Sök
Niclas Lundgren bröt med Brynäs och är nu tillbaka i gamla jaktmarker.
Foto: Bildbyrån
SHL

”Det klickade inte i Brynäs – vi kom snett”

Niclas Lundgren är tillbaka i Växjö, klubben där han vann SM-guld 2015. 
Efter nästan två säsonger i Gävle bröt han kontraktet med Brynäs efter att ha fått lite speltid under en längre tid. 
– När jag värvades till Brynäs var väl tanken aldrig att jag skulle sitta på läktaren, säger 30-åringen till hockeysverige.se. 

– Det klickade kanske inte riktigt med Brynäs där och då hörde Växjö av sig och då kändes det som en jäkligt kul grej att komma tillbaka. 

Så beskriver Niclas Lundgren beslutet att byta Gävle mot Växjö. 

”GICK INTE SOM JAG HADE TÄNKT MIG”

Han spenderade nästan två säsonger i Brynäs men tidigare i veckan kom beskedet att 30-åringen bryter kontraktet med klubben. Han menar dock att det var en bra tid trots att det inte riktigt stämde ute på isen. 
– Det har varit en bra tid. Det är en jättefin stad och en bra organisation så jag har egentligen inget att gnälla på. Just för egen del så gick väl kanske inte hockeyn som jag hade tänkt mig. Så kan det vara ibland men det är klart att det inte var så roligt att det inte gick som förväntat. Det är inga bittra minen från något håll. Som sagt så klickade det inte riktigt och det blev inte som någon hade tänkt sig. Därför kändes det som en bra lösning för oss båda att det blev som det blev, säger backen och fortsätter: 
– Det blev bara så och det är bara att acceptera. Jag är glad att Växjö känner att jag har något att bidra med och att de ville ha tillbaks mig. Det är jag väldigt tacksam för. 

Nilcas Lundgrens tid i Brynäs blev inte som någon hade hoppats. Nilcas Lundgrens tid i Brynäs blev inte som någon hade hoppats. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Vem tog initiativ till att bryta kontraktet?
– Vi kom överens. Situationen var lite konstig så då satte vi oss ner och pratade med varandra om hur vi skulle göra. Det var ett beslut i samförstånd kan man säga. 

”VAR INTE NÖJDA MED ATT INTE NYTTJA MIG”

Under stora delar av sin tid i Brynäs brottades Lundgren med knapp istid. Efter årsskiftet spelade han bara två matcher för Gävlelaget – resten spenderade han uppe på läktaren. 
– Det är klart att man vill spela sedan är det en konkurrenssituationen oavsett var man spelar. Det kändes som att vi kom lite snett, att det var lika bra att försöka hitta något annat. Brynäs hade nog inte tänkt att det skulle bli som det blev för mig. Vi båda väl att det var bäst att göra så här om det gick att lösa det. Det blev som det blev och då kändes det bra att det gick lösa. 

Vad menar du när du säger att ni kom snett?
– Snett och snett… När jag kom till Brynäs så tänkte de nog aldrig att jag skulle sitta på läktaren och jag hade inte heller det i tanken när jag värvades hit. Jag tror inte att de var nöjda med att inte nyttja mig och jag var inte nöjd med att sitta där uppe. Det blev nog inte som någon hade tänkt sig, utan att vi hade något agg för varandra. 

Nu blir det alltså en återkomst till Växjö för Lundgren. Han spenderade fyra säsonger i Småland mellan åren 2012 och 2016. Där vann han bland annat ett SM-guld samt växte ut till en landslagsback.
– Jag har många bra minnen från tiden i Växjö. Det är klart att det känns bra att komma tillbaka. Jag hade flera väldigt bra år här. Det är skönt att hoppa in på ett ställe där man vet vad som förväntas av en och hur man ska spela med tanke på att det är samma tränare som när jag lämnade. Det känns som en kul grej att hoppa på. 

Niclas Lundgren vann SM-guld med Växjö 2015. Niclas Lundgren vann SM-guld med Växjö 2015. Foto: Joel Marklund/Bildbyrån

Comebacken kom under torsdagen då hans Växjö ställdes mot Djurgården. Där fick han över 15 minuter i istid, en av hans högsta noteringar på hela säsongen.
– Det var riktigt kul, jäkligt skoj. Det var en tuff bortamatch så klart, Djurgården är ju väldigt bra på Hovet just nu. Bortsett från resultatet skulle jag säga att det var en riktigt rolig kväll att dra på sig Växjö-tröjan.
– Jag tycker ändå att det kändes bra för egen del. Det var kul att få förtroende direkt och vara med och spela samt bidra i mitt spel direkt från start. 

ÖPPNAR FÖR FORTSÄTTNING I VÄXJÖ

Flytten till Växjö innebär även att Niclas Lundgren kommer att tvingas slåss om den sista slutspelsplatsen mot sitt gamla lag, då det är just Brynäs och Växjö som fajtas om att ta sig till slutspel.
– Det blir ju ganska speciellt, det ska bli kul. Vi får kämpa mot varandra. Nu när jag är här så känns det som att det bara är att fokusera matcherna här. Jag önskade Brynäs all lycka till innan jag lämnade men nu är det klart att jag hoppas att vi i Växjö ska knipa slutspelsplatsen. 

Hans kontrakt med Växjö sträcker sig säsongen ut men från hans egen sida finns det intresse för att stanna i Småland längre än så.
– Absolut, jag har trivts bra här i alla år. Vi skrev bara säsongen ut här till att börja med och sedan får vi se vad det landar i, jag har själv ingen aning. Jag ska göra allt för att visa upp mig här nere. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten