Filip Forsberg och Calle Järnkrok kan glädjas åt Viktor Arvidssons återkomst.

Viktor Arvidsson tillbaka med besked – målskytt efter skadeeländet

Härom natten var Viktor Arvidsson tillbaka efter en månads skadefrånvaro. I natt firade han det med sitt första mål sedan 2 november. Detta när Nashville Predators besegrade Arizona Coyotes med 3–2.

Det har varit några långa månader för Viktor Arvidsson. Först gick han mållös från åtta raka matcher. Sedan blev han brutalt nedklubbad av St. Louis Blues back Robert Bortuzzo i slutet av november och tvingades upp på skadelistan i en hel månad.

Men härom natten gjorde 26-åringen äntligen comeback i Nashvilles möte med Boston Bruins och i natt fick han stopp på sin mållösa svit på nio matcher som pågått sedan 2 november.

I 3–2-segern mot Arizona hemma i Bridgestone Arena sköt Viktor Arvidsson säsongens sjunde mål när han gav Predators en 2–0-ledning i den andra perioden. Målet bar en blågul prägel då Calle Järnkrok och Mattias Ekholm noterades för assist.

TUNG MÅLSVIT FÖR JOSI

Även Filip Forsberg lämnade isen som målskytt då han satte matchens första mål, hans 14:e den här säsongen. 25-åringen har tre mål på sina fyra senaste matcher.

Matchvinnare för Nashville var dock stekhete kaptenen och backen Roman Josi. Schweizaren satte 3–1-mål och hade utöver det assist på Forsbergs mål. Det ger honom mål i fem raka matcher och totalt sju mål och nio poäng under den perioden. Med sina 35 poäng (14+21) på 36 matcher är 29-åringen delad tvåa i backarnas poängliga tillsammans med Carolina Hurricanes Dougie Hamilton, endast överträffad av Washingtons John Carlson (48 poäng).

Nashville – Arizona 3–2 (1–0, 1–1, 1–1)