Sök
Johannes Kinnvall har inte glömt smärtan efter degraderingen med Timrå.
Foto: Bildbyrpn
SHL

"Det gör fortfarande väldigt ont i mig"

Målbäst av backarna i SHL i fjol – och stark även den här säsongen. Johannes Kinnvall har fortsatt på inslagen väg efter flytten från Timrå till HV71. Men fjolårets degradering till Hockeyallsvenskan är fortfarande något som plågar honom.
– Det var väldigt tufft, det grämer mig fortfarande att vi åkte ur, säger Johannes Kinnvall till hockeysverige.se

Hockeykarriären började i IK Sätra i Gävle. Som 19-åring kom Johannes Kinnvall in i Brynäs A-lag och fick vara med och spela SM-final 2017. Där ställdes hans dåvarande klubb mot hans nuvarande klubb HV71. Men trots att Brynäs och Kinnvall gick förlorande ur finalen efter Simon Öneruds avgörande i den sjunde finalmatchen var det en viktig erfarenhet för honom.

– Det var en riktig härlig tid i Brynäs. Och som junior att få vara med om att spela om SM-guldet var riktigt stort. Jag var bara med en match under finalserien men att få sitta i Kinnarps Arena och Gavlerinken, och följa allt var en väldigt bra erfarenhet, säger Kinnvall till hockeysverige.se
– Man blir påmind ibland av killarna i HV om finalförlusten, tillägger han med ett skratt.

"GÖR FORTFARANDE VÄLDIGT ONT"

Efter SM-finalen med Brynäs blev det spel med Timrå. Det var där Johannes Kinnvalls karriär tog fart på riktigt. Han talar väldigt gott om klubben, och säger att spela upp laget i SHL är hans höjdpunkt i karriären hittills, och att åka ur året efter är det värsta han har upplevt.

– Det var väldigt tufft när vi åkte ut. Det är något som fortfarande gör väldigt ont i mig, att det slutade som det gjorde. Min tid i Timrå var väldigt bra då jag fick mitt genombrott och fick spela mycket. Det var en sådan familjär stämning i hela föreningen så det tog väldigt hårt på mig.
– Men när vi tog steget upp 2018 var nog det bästa som hänt min karriär hittills. Jag hoppas att klubben och fansen får uppleva det igen.

När det blev klart att Timrå skulle åka ur SHL valde Johannes Kinnvall att skriva på för HV71. Direkt när han fick samtalet från sportchefen Johan Hult kände han att det var det rätta steget. Och fansen var en stor anledning att backen valde just Jönköpings-klubben.

– Det kändes rätt direkt när jag fick samtalet. De ville verkligen ha mig, när man känner att man får ett sådant förtroende då vill man bara komma och spela. Sen är fansen en stor faktor att det blev HV. Det är alltid mycket folk i Kinnarps Arena och en otrolig stämning.

Johannes Kinnvall.
Foto: Bildbyrån

VILL SKJUTA FLER MÅL

Kinnvall har haft en väldigt bra säsong så här långt. Efter att ha blivit målkung bland SHL:s backar med sina tolv fullträffar i fjol har han fortsatt att producera. Hittills har det blivit 17 poäng på 29 matcher. Det är han väldigt nöjd över, men fler mål önskas av HV71-backen.

– Jag har en tendens att komma till farliga målsituationer där jag känner att man kunde ha stänkt dit några mer men spelmässigt har det varit en bra säsong. Jag har förbättrat mitt spel i försvarszon då jag känner mig som en offensiv back. Men det känns väldigt bra.

Att gå från en bottenklubb som Timrå var i SHL till att komma till en etablerad förening som HV71 har varit en stor omställning. Det märks på allt ifrån hur klubben sköts till konkurrenssituationen på backsidan. Men det har inte stoppat Kinnvall från att ta för sig.

– Vi har en väldigt bra backsida, det är tävling varje dag och vi hjälper varandra. Jag har hittat en väldigt bra kemi med de andra.
– Skillnaden är ganska stor, men det är förståeligt. HV är en klubb som spelat i SHL många år, där allt är mycket mer proffsigt. Man märker det direkt bara på träningarna. Men det är ju så i en förening som är etablerad. I Timrå var vi i Hockeyallsvenskan och nykomlingar när vi spelade i SHL, så ekonomin var kanske inte den bästa.

INSPIRERAS AV ERIK KARLSSON

SHL-säsongen är inne på andra halvlek, och HV71 ligger på en femteplats efter 30 omgångar. Den 22-åriga backen visar upp fint spel i HV, och fokus ligger på den här säsongen. Trots att NHL-intresse kan dyka upp.

– Vi vill vinna SM-guld och jag vill bara bli bättre och bidra till att vi kan göra det. Jag tycker att vi har en sådan pass bra trupp att kunna utmana om SM-guldet. Det skulle vara riktigt roligt att få uppleva det och fira med fansen och stad
– Det är klart att man vill spela i NHL, det är ju den stora drömmen. Jag tittar mycket på Erik Karlsson och tar inspiration från honom då både han och jag är offensiva backar. Men de där frågorna tar min agent hand om och vi får se vad som händer efter säsongen.

Junior-VM är i full gång, och Juniorkronorna ställs mot Ryssland i semifinal idag. Johannes Kinnvall fick aldrig chansen att spela JVM men följer årets turneringen slaviskt.

– Jag har kollat på varje match, det är otroligt roligt för grabbarna att vara med om. Den hypen och trycket kring turneringen är väldigt stor. Jag känner Hugo Alnefelt och David Gustafsson som är med, det är väldigt roligt att följa.
– Jag tror de lyckas slå Ryssland och vinna det där VM-guldet. Det är min känsla.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten