Sök
Mora lämnade äntligen nästjumboplatsen
Foto: Bildbyrån/ Erik Mårtensson
HockeyAllsvenskan

Mora tog sig över nedflyttningsstrecket – efter skräll i Karlskoga

Mora lämnade äntligen för deras del nästjumboplatsen efter en skräll borta mot topplaget Karlskoga. Detta på bekostnad av Kristianstad som föll klart mot Modo medan Björklöven fortsätter att ånga på i toppen efter att man planenligt slagit jumbon AIK i Stockholm. 


AIK-Björklöven 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

AIK: Oscar MiltonOscar Ahlström

Björklöven: Justin CrandallAlex HutchingsAlexander ViklundFredric WeigelFredric Andersson

Toppen mot botten. Det kunde väl bara sluta på ett sätt? Ja, Björklöven skulle fortsätta sin otroligt fina form genom att besegra AIK men det var länge jämnt resultatmässigt.

Det var först när Fredric Weigel gjorde 1-4 i den tredje perioden som det kändes klappat och klart för serieledarnas del. Fram tills dess hade AIK varit med i matchen. Oscar Ahlström kunde snygga till siffrorna till 2-4 i powerplay men Björklöven kunde hålla undan för ytterligare reduceringsförsök, göra 2-5 och ta planenliga tre poäng från Stockholm. 


Almtuna-Västerås 3-2 (1-0, 1-1, 0-1, 0-0, 1-0)

Almtuna: Sebastian FaktVilliam HaagMarcus Karlström (avgörande straff)

Västerås: Fredrik JohanssonAnthon Eriksson

Almtuna har blivit rejält indragna i bottenstriden efter en räcka förluster på sistone. Man hoppades vända trenden mot ett Västerås som visserligen vann starkt mot Timrå senast men som också har lite diffus form. 

Almtuna gick upp till en 2-0-ledning i mitten av den andra perioden efter mål av Sebastian Fakt och Villiam Haag. Gästerna från Västerås fick dock ett power play kort efter Almtunas 2-0-mål och förvaltade det när Fredrik Johansson sköt 2-1. Kontakt för Västerås som ångade på i jakten på en kvittering, som också skulle komma. Anthon Eriksson hittade rätt efter elva minuter in i den tredje perioden. 

Matchen till förlängning och senare straffar där Almtuna genom Marcus Karlström äntligen kunde få med sig en vinst och bryta den negativa trenden.


Karlskoga-Mora 4-5 (1-3, 1-2, 2-0)

Karlskoga: Jesper KokkonenDennis FrölandMax WennlundTor Immo

Mora: Adam Masuhr x2, Mattias NørstebøJohan PerssonBrant Harris

Mora var inför omgången fortfarande under nedflyttningsstrecket även om man sakta men säkert närmat sig lagen som man haft framför sig. Det var nog inte heller många som trodde att gästerna skulle at sig över strecket när man gästade den målglada tabelltrean Karlskoga. Men Mora visade karaktär.

Man inledde råstarkt och backen Adam Mashur hade verkligen ställt in siktet inledningsvis och gav gästerna en oväntad drömstart när han hittade nättet två gånger på kort tid bakom Henrik Lindberg. Mattias Nørstebø följde upp med att skjuta 0-3 i powerplay. Karlskoga kunde dock kvittera i slutet av den första akten genom Jesper Kokkonen men Mora försatte att trumma på. 

Johan Persson kunde på nytt utnyttja ett numerärt överläge för gästerna från Dalarna och utöka ledningen. Brant Harris fortsatte Moras fina kväll med att göra 1-5. Precis som i den första perioden fick Karlskoga in ett reduceringsmål sent. Den här gången genom Dennis Fröland. 

Hemmalaget startade sedan en rejäl anstormning i början av den sista perioden och det blev rejäl nerv på slutet. Tor Immo kunde skicka in 4-5 när hemmalaget plockade ut målvakten och man var också nära att kunna hitta en kvittering men Mora lyckades hålla undan och ta tre oerhört viktiga poäng då man lämnade nästjumboplatsen. 


Kristianstad-Modo 2-5 (0-3, 1-1, 1-1)

Kristianstad: Anton HeikkinenKalle Miketinac

Modo: Patrik KarlkvistKim RosdahlKalle JellvertDaniel SylwanderFredrik Olofsson

Ajajaj för Kristianstad. Det blev inte bara storförlust för hemmalaget när tabelltvåan Modo kom på besök. I och med att Mora överraskande lyckades besegra Karlskoga så tog man sig förbi Kristianstad i tabellen. Det innebär att Skånelaget nu är ny nästjumbo i HockeyAllsvenskan. 

Mot Modo hade Kristianstad inte mycket att säga till om. Redan efter 02.30 in i matchen hade gästerna hunnit med att göra 0-2 och Kim Rosdahl skickade in 0-3 innan den första periodvilan i matchen. 

Kalle Jellvert utökade ledningen till 0-4 i power play och då var det definitivt klappat och klart. Modo kunde till slut vinna med 2-5 och befästa sin andraplats i HockeyAllsvenskan. Nu fem poäng före trean Karlskoga.


Tingsryd-Södertälje 3-4 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 0-1)

Tingsryd: Ludvig ElvenesRobin CarlssonJakob Heljemo

Södertälje: Ludwig BlomstrandNick Olesen (inklusive avgörande straff), Hugo Gustafsson

Ett oerhört intressant och viktigt möte på förhand då det skiljde tre poäng mellan lagen. En vinst för Södertälje skulle innebära att man tog sig förbi Tingsryd upp på den sista play off-platsen. Matchen blev också oerhört jämn där det svängde fram och tillbaka hela tiden. 

Ludwig Blomstrand gav gästerna ledningen i power play men Ludwig Elvenes kvitterade strax därefter. Tingsryd kom ut starkt till den andra perioden och Jakob Heljemo kunde bara 01.38 in i den andra perioden ge hemmalaget ledningen för första gången i matchen. Men Södertälje gav sig inte utan Nick Olesen och Hugo Gustafsson kunde åter sätta Södertälje i förarsätet.

Tingsryd lyckades kvittera genom Robin Carlsson och matchen till förlängning och senare straffar. Där visade sig Södertälje var starkast när Nick Olesen sköt det avgörande målet. Tingsryd behåller alltjämnt den sista play off-platsen men Södertälje närmar sig allt mer. 


Vita Hästen-Karlskrona 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)

Vita Hästen: Christopher FishIstván Bartalis

Karlskrona: Mikael Roslund

En match mellan två stabila mittenlag i Vita Hästen och Karlskrona. En målfattig match som tog fart först i den tredje perioden. Två snabba mål av Christopher Fish och ungraren István Bartalis gjorde att hemmalaget tog tag i taktpinnen. 

Karlskrona kom tillbaka genom Mikael Roslund på straff men närmare än så kom inte Karlskorna och tre poäng till Vita Hästen. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten