Sök
Filip Ahl jublar efter målet.
Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

SSK bröt Björklövens otroliga hemmasvit

Björklöven hade vunnit 16 raka matcher hemma i A3 Arena inför kvällens matcher. Då lyckades Södertälje bryta jättesviten genom att ta en straffseger och blev då det första bortalaget sedan november att vinna i A3 Arena.
I övrigt är det fortsatt spänning runt alla tre strecken efter kvällens resultat.

Svep från kvällens omgång i Hockeyallsvenskan: 

Timrå – Mora 3–2 (2-1,1-1,0-0)

Timrå: Morten MadsenAlbin Lundin,Jonathan Dahlén.
Mora: Daniel LjunggrenViktor Amnér.

Timrå är i storform med åtta raka segrar och kommer senast från en jätteurladdning då man vann mot Almtuna med hela 11-1. Det skapar spänning i toppen av tabellen då man både klättrade upp på samma poäng som Modo samt närmade sig rivalen i målskillnad. 

Kvällens match mot Mora skulle dock visa sig bli en mycket tuffare historia då dalalaget själva är i en streckstrid för att ta sig till slutspel. 

Timrå inledde dock övertygande och tog ledningen med 2-0 men Mora kämpade sig tillbaka och kvitterade till 2-2 i den andra perioden och hade faktiskt en puck inne för 2-3 men det dömdes bort då det bedömdes att Victor Brattström hade blockerat pucken innan en Moraspelare brakade in i honom vilket gjorde att pucken blev lös. 

Fem minuter efter att Moras mål dömdes bort skickade Jonathan Dahlén istället in 3-2 till Timrå. Det skulle även visa sig bli matchavgörande då Timrå lyckades hålla tätt i den tredje perioden och 3-2 blev även slutresultatet. Dahlén går därmed upp i ensam poängligaledning och med sina 74 poäng har han nu endast tre poäng upp till Pär Arlbrandts poängrekord med två matcher kvar att spela. 

Timrå har nu nio raka vinster och håller uppe pressen på Modo då rivalerna fortsatt ligger på samma poäng. 

AIK – Modo 1–4 (0-1,0-1,1-2)

AIK: Emil Aronsson.
Modo: Iikka Kangasniemi 2, Patrik KarlkvistVictor Berglund.

Modo var piskade att vinna efter att få tappat poäng i flera av sina senaste matcher, speciellt eftersom Timrå jagar precis i hälarna. 

Mot jumbon AIK, som redan är klara för kvalspel, blev det dock en enkel historia. Modo gick upp i en 2-0-ledning efter att ha vunnit skotten 15-2 i den andra perioden. AIK skapade visserligen lite spänning genom att reducera men i därefter städade Modo undan bottenlaget. 

Iikka Kangasniemi skulle vara en spetsvärvning för Modo men hade inför kvällens match endast stått för två assist på sju matcher. Nu verkar han dock ha fått koll på grejerna då han sköt två mål när Modo vann med 4-1, det var hans första mål i Hockeyallsvenskan. 

Tack vare de sista målen förbättrar Modo även sin målskillnad gentemot Timrå som endast tog en uddamålsseger. Modo har nu sex måls försprång till Timrå. 

Tingsryd – Almtuna 4–5 SO (1-3,1-1,1-0,0-0,0-1)

Tingsryd: Felix OlssonLudvig ClaessonSimon NorbergRobin Carlsson.
Almtuna: Sebastian Fakt 2 (inklusive avgörande straff), Mattias GranlundTony MårtenssonHampus Harlestam.

Almtuna är i stort behov av poäng för att säkra allsvenskt spel även nästa säsong och såg ut att kunna ta ett stort kliv mot det nya kontraktet när man gick upp i en 3-0-ledning i den första perioden. 

Tingsryd har dock också mycket att spela för då de jagar Mora på den sista slutspelsplatsen. De klöste sig därmed tillbaka till 2-3 men i slutet av den andra perioden satte Hampus Harlestam Almtunas fjärde mål och satte käppar i hjulet för smålänningarna. 

De vägrade dock att ge sig och fick en 3-4 puck och med tre minuter kvar av den tredje perioden satte Robin Carlsson kvitteringen och säkrade därmed minst en viktig poäng för både Tingsryd och Almtuna då matchen gick till förlängning. 

Matchen gick sedan till straffar och där visade Uppsalalaget att de har tränat på straffläggningar då de gjorde mål på alla tre straffar och knep därmed bonuspoängen. Två väldigt viktig pinnar för Almtuna eftersom bottenkonkurrenten Kristianstad tog tre poäng. Almtuna har dock fortsatt två poängs försprång till Kristianstad. 

Tingsryd fick nöja sig med en poäng men kommer ändå en poäng närmare Mora då dalalaget förlorade efter full tid. Det skiljer nu endast två poäng mellan Mora och Tingsryd. 

Karlskrona – Västervik 4–3 OT (2-2,1-0,0-1,1-0)

Karlskrona: William PethrusNiklas JohanssonPhilip RondahlAxel Lindström.
Västervik: Victor WänghultOskar DruggeKim Johansson.

Karlskrona gled ut ur det allra hetaste slutspelsracet i och med förlusten mot Tingsryd senast men Västervik hade fortfarande en rejäl chans att hamna bland de åtta bästa med tre poäng upp till Mora. 

KHK tog dock sista chansen att nå slutspel då de vann efter förlängning när Axel Lindström sköt sitt femte mål för säsongen. Blekingelaget knep därmed bonuspoängen och segern trots att Västervik vann skotten med 36-25. 

Karlskrona har nu fyra poäng upp till Mora med två matcher kvar att spela, de är dock två ytterligare lag framför sig i jakten på Mora. Ett av dem är Västervik som behöver ta två poäng mer än dalalaget de sista matcherna. 

Björklöven – Södertälje 2–3 SO (1-0,0-1,1-1,0-0,0-1)

Björklöven: Brian CooperHardy Häman Aktell.
Södertälje: Christopher LiljewallNick OlesenFilip Ahl (avgörande straff).

Björklöven är redan klara seriesegrare i Hockeyallsvenskan och har egentligen inget att spela för förutom poängrekordet i Sverige som ligger på 118 poäng och Löven stod på 114 inför kvällens matcher. 

Något väldigt sällsynt hände dock. Björklöven förlorade nämligen hemma i A3 Arena efter att ha tagit 16 raka vinster hemma i Umeå. 

Södertälje drog nämligen det längsta strået genom att vinna på straffar. Björklöven hade ledningen med 2-1 i slutet av den tredje perioden men med mindre än 90 sekunder kvar att spela fick SSK in en kvittering. Efter en mållös förlängning kom avgörandet i straffläggningen där både Filip Ahl och Nick Olesen satte sina straffar samtidigt Alexander Sahlin räddade två straffar. 

Västerås – Karlskoga 3–4 OT (0-0,2-3,1-0,0-1)

Västerås: Alexander Lunsjö, Jesper JohanssonKelsey Tessier.
Karlskoga: Nikola PasicLinus KarlssonWilhelm WestlundFredrik Forsberg

Efter en mållös första period exploderade den här matchen i den andra med fem mål där Karlskoga hade ledningen med 3-2.

Västerås lyckades dock forcera in en kvittering i den tredje och tvingade matchen till en förlängning. Där fick Karlskoga spela powerplay och då kunde Fredrik Forsberg skicka in sitt 31:a mål den här säsongen och bonuspoängen till Värmland. 

Den här matchen var sällsynt på så sätt att den faktiskt inte gällde alltför mycket. Karlskoga är redan klara fyra i tabellen medan Västerås har tre poäng ner till Södertälje på sjätteplatsen. 

Kristianstad – Vita Hästen 4–3 (0-1,2-2,2-0)

Kristianstad: Gustav Willman Borvik 2, Herman HanssonAmil Krupic.
Vita Hästen: Anton Johansson 2, Marcus Fagerudd.

Kristianstad fortsätter sätta press på Almtuna i kampen om vem som ska undvika kvalspel. Vita Hästen har dock varit starka den här säsongen och bjöd på en tuff kamp.

Bortalaget ledde med 1-0, 2-1 och 3-2 men skåningarna kämpade sig alltid tillbaka. I den början av den tredje perioden fick Kristianstad straff och som Gustav Willman Borvik konverterade för sitt andra mål i matchen. 

Bara ett par minuter senare fick hemmalaget spelade powerplay där succébacken Amil Krupic skickade in 4-3 till Kristianstad. 24-åringen har varit en av Hockeyallsvenskans allra bästa offensiva backar och ligger trea i backarnas poängliga med 36 poäng på 47 matcher den här säsongen.

I slutet av matchen när Vita Hästen pressade på för att kvittera till 4-4 drog Christopher Fish på sig ett matchstraff för boarding. När Simon Fernholm även drog på sig en tvåminutare för tripping grusades bortalagets chanser för en kvittering då man istället fick spela med två man färre på isen. 

Kristianstad tar därmed en otroligt viktig trepoängare som gör att de nu bara är två poäng bakom Almtuna i kampen om att slippa kvalspel. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten