Hugo Styf.
Foto: Ronnie Rönnkvist
Talang 2020

"Aldrig riktigt gillat Timrå även fast pappa spelade där"

Född och uppvuxen i Sundsvall. Men i stället för spel i Timrå har Hugo Styf valt Modo. Där har 17-åringen debuterat i Hockeyallsvenskan den här säsongen.
– Det var väldigt häftigt. Det var coolt att bara få vara med och uppleva allt, ser hur alla i A-laget gör, säger han till Hockeysverige.se. 

ARLANDA (HOCKEYSVERIGE.SE) 

Känns efternamnet Styf igen?
Visst gör det.
Backen Pär Styf är lite av en ikon i Timrå, där han gjorde inte mindre än tolv säsonger. Nu har hans son klivit in i den svenska elithockeyn, men i Timrås argaste konkurrent.

Hugo Styf, som också är back, inledde sin karriär i samma trakter, närmare bestämt i Sundsvall Hockey. 

– Vi hade en ute-rink ganska nära där vi bodde, i Sidsjön Där var jag och åkte några gånger med pappa och brorsan (Helmer Styf). När jag blev större spelade jag med Sundsvall i B-hallen. Där har jag spelat många matcher, berättar Hugo Styf då hockeysverige.se träffar honom för en intervju till serien ”Talang 2020”.
– Jag spelade även fotboll i Sidsjö-Böle, men slutade med det för fyra år sedan. Sedan spelade jag även fotboll i Domsjö efter att vi flyttat till Ö-vik, men jag har i stort sett alltid tyckt mer om att spela hockey och det var också bästa jag visste. Därför blev det hockey.


Men till skillnad från pappa valde sonen spel i Modo. 

– Pappa flyttade till Modo som tränare för sju år sedan. Familjen flyttade med. Mamma är från Ö-vik och pappa gick på hockeygym i Modo. Det var också där de träffades och nu är det vårt hem, säger 17-åringen.

Pär Styf i Timrå-tröjan
Pär Styf i Timrå-tröjan. Foto: Bildbyrån

Hur tänker du kring hockeyn i Sundsvall efter att klubben gått i konkurs, men nu tycks vara på väg uppåt igen?

– Det var tråkigt såklart. Dessutom har det gått lite sämre för Timrå ett tag, men nu har det börjat gå bra igen, vilket är kul. Däremot har jag aldrig riktigt gillat Timrå även fast pappa spelade där.
– När jag spelade i Sundsvall mötte vi ofta Timrå. Det var alltid speciellt att möta dem, som ett derby. 

Vad har pappa betytt för dig som hockeyspelare?

– Allt i stort sett. Han finns alltid där för mig både som hockeyspelare och pappa, vilket är väldigt skönt. 

Hugo Styf har suttit på läktaren och hört folk skrika på hans pappa då hans spelade i Timrå, men den tiden har Modo-backen inga starka minnen av direkt.
– Nej, jag kommer inte ihåg mycket av det där. Jag har bara svaga minnen av att vi tittade på honom då han spelade. Jag kommer ihåg vart i hallen vi brukade och sitta, men jag kommer inte ihåg att just han var med och spelade. Det var mer att Timrå spelade.

NÄRA RELATION TILL BRORSAN  

Hugo Styfs lillebror, Helmer, har precis som sin som sin storebror fått chansen den här säsongen att dra på sig en landslagströja. Till skillnad mot Hugo är Helmer center i Modos J18. 

– Vi är extremt nära. Det är ofta som vi åker tillsammans och även tränar ihop. Det är skönt att ha honom. Vi är väldigt nära varandra utanför hockeyn också.
– Jag försöker kolla på honom så ofta jag kan, men det blir tyvärr väldigt sällan efter som vi oftast har matcher på olika platser. Däremot följer jag alltid honom via telefonen och skriver med honom efter matcher och så vidare. Det har gått bra för honom, men jag tycker det är synd att han varit skadad tidigare den här säsongen.
– Vi har gjort några matcher tillsammans. När vi spelade U16-SM var han också med och spelade. Vi har även spelat tillsammans två matcher den här säsongen då jag spelade J18. Det är en speciell känsla. 

Hugo Styf i landslagströjan
Hugo Styf i landslagströjan. Foto: Bildbyrån

Hur ser du tillbaka på den här säsongen?

– Jag tycker att jag tagit stora kliv framåt den här säsongen och i stort sett varje dag växt som spelare. I början var det så där, men utifrån vad jag presterat i senare delen av säsongen har jag utvecklats mycket. 

A-lagsdebuten?

– Först var det en match mot Västervik hemma, men då fick jag inte spela något. Första matchen jag spelade var mot Karlskoga hemma. Det var enkronasmatchen så det var dessutom fullsatt, säger Hugo Styf med ett leende och fortsätter:

– Vi vann med 4–2 och jag tycker min egen insats kändes bra. Det var en skön start. 

Hur ser du på Modos möjligheter att gå upp i SHL till nästa säsong?

– Jag tycker att laget har allt som krävs för att gå upp. Det känns som ett väldigt talangfullt och skickligt lag. Jag tror inte det är något som kan stoppa laget att gå upp utom de själva.
– Nu har jag inte jättebra kolla på lagen uppifrån, men det skulle vara kul att slå ut Leksand eftersom de slog Modo när de åkte ur.

Du har även flera säsonger bakom dig i olika juniorlandslag, vad har du för målbilder där?

– Närmast är det U18-VM som är om ungefär två månader. Klart att jag siktar på att få vara med där. 

Vad krävs det av dig för att komma med dit?

– Ligga på topp varje dag, varje träning så jag utvecklas och tar nästa steg och jag klarar av att utmana på den nivån. 

Hugo Styf kan draftas av NHL-lagen kommande sommar. Det är också ganska troligt att det kommer ske, men själv har han inte, än så länge, lagt någon större energi på det.
– Jag försöker faktiskt inte att tänka på det och vill inte att det ska vara ett orosmoln. Jag gillar att ta varje dag som den kommer. Sedan får vi se hur det går, avslutar Hugo Styf.

FEM SNABBA  

Det bästa med Fjällräven center?
– Arenan är fräsch. 

Bästa klubban?

– Bauer 2N 

Favoritlag i fotbollsallsvenskan?

– Giffarna (Sundsvall) eftersom jag kommer därifrån. 

Musik du inte lyssnar på?

– Jag lyssnar på väldigt mycket, men klassisk musik lyssnar jag inte jättemycket på. 

Vem i J20-laget somnar snabbast i spelarbussen?

– Det är nog oftast jag. Det har blivit en vana att åka buss så jag har väl blivit duktig på att somna snabbt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten