Edvin Olofsson och Oliver Horrsell uppges vara klara för AIK.
Foto: Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Uppgifter: AIK värvar från uppstickarklubben

ANNONS
Väsby tappar två av lagets viktigaste spelare från succésäsongen. Det handlar om backen Oscar Horrsell och målvakten Edvin Olofsson. Ny klubbadress kommer bli AIK, enligt uppgifter till hockeysverige.se. 

Väsby stod för en mäktig säsong i Hockeyettan och blev ligamästare efter att ha besegrat Halmstad i finalen. Därefter var tanken att klubben skulle ha mött AIK i kvalet till Hockeyallsvenskan, men så blev inte fallet efter att resten av säsongen ställts till en följd av coronavirusets utbredning.

Nu ser Väsby Hockey till råga på allt att förlora två av sina nyckelspelare till just AIK.

Enligt uppgifter till hockeysverige.se ska målvakten Edvin Olofsson, 21, redan ha skrivit på för den allsvenska klubben – som han gjorde en match för redan under den gångna säsongen. Olofsson kommer urpsrungligen från Lidköping och har alltså samma moderklubb som Rasmus Dahlin.

Dessutom vill klubben värva backen Oliver Horrsell, 22, men där ska även moderklubben Almtuna vara med och slåss om hans namnteckning.

Den juniorlandslags- och SHL-meriterade Uppsalasonen svarade för sju mål och 26 poäng på 36 matcher i Hockeyettan. Dessutom var han assisterande kapten för Väsby. Almtunaprodukten har tidigare representerat bland annat Linköping, men även spelat en säsong i AIK:s J20-lag. 

AIK har sedan tidigare klart med ny tränare i Håkan Åhlund. Han tar över efter Roger Melin.

Den här artikeln handlar om: