Pontus Åberg.
Foto: Dennis Ylikangas/Bildbyrån
AHL

Ny poängsuccé av Toronto-svenskarna

ANNONS

Torontos AHL-svenskar fortsätter att leverera och leda laget till seger. Efter tre raka förluster revanscherade sig Marlies efter seger mot Rochester Americans med 5-2. En stor anledning till det var lagets svenskar som låg bakom fyra av målen.

Pontus Åberg är fortsatt het i AHL. På 29 matcher har han gjort 29 poäng vilket är bäst i Toronto Marlies. 

I nattens match mot Rochester Americans stod Åberg för både mål och assist samt utsågs till matchens lirare i en 5-2-seger för Marlies. Han var dock inte ensam svensk om att hamna i poängprotokollet. 

Även lagkamraterna Timothy Liljegren och Jesper Lindgren bidrog med varsin assist. För Lindgren, som gör sin första AHL-säsong var det blott hans sjunde poäng. Liljegren är dock inne på sin tredje raka säsong i AHL och har redan nu slagit personligt poängrekord med 20 poäng på 30 matcher, jämfört med hans 15 pinnar på 43 matcher i fjol. 

För Rochester Americans sköt Lawrence Pilut ett av lagets två mål. Han är nu uppe på fem mål den här säsongen och har därmed förbättrat sin notering från i fjol då han stod för fyra mål i AHL. Pilut är även uttagen till AHL:s All Star-match som spelas i slutet av januari. 

                                                                                   ***

Erik Brännströms succé efter degraderingen till AHL fortsätter. 20-åringen stod för två assist i sin första match nere i farmarligan och när han nu gjorde sitt andra framträdande för den här sejour stod backtalangen för två assist igen. Han har nu fyra poäng på de två senaste matcherna i AHL och totalt åtta pinnar på sex matcher i Belleville Senators. 

                                                                                   ***

Någon annan som också stod för två assist under natten var Calle Rosén för sitt Colorado Eagles. Rosén bröt därmed en tre matcher lång poängtorka och har nu stått för elva poäng på 19 matcher. Hans Eagles förlorade dock matchen mot Manitoba Moose med 4-3 efter förlängning. Adam Werner vaktade Colorado-kassen och släppte fyra puckar förbi sig på 24 skott. 

                                                                                   ***

Linköpingskillen Gustav Forsling verkar ha hittat formen i AHL. I natt stod backen för en assist i segern mot Providence Bruins och 23-åringen har nu gjort sju poäng på de sex senaste matcherna. Dessförinnan hade Forsling bara mäktat med sex pinnar på 27 matcher. 

                                                                                   ***

En annan 23-åring som även noterades för assistpoäng var Texas Stars-backen John Nyberg. Den tidigare Frölundaliraren har därmed gjort sex poäng på 18 matcher den här säsongen och tangerar sin notering från i fjol då han stod för sex poäng på 44 matcher. 

                                                                                   ***

Joel Persson förlänger sin assistsvit till fyra matcher efter passningspoängen i nattens match. Hans Bakersfield Condors vann med 2-1 efter straffar och Persson passade alltså fram till lagets enda mål. Den tidigare Växjöstjärnan har nu gjort elva poäng på 16 matcher i farmarligan. 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM