Hockeysverige.se.

Inför den här säsongen hade Adam Ginning inte spelat hockey för något annat lag än Linköpings HC. Den 20-årige backen hade gått genom klubbens pojk-, ungdoms- och juniorlag innan han SHL-debuterade för klubben i början av 2017.

Den här säsongen skulle backtalangen fortsätta ta kliv i sin utveckling och cementera sin plats i Linköpings backuppsättning. Det var tanken i alla fall.

Så blev det inte riktigt. En tung start på säsongen gjorde att speltiden blev knapp för 20-åringen, en situation som blev mer eller mindre ohållbar då han behövde speltid inför den stundande JVM-turneringen i Tjeckien. 

– Hittills i min karriär har jag inte haft några längre stunder där det gått tyngre. Det här var något nytt för mig. Det var inte så jättelätt att komma ut det, det måste jag vara ärlig att säga. Till en början var det riktigt tufft, säger Ginning till Hockeysverige.

GJORDE DEN ”FÖRBJUDNA FLYTTEN”  

I slutet av oktober stod det till slut klart att backen skulle lånas ut från Linköping – till ärkerivalen Vita Hästen i Hockeyallsvenskan. 

Lite av en ”förbjuden flytt” i de delarna av landet.

– Det var ingen som sa någonting till mig personligen, men det är klart att jag tänkte efter ett extra varv när frågan kom, säger Ginning.
– Samtidigt kände jag att det var precis det som jag behövde för min utveckling då och det fungerade även väldigt bra rent praktiskt, då jag kunde bo kvar i Linköping trots att jag var utlånad. Det var en perfekt lösning.

Adam Ginning.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

Väl på plats i Norrköpingslaget lyfte Ginning sitt spel. Det må förvisso ha varit ett steg ner i seriesystemet, men 20-åringen kände trots det att han tog kliv framåt i sin utveckling under de där månaderna i Vita Hästen.

– Jag hade inte ett jättebra självförtroende när jag kom dit, men jag fick mycket speltid och det var jätteskönt att komma dit och verkligen få chansen. Jag växte både som spelare och människa där i Norrköping.

”ÄNDÅ NÅGOT MAN ÄR VÄLDIGT STOLT ÖVER”  

Uppumpad på självförtroende anslöt Ginning till Juniorkronorna för sin andra JVM-turnering, men den här gången med en stor skillnad från fjolårsturneringen. Den här turneringen var det han, i egenskap av lagkapten, som skulle leda det svenska laget framåt.

– Det var absolut inget att tveka på när jag fick frågan om att vara kapten. Det hade jag aldrig någonsin kunnat svara något annat än ja på.
– Det var verkligen en stor ära. Jag är väldigt tacksam att jag fick det förtroendet trots att jag hade haft en lite tyngre säsong fram till dess. De visade verkligen att de trodde på mig vilket så klart lyfte mitt självförtroende. Det gjorde att jag kunde sköta min uppgift på ett bra sätt, menar Ginning.

När allt var sagt och gjort kunde Ginning och kompani stoltsera med en bronspeng sedan man slagit Finland i matchen om tredjepris.

– Vi hade ett jättebra lag som kom ihop på ett bra sätt. Vi spelade jättebra och skötte det på ett fantastiskt sätt i egentligen alla matcher. Sen var det små marginaler som avgjorde i semin, men ändå lyckades vi komma tillbaka efter en sån tung förlust och knipa bronsmatchen. Det är ändå något man är väldigt stolt över.

Ginning med bronspokalen i högsta hugg.Ginning med bronspokalen i högsta hugg.Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån

”KLART ATT DET ÄR TRÅKIGT ATT LÄMNA EN FÖRENING SOM MAN ÄLSKAR”  

Efter JVM-äventyret i Tjeckien återvände Ginning till Linköping där han avslutade säsongen och lyfte sitt spel även på SHL-nivå. Men när säsongen var färdigspelad stod det snabbt klart att det inte skulle bli någon fortsättning hos östgötarna.

– Jag hade väl gått i tankarna att testa på något nytt, jag menar, jag har varit i Linköping hela min karriär. Jag har varit uppe i a-laget i tre och ett halvt år, så jag kände väl att det kunde vara ett alternativ att se mig om.
– Sedan snackade jag med ”Pajen” och han var inne på samma sak. Han trodde att det skulle vara bättre för mig att kanske testa något nytt. Jag hade ett jättebra snack med honom så det är absolut inga ”hard feelings”, men det är klart att det är tråkigt att lämna en förening som man älskar.Foto: Peter Holgersson/Bildbyrån

ETT ÅR TILL I SHL  

Ginning draftades av Philadelphia Flyers i andrarundan av 2017 års NHL-draft, men spel i Nordamerika är inte aktuell till nästa säsong.

– Jag har pratat lite med dem och de sa väl att de ville att jag skulle vara kvar i Sverige och fortsätta min utveckling här. De lägger sig inte i valet av klubb, de vill bara att jag ska ta ett år till i Sverige. Det känns jättebra, tycker jag.

Var Ginning kommer att spela nästa säsong är alltså ett oskrivet kort i dagsläget. Visionen och målsättningen är dock att spela i SHL.

– Tanken är att spela i SHL nästa säsong. Sedan får vi se vart det blir, det är inte riktigt klart än. Jag hoppas att det kan lösa sig här snart så man vet vad man har att ställa in sig på.
– Min agent sköter allt det där, men det förs dialog med klubbar i SHL, det kan jag väl säga. Han har koll på marknaden och uppdaterar mig ibland.
– Utlåningen till Vita Hästen var ett litet steg och nu är jag redo för ett större steg.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten