Sök
Kristianstad fullkomligt körde över Mora.
Foto: Jesper Zerman/Bildbyrån
HockeyAllsvenskan

Bottenlagets jättekross: 9–2

Kristianstad hade förlorat tre matcher i rad och var i stort behov av poäng för att undvika negativt kvalspel till våren. Då gick man ut och skåpade ut Mora helt och hållet. Skånelaget vann med hela 9-2 i stjärnvärvningen Christian Engstrands debut. 

Här följer ett svep från fem av kvällens allsvenska matcher: 

Kristianstad – Mora 9–2 (3-1,4-0,2-1)

Kristianstad: Anton Heikkinen 2, Daniel Andersson 2,Kevin Wennström 2, Riley BourbonnaisAmil KrupicHerman Hansson
Mora: Brant HarrisAdam Masuhr

Kristianstad är i en strid för sin överlevnad i Hockeyallsvenskan då laget just nu ligger under kvalstrecket med bara sju matcher kvar att spela. 

Skånelaget visade verkligen upp sin starka vilja i kvällens match mot Mora då man fullkomligt körde över Dalalaget trots att formkurvorna gick åt olika håll. Kristianstad hade nämligen tre raka förluster medan Mora hade vunnit fyra i rad. 

Efter en stark första period ledde hemmalaget med 3-1 men det var i den andra perioden som skillnaden blev enorm. Mora lyckades inte få iväg ett enda skott på mål utan Kristianstad vann skotten med 13-0 och lyckade få in fyra puckar i nät. 7-1 efter två spelade perioder gjorde att det bara gällde att spela av matchen i den tredje.

Där utökade KIK sin ledning och vara nära att nå tvåsiffrigt men till slut stannade siffrorna vid 9-2. 
Christian Engstrand gjorde debut för Kristianstad och släppte två puckar förbi sig men fick bli en vinnare. 

Kristianstad knappade dock bara in en poäng på Almtuna ovanför kvalstrecket då Uppsalalaget vann efter straffar. Det skiljer nu fyra poäng lagen emellan inför de sju avslutande omgångarna. 

Vita Hästen – Björklöven 3–5 (2-2,1-1,0-2)

Vita Hästen: Simon Fernholm, Linus AnderssonMarcus Fagerudd
Björklöven: Zach PalmquistDavid LindquistEmil LundbergBrian CooperAlex Hutchings

Inte mycket verkar kunna få stopp på segermaskinen Björklöven. 

En ny trepoängare innebär att Umeågänget har fyra vinster i rad och närmar sig det allsvenska rekordet. 

Mot ojämna Vita Hästen var det dock tajt. Hemmalaget vann skotten men det var till slut Löven som kunde traska hem med segern efter att transatlanterna Zach Palmquist, Brian Cooper och Alex Hutchings legat bakom mycket för serieledarna. 

Björklöven har nu samlat in 106 poäng i årets allsvenska säsong och behöver endast en till trepoängare på de sju avslutade matcherna för att tangerade rekordet på 109 poäng. 

Almtuna – Södertälje 4–3 SO (1-1,2-2,0-0)

Almtuna: Tobias ÅhströmCarl ÅsellMarcus KarlströmSebastian Fakt (avgörande straff).
Södertälje: Hugo Gustafsson 2, Lucas Carlsson

Almtuna vann skotten stort mot Södertälje, 39-26, men SSK höll sig kvar i matchen. 

En stor anledning till det var målvakten Alexander Sahlin som stod för en helhjärtad insats i kassen för bortalaget.Matchen gick till förlängning och sedan straffar. Där fick Sahlin ge sig då Almtuna gjorde mål på båda sina straffar samtidigt som SSK missade två av tre. 

Sebastian Fakt lade den avgörande straffen och såg till att Almtuna vann igen efter att ha förlorat tre matcher i rad. De tappar dock en poäng till Kristianstad i bottenstriden. 

Södertälje fick se sin segersvit på fem matcher bruten. 

Västerås – Karlskrona 3–2 (0-0,1-2,2-0)

Västerås: Fredrik JohanssonLukas ZetterbergKelsey Tessier.
Karlskrona: Niklas JohanssonFilip Wiberg.

Förlusterna bara fortsätter för Karlskrona. Efter kvällens nollpoängare har Blekingelaget nu nio raka förluster. 

Här hade de dock en rejäl chans då man var i ledning inför den tredje perioden men då visade sig det dåliga självförtroendet i gruppen. Västerås vände på steken med två mål på fyra minuter i mitten av perioden. 

Jesper Myrenberg stod återigen för en fin insats i Västerås-kassen då han räddade 26 av 28 skott. 

Västerås bröt en tre matcher lång förlustsvit i samband med vinsten mot Karlskrona. 

Tingsryd – Västervik 5–1 (2-1,1-0,2-0)

Tingsryd: Joseph JonssonRobin CarlssonFilip OwessonFilip SveningssonLudvig Claesson
Västervik: Niklas Folin

Debut för inlånade spelaren Filip Sveningsson. Då blev 20-åringen målskytt direkt i sin comeback till Hockeyallsvenskan. 

Det var i den tredje perioden, vid ställningen 3-1 till Tingsryd, som Sveningsson skickade in pucken för sitt blott tredje mål den här säsongen och det första i Hockeyallsvenskan. 

Det här var Tingsryds match. Det var relativt jämnt skottmässigt, 31-28, men TAIF var vassare i offensiven och kunde vinna med 5-1 i Smålandsmötet. 

En minst sagt efterlängtad seger för Tingsryd. De hade förlorat fem raka matcher och inte tagit en enda trepoängare på 13 matcher. Nu, i sin 14:e match kom dock äntligen tre poäng in på kontot som har tappat sin slutspelsplats i och med bristen på vinster efter full tid. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten