Sök
SHL

"Ett ganska enkelt val"

Efter att ha spenderat hela sin karriär i Finland kände Otto Paajanen att det var dags för en ny utmaning.
Den utmaningen hittade han i Leksand – där han hoppas bli en viktig kugge i Thomas Johanssons lagbygge.
– Jag ser det som en bra chans att få en stor roll där och jag gillade det han (Johansson) berättade, säger Paajanen till Hockeysverige.se.

Det har varit tyst kring Leksand då det handlat om värvningar. Så här långt har det bara höjts röster kring ett telefonsamtal mellan klubbens sportchef, Thomas Johansson, och Modo-tränaren Björn Hellkvist

Men igår, på Otto-dagen, presenterade klubben första värvningen. Det handlade om finska ligans MVP i slutspelet säsongen 2018/19, Otto Paajanen. Under mer eller mindre hela sin karriär har han spelat för HPK, men under senaste säsongen spelade han för IFK Helsingfors. Däremot växte han upp i Loppi där Lopen Lätkä blev hans moderklubb. 

– Loppi är en liten ort där det bor 10 000 personer. Hockeyn är inte stor där. Det finns ingen rink utan vi fick spela på natur-is, säger Paajanen som också berättar att Loppis ligger en timmes resa med bil lite nordväst från Helsingfors.   

Hans förebilder och idoler inom hockeyn hittade han i det finska landslaget i början på 2000-talet. 

– Ja, det var framförallt spelare från det finska landslaget, Saku KoivuTeemu SelänneNiko KapanenTomi Kallio… Spelare som var stora under tidigt 2000-tal. Spelare som hade centrala roller i landslaget. Det var dom som var mina största hjältar. 

Tomi Kallio.
Tomi Kallio – en av förebilderna. Foto: Bildbyrån

"MYCKET FOTBOLL, INNEBANDY OCH ISHOCKEY"

Otto Paajanen har två bröder, Mikko som är ett år äldre och två år yngre Jussi. Samtliga tre bröder har spelat hockey. Mikko och Jussi har betytt mycket för nya Leksandscentern som hockeyspelare. 

– Självklart betydde dom mycket. Vi kommer från en liten stad så vi alla tre blev tajta och idrottade mycket tillsammans på gatan hemma. Det var mycket fotboll, innebandy och ishockey både på somrarna och vintrarna.

– Jag började med hockey samtidigt som min storebror och i samma lag. Efter ett eller två år gjorde vår lillebror oss sällskap så givetvis, som jag sa, har mina både bröder betytt mycket för mig.

Blev storebror Mikko som en idol och förebild för dig?

– Nu är han bara ett år äldre än jag så det är inte så stor åldersskillnad mellan oss. Självklart respekterar jag honom och vad han betytt för mig som bror, men jag vet inte om jag skulle säga att jag såg honom som en idol eller likande.

HAFT OLIKA KAPTENSROLLER  

Otto Paajanen fostrades i HPK:s ungdomsverksamhet. Säsongen 2009/10 spelade han U18-VM och 2011/12 ”stora” Junior-VM. Samma säsong fick han debutera i SM-liigan, en resa han sent kommer att glömma efter ett möte med en Örebro-bekanting. 

– Den matchen kommer jag ihåg, säger Paajanen med ett skratt. Det var nio år sedan Vi hade hemmamatch, jag var en ung kille och såklart lite nervös. 

– Jag kommer flera saker från just den matchen, men framförallt en situation. Vi mötte TPS där Marko Anttila spelade. Jag var i neutrala zonen, slog en passning och tänkte gå runt Marko Anttila, men han var för stor och smackade in mig i sargen istället. Han är verkligen stor, skrattar Otto Paajanen. 

Leksands nyförvärv har under flera säsonger också varit lagkapten och assisterande kapten i HPK. Just hans ledarskap tror han själv bottnar i hur han agerar och är som person på och vid sidan av isen. 

– Det handlar nog om samma sak både på och vid sidan av isen. Om jag ska vara uppriktig försöker jag respektera alla. Först gör jag alltid det jag själv ska göra för laget innan jag ställer krav på dom andra. 

– Du måste föregå med gott exempel själv först och göra allt du kan både på och vid sidan av isen, äta bra, träna bra, sova bra och allt sådant. Först då vinner du allas respekt. 

– Jag tror också att anledningen till att jag utsågs till assisterande kapten första gången var för att jag försökte göra allt så bra jag bara kunde varje dag. Trots att jag varit kapten har jag däremot aldrig varit den spelare som hörts mest i omklädningsrummet, men jag är inte heller den tystaste. 

"I SLUTÄNDAN ETT GANSKA ENKELT VAL"  

Senaste säsongen svarade Otto Paajanen för 16 mål och totalt 37 poäng på 49 matcher i IFK Helsingfors. 

– Personligen var det en okej säsong. Tittar vi bara på antalet poäng var det min bästa säsong i ligan. Jag kan ännu bättre än vad jag visade förra säsongen. Nu spelade jag med bra spelare som exempelvis (Teemu) Turunen, men jag tycker också att jag visade att jag kan vara en ledande spelare i en stor organisation i Finland. 

– Jag hade samma roll som i HPK, men laget precis som jag hade både ”ups and downs” under säsongen så vi fick inte riktigt ut vår fulla potential. Sedan tog det slut innan slutspelet så det är svårt att svara på vad som hade kunnat ske där. 

När kom du i kontakt med Leksand?

– Det var ett tag sedan. Thomas (Johansson) pratade såklart med min agent först. I slutändan var det ett ganska enkelt val för mig. 

– Jag ville komma till SHL eftersom jag vet att det är en väldigt tuff liga och den är lite annorlunda jämfört med den finska ligan. Jag ser det som ett steg uppåt att spela där. Jag pratade med Thomas om vad han tänkte kring mig och Leksand. Det lät bra. Jag ser det som en bra chans att få en stor roll där och jag gillade det han berättade. 

 Vad visste du om Leksand innan du skrev på kontrakten?

– Ska jag var ärlig, inte så mycket. En av minna vänner, Atte Engren, spelade där för några år sedan. 

– Givetvis började läsa om laget och orten på Google och som det verkar så är det en bra plats att bo och spela hockey på. 

Atte Engren i Leksandströjan.Atte Engren i Leksandströjan.Foto: Bildbyrån

Vilka förväntningar har du på att komma till Leksand?

– Jag vet att Leksand inte är något stort ställe, men som hockeyspelare ska det vara ett bra ställe med en fin hall, bra möjligheter till bra träning och fantastiska fans. Jag tror att som hockeyspelare kommer det bli riktigt bra. 

– Sedan är Leksand lite mindre än Loppi, men jag ser det som att det ska bli intressant och jag ser fram emot ”hela paket” som det innebär att bo och spela hockey där. 

Har du hört någonting från NHL eller klubbar i andra ligor?

– Nej, ingenting från NHL eller andra ligor. Visst har jag hört rykten, men inte något mer än så, avslutar Otto Paajanen som anländer till Sverige och Leksand i augusti.


TV: De var SHL:s bästa nyförvärv under 2019/20

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten