Erica Udén Johansson.
Foto: Tobias Sterner/Bildbyrån
Landslag

Beskedet: Veteranforwarden slutar i landslaget

ANNONS
Hon har spelat fem VM och tre OS-turningar för Damkronorna.
Nu meddelar Damkronornas veteranforward Erica Udén Johansson att hon slutar i landslaget.
"Det har varit blod, svett och tårar under alla dessa år i jakten på att Damkronorna återigen skulle få stå på prispallen i en stor turnering", skriver Udén Johansson i ett inlägg på Instagram.

På samma dag som Damkronorna skulle ha inlett jakten på en återkomst till A-VM meddelar en av lagets mest rutinerade spelare, 30-åriga Erica Udén Johansson, att hon väljer att sluta i landslaget.

Via ett inlägg på Instagram berättar AIK-forwarden om beslutet.

"Det har varit blod, svett och tårar under alla dessa år i jakten på att Damkronorna återigen skulle få stå på prispallen i en stor turnering. Tyvärr var det något som jag aldrig fick uppleva. Något som tynger mig rejält, men fungerade även som bränsle till fortsatta satsningar", skriver hon.

Under sin landslagskarriär hann Udén Johansson spela fem VM och tre OS-turneringar för Sverige.

"LÄRT MIG SÅ MYCKET"

"Det är både med glädje och med lite sorg som jag tänker tillbaka på allt jag har fått vara med om i landslaget. Allt har inte gått som jag har velat alltid men samtidigt har brudarna, ledarna och de olika platserna lärt mig så mycket”.

Forwarden, som vunnit SM-guld med Segeltorp, stänger dock inte dörren helt för vidare spel i Damrkronorna, då hon avslutar sitt inlägg med att "man aldrig ska säga aldrig".

Totalt noterades 30-åringen för tolv poäng (7+5) på 41 mästerskapsmatcher för Damkronorna.

Visa det här inlägget på Instagram

Idag skulle vi ha spelat den första matchen i jakten på att ta Sverige tillbaka till högsta divisionen i VM. Under säsongen har jag haft känslan av att det här skulle ha blivit mina sista matcher i den ärofyllda blågula dressen. Även om vi nu inte får spela VM under rådande omständigheter så består den känslan. Jag har inte samma vilja att välja bort bl.a. skola för turneringar och läger som tidigare. Jag har gjort det och senare insett att jag har missat viktiga moment i min utbildning som är svåra att ta igen på andra sätt även om jag har tagit mig igenom allt och blivit godkänd. Det har varit blod, svett och tårar under alla dessa år i jakten på att Damkronorna återigen skulle få stå på prispallen i en stor turnering. Tyvärr var det något som jag aldrig fick uppleva. Något som tynger mig rejält, men fungerade även som bränsle till fortsatta satsningar. Vi var nära 3ggr men det ville sig inte hela vägen. För 16 år(!) sedan gjorde jag min första träning med Damkronorna. Åren som följde blev jag mer och mer involverad i laget och säsongen 08/09 debuterade jag i en riktig turnering, i Lake Placid, USA. Därefter fortsatte det med bl.a. 5st VM turneringar, 3st Olympiska Spel samt 170 matcher med kronorna på bröstet. Det är både med glädje och med lite sorg som jag tänker tillbaka på allt jag har fått vara med om i landslaget. Allt har inte gått som jag har velat alltid men samtidigt har brudarna, ledarna och de olika platserna lärt mig så mycket! Både om mig själv men även vad en lagsport handlar om, kärleken för sporten som vi alla delar! Alla prioriteringar i livet man gör för sporten blir så självklara när man är tillsammans med folk som känner likadant i sin satsning. Min tid i Damkronorna känns som att den är över (men man ska aldrig säga aldrig😉) och med detta inlägg vill jag tacka alla som har varit involverade i min satsning mot att vara 𝕖𝕟 𝕒𝕧 𝕕𝕖 𝕓ä𝕤𝕥𝕒 𝕤𝕧𝕖𝕟𝕤𝕜𝕒 𝕙𝕠𝕔𝕜𝕖𝕪𝕤𝕡𝕖𝕝𝕒𝕣𝕟𝕒 𝕚 𝕧ä𝕣𝕝𝕕𝕖𝕟. Utan er hade det inte varit möjligt i den grad som jag har fått göra! Tusen Tack 😘💙💛

Ett inlägg delat av Erica Udén Johansson (@udenjohansson)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL