Sök
Fredrik Forsberg blev stor matchhjälte mot Timrå
Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson
HockeyAllsvenskan

Forsbergs kanon avgjorde toppmötet

Ett toppmötet som hade allt. Fina mål, kamp om varje puck och dramatik ända in i slutet. Matchen mellan BIK Karlskoga och Timrå levde verkligen upp till epitet: ”Toppmatch”. I den andra delen av tabellen rasade AIK fullkomligt ihop och Södertälje bröt Västerås fina svit. 

Almtuna-Mora 1-2 (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Almtuna: Tobias Liljendahl

Mora: Johan Persson (inklusive avgörande straff) 

En jätteviktig match på förhand för framför allt Mora som dock inte fick den starten på matchen man ville ha. Tobias Liljedahl kunde i powerplay trycka in 1-0 för hemmalaget. 

Mora krigade på och ett riktigt kämparmål signerat Johan Persson efter att pucken bara skulle in för Moras del i slutet av den andra perioden. Mora tog matchen till förlängning och senare straffar där Johan Persson fixade den oerhört viktiga bonuspoängen. 

BIK Karlskoga-Timrå 4-3 (0-1, 2-2, 1-0, 1-0)

BIK Karlskoga: Jesper KokkonenMikael ErikssonFredrik Forsberg x2

Timrå: Albin Lundin x2, Emil Berglund

Det mest intressanta mötet på förhand och en drabbning som verkligen levde upp till det toppmötet det var. Firma Lundin och Dahlén hade stor uppvisning och visade varför man är i topp i årets poängliga i HockeyAllsvenskan. Lundin började med att tjusigt skjuta 0-1 för gästerna som verkligen satte full fart från nedsläpp. 

Albin Lundin var även sist på pucken när han utökade Timrås ledning i början av den andra perioden. Jonathan Dahlén snurrade upp Karlskoga-försvaret, gick köksvägen och hittade Lundin som tryckte in pucken. 

Karlskoga kom dock tillbaka starkt. I powerplay var Jesper Kokkonen sist på pucken i powerplay då pucken retligt letade sig förbi Victor Brattström och bara 40 sekunder senare kunde Mikael Eriksson kvittera. Bittert för Timrå men gästerna skulle återta ledningen. Återigen var det Jonathan Dahlén som spelade huvudrollen när han serverade Emil Berglund till 2-3.

Stor matchhjälte – med två kanonskott

Men matches hjälte skulle Fredrik Forsberg bli. Med två raketer till skott vände han matchen på egen hand. Först med ett blytungt skott i powerplay till sitt 18:e för säsongen och sen avgjorde han matchen med ett nästan ännu mer kraftfullare skott i förlängningen. Även det i powerplay. 

– Shit, bra träff kan jag säga. Det kändes i hela kroppen. Vi gör ingen bra första period men sen kommer vi upp i nivå och så avgör vi i powerplay. Vi vet att vi är bra och vi visar att vi är ett topplag, säger matchvinnaren till CMore

– Surt att förlora. Jag tycker vi är bättre än dem fem mot fem men vi drar på oss för mycket utvisningar, säger Timrås tränare Fredrik Andersson till CMore.


Kristianstad-Björklöven 2-3 (0-1, 0-0, 2-2)

Kristianstad: Malte Setkov, Daniel Andersson

Björklöven: Emil LundbergFredric AnderssonJustin Crandall

Björklöven kunde om Timrå slog Karlskoga dryga ut sin ledning i toppen vid seger mot Kristianstad. Emil Lundberg gav gästerna ledningen i matchen när han i mitten av den första perioden spräckte målnollan i matchen.

Den andra perioden blev mållös men Kristianstad skulle komma tillbaka in i matchen i början av den tredje perioden. Backen Malte Setkov kunde ge Kristianstad 1-1. Den sista perioden blev händelserik. Björklöven visade sig till slut starkast och kunde till slut vinna med 2-3. Man befäster där med förstaplatsen i HockeyAllsvenskan. 


Tingsryd-AIK 5-2 (0-2, 2-0, 3-0)

Tingsryd: Felix OlssonRasmus BengtssonOskar Stål LyrenäsRobin CarlssonFilip Owesson

AIK: Emil AronssonOscar Nord

AIK försöker med näbbar och klor att få kontakt med lagen ovanför och i första hand Mora och Västervik. Efter förlust senast på övertid mot Vita Hästen var det ett hungrigt AIK som kom ut till matchen mot Tingsryd. 

Emil Aronsson kunde ge gästerna ledning redan efter två minuters spel. AIK fortsatte att pressa ner mot Tingsrydmålet och skulle lite senare dubbla sin ledning genom Oscar Nord i powerplay.

Raset efter en fin första period

Men stockholmarna har det oerhört svårt i år och även kvällens möte mot Tingsryd skulle AIK tappa. Efter en stark första akt så kunde Felix Olsson mindre än minuten in i den andra perioden reducera. Rasmus Bengtsson kunde senare i powerplay skjuta kvitteringen till 2-2. 

Sen kom det definitiva raset för AIK. Oskar Stål Lyrenäs vände matchen för Tingsryds del till 3-2 och bara ett par minuter senare utökade Robin Carlsson till 4-2. Filip Owesson fastställde slutresultatet till 5-2 i tom kasse. Blytungt för stockholmarna som blir allt mer cementerade i botten efter att både Mora och Västervik plockade poäng i kvällens matcher.


Västerås-Södertälje 2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1)

Västerås: Sebastian BenkerWilliam Wikman

Södertälje: Ludwig BlomstrandNick Olesen x2

Södertälje är inne i en bra period trots förlusten senast mot Modo. Man har lämnat ett liten lucka till Mora på nästjumboplatsen och började också bäst borta mot Västerås. Ludwig Blomstrand slog till i powerplay till 0-1. 

På tal om fin form. Västerås är inne i en otroligt bra period. Nio raka vinster inför mötet med Södertälje. Trots en liten svajig start och Blomstrands 0-1-mål kom de gulsvarta tillbaka in i matchen. Sebastian Banker plockade upp en retur i powerplay och dunkade in kvitteringen. 

Västerås kom ut starkt till den sista perioden och kunde precis som vid 1-1-målet av Benker utnyttja ett numerärt överläge. Den här gången fixade William Wikman ledningsmålet för Västeråsarna. Men kort därefter hittade Södertälje en väg tillbaka in i matchen. Nick Olesen kvitterade Wikmans ledningsmål knappa minuten efter.

Matchen till förlängning där Nick Olesen blev stor matchvinnare när han sköt 2-3 till gästerna. Södertälje bröt på så sätt Västerås fina svit på nio raka vinster. 


Vita Hästen- Västervik 0-1 (0-1, 0-0, 0-0)

Västervik: Rob Bordson

Västervik har blivit rejält indragna i bottenstriden efter en räcka av mindre bra insatser. Därför var gästerna i stort behov av tre poäng i bortamötet med Vita Hästen. Därför kom Rob Bordsons ledningsmål väldigt välkommet när han lyckades hitta en lucka bakom målvakten Viktor Kokman.

Kokmans målvaktskollega Daniel Marmenlind hade en väldigt bra kväll mellan stolparna och lyckades mota alla Vita Hästens försök. En oerhört viktig trepoängare för Västervik. 

 Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten