Sök
Robin Salo.
Foto: Johan Bernström/Bildbyrån
SHL

Nyförvärvet kan lämna för NHL: ”Vi får se vad som händer”

Efter flera framgångsrika år hemma i Finland lämnade Robin Salo hemlandet för spel i SHL med Örebro. 
Något som han själv beskriver som ett steg uppåt i hans karriär. Flytten till Sverige är något som ska ta honom närmare NHL-spel – kanske redan till nästa säsong.
– Allt beror på vad Islanders tycker, säger 21-åringen till hockeysverige.se.

Robin Salo kom fram tidigt som en talangfull back och var assisterande kapten när Finland vann guld i U18-VM 2016 och var senare även med i JVM 2018. I juniorlandslaget fick Salo dela isen med stortalanger som Miro HeiskanenJesse PuljujärviHenri JokiharjuKristian Vesalainen och Eeli Tolvanen.

Robin, vars pappa Robert Salo spelade elithockey i Finland på 90-talet, draftades av New York Islanders i andrarundan av draften 2017. Till skillnad från de andra stora talangerna som nämndes ovan blev Salo dock kvar i Finland istället för att åka över till Nordamerika. 

Efter flera starka säsonger i Liiga valde dock 21-åringen nyligen att lämna hemlandet. Precis innan transferfönstret stängde plockades han in till SHL för spel i Örebro, där har han nu gjort sju matcher.
– Det är annorlunda förstås jämfört med finska ligan men det känns bra för egen del. Det är snabbt spel och man måste vara redo hela tiden. De kommer hårt på en här så det gäller att vara snabb och åka mycket skridskor, säger Salo till hockeysverige.se och fortsätter:
– Jag har inte haft några problem än så länge utan det har bara varit roligt att komma hit till Sverige. Det är bra hockey här och det håller en hög nivå så man får försöka göra sitt bästa för att vinna. 

”SHL ÄR EN BÄTTRE LIGA ÄN DEN FINSKA”

Den skridskoskicklige backen har även fått stort förtroende av Örebrotränarna och har snittat över 20 minuters istid i sex av sina sju första matcher i SHL.
– Det känns bra. Det är alltid roligt att få spela, få mycket istid och känna att man har förtroendet från tränarna. Det är lättare att spela när man får gå ut och spela sitt eget spel och göra det man bra på, säger finländaren.

Har det varit ett stort steg att gå från Liiga till SHL?
– Jag skulle inte säga att det är ett stort steg men man behöver anpassa sig. Det är annorlunda spel på det sättet och det gäller att försöka vara smart på isen här, säger Salo och fortsätter: 
– Jag skulle säga att det är en bättra liga här än i Finland. Den är snabbare och blir svårare på det sättet, sedan beror det ju på hur man är som spelare och hur lång tid det tar innan man anpassar sig. 

Robin Salo har fått ett stort förtroende i Örebro. Robin Salo har fått ett stort förtroende i Örebro. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån

Att flytta hemifrån är också något som 21-åringen ser som ett framsteg i hans karriär.
– Absolut, det här är ett steg framåt för mig. SHL är en bra liga så detta är helt klart ett kliv uppåt. 

Robin Salo hade en händelserik februari månad då han strax innan flytten till Örebro även fick chansen att göra sina första A-landskamper för Finland.
– Det var mäktigt att få spela med landslaget och testa på det där. Det var absolut en bra erfarenhet för mig som spelare att få spela sådana matcher.
– Det var roligt att spela i Globen och få visa upp sig för den svenska publiken. Det var mycket åskådare och bra stämning. Extra speciellt att få möta Sverige också. 

”SNACKAR GANSKA MYCKET MED ISLANDERS”

Finländaren draftades av New York Islanders 2017 men har fortfarande inte skrivit kontrakt med NHL-klubben. Drömmen, som för de flesta andra, är att korsa Atlanten till Nordamerika och få spela i världens bästa liga. 
– Absolut, det är drömmen att få chansen att åka över och spela där i många år. Man behöver jobba hårt för att utveckla sitt spel så att man är redo innan man kan komma dit. 

Robin Salo har kontrakt med Örebro även nästa säsong – men det skulle inte hindra honom från att lämna till sommaren.Robin Salo har kontrakt med Örebro även nästa säsong – men det skulle inte hindra honom från att lämna till sommaren.Foto: Axel Boberg/Bildbyrån

Hur ser kontakten ut med Islanders?
– Vi snackar ganska mycket. De håller kontakt och ger tips och grejer, säger han och fortsätter:
– De verkar nöjda än så länge. Jag har haft en bra säsong och det verkar de också tycka. Jag har gått framåt och tagit steg uppåt. 

Just att byta Liiga mot SHL är ett steg i rätt riktning för Salos utveckling. Enligt honom ska flytten ta honom närmare NHL-spel.
– Ja, det tycker jag. Det är viktigt att ta steget uppåt och utmana sig själv. Det är en ny liga och snabbare spel. Det är bra att få testa på spel i andra ligor och förbereda sig mer innan man åker över. 

Robin Salo skrev ett tvåårsavtal med Örebro vilket innebär att han även är kontrakterad för SHL-spel nästa säsong. Det ryktas dock att Islanders vore intresserade av att plocka över 21-åringen till Nordamerika för spel i NHL eller AHL nästa säsong.

Vore det aktuellt att åka över redan till nästa säsong?
– Det vet jag inte. Jag ska spela så bra jag kan här och göra mitt allra bästa. Sedan får vi se vad de säger, allt beror på vad Islanders tycker. Vi får se vad som händer efter säsongen, avslutar finländaren. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten