Sök
Victor Öhman
Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson
HockeyAllsvenskan

Victor Öhmans stora show – sänkte Modo på egen hand

Det var en show utan dess like upp i Örnsköldsvik. Men inte från någon Modo-spelare utan av Västerviks Victor Öhman. Forwarden stänkte in hela fyra mål och sänkte Modo på egen hand. I övrigt lämnade Södertälje över nästjumboplatsen till Mora efter segern i bottenmötet och Björklöven förlorade för första gången på nio matcher.

Almtuna-Karlskoga 3-5 (0-3, 2-1, 1-1)

Almtuna: Hampus HarlestamOscar PentlerTobias Liljendahl

Karlskoga: Max Wennlund x2, Wilhelm WestlundNikola PasicMax Lindholm

Karlskoga är HockeyAllsvenskans målgladaste lag och ångar på upp i toppen. I kväll började man där man avslutade senast mot Modo genom att rivstarta borta mot Almtuna. Max Wennlund gjorde gästernas två första mål i den första perioden och Wilhelm Westlund följde upp till 0-3 innan första periodpausen.

Almtuna repade sig något i den andra. Efter mål av Hampus Harlestam i powerplay och Oscar Pentler i boxplay fick hemmalaget kontakt. Men Nikola Pasic kunde kväva Almtunas entusiasm genom att göra 2-4 och sen kunde Max Lindholm definitivt döda matchen med sitt 2-5-mål. Viktor Liljedahl tröstmålade till 3-5.

 


Karlskrona-Björklöven 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)

Karlskrona: Daniel NorbeMikael RoslundPhilip Rondahl

Björklöven:

Vem ska stoppa Björklöven just nu var det nog många som frågade sig inför kvällens omgång. Nio raka segrar hade man inför mötet med Karlskrona och en stabil serieledning i HockeyAllsvenskan. 

Men mot Karlskrona stötte man på patrull. Även om man dominerade den första perioden så var det ändå hemmalaget som kunde gå till periodvila med ledningen i matchen. Backen Daniel Norbe kunde i powerplay ge hemmalaget en överraskande ledning. 

Kunde hålla undan mot serieledarna

Powerplay blev verkligen Karlskronas segervapen i kväll tillsammans med en stabil defensiv och ett bra målvaktsspel. Mikael Roslund kunde även han i powerplay utöka ledningen till 2-0. Slutresultatet skrevs till 3-0 efter att Philip Röndahl gjort matchens sista mål.


Kristianstad-Tingsryd 0-3 (0-0, 0-2, 0-1) 

Tingsryd: Oskar Stål Lyrenäs x2, Joseph Jonsson

Nykomlingen Kristianstad är inne i en riktigt jobbig trend och hade förlorat sju av sina senaste sex matcher inför mötet med Tingsryd. Dilemmat för hemmalaget har varit att göra mål på sistone och det problemet skulle bestå sig i mötet med Tingsryd. 

Nyförvärvet Oskar Stål Lyrenäs kunde ge bortalaget ledningen tidigt in i den andra perioden och Joseph Jonsson kunde senare i samma period dubbla ledningen till 0-2. Oskar Stål Lyrenäs kunde senare fastställa slutresultatet till 0-3.

Kristianstad kunde inte spräcka nollan den här kvällen och börjar oroväckande trilla längre ner i tabellen.


Modo-Västervik 1-4 (0-1, 1-2, 0-1)

Modo: Kalle Jellvert

Västervik: Victor Öhman x4

Vilken stjärnsmäll Modo åkte på förra omgången. Hela 7-0 mot just nu suveräna Karlskoga innebar att man ville hitta tillbaka till vinnarspåret igen hemma mot Västervik. Men Modo fick en riktig dålig start på matchen när kvällens stora stjärna Victor Öhman kunde göra 0-1 och börja sin fina kväll.

Modo kom tillbaka genom Kalle Jellvert i powerplay i mitten av den andra perioden. Men sen började ”The Öhman-show”. Först gjorde 27-åringen 1-2 bara några sekunder efter Jellvert kvitteringsmål. Och i powerplay kunde han fullborda sitt hattrick fram till 1-3.

Var inte nöjd med ett hattrick

Men kvällen var sannerligen inte slut för Öhman. Han fortsatte bara att ösa på framåt och i den tredje perioden kunde han göra sitt fjärde (!) för matchen fram till 4-1. Assisterad för tredje gången av kedjekamraterna Rob Bordson och Darren Nowick. 


Södertälje-Mora 3-1 (1-1, 2-0, 0-0)

Södertälje: Hugo GustafssonMåns Lindbäck x2

Mora: Oskar Svanlund

Ett match som betydde oerhört mycket. En vinst för SSK skulle innebära att man lämna över nedflyttningsplatsen till kvällens motstånd Mora. Efter en makalös fin soloprestation signerad Oskar Svanlund kunde gästerna göra det viktiga 0-1-målet i matchen. Men sen var det roliga över för Mora.

Södertälje replikerade snabbt genom Hugo Gustafsson och Södertälje fortsatte att trycka på framåt. Måns Lindbäck tog sen saken i egna händer och fixade först 2-1 sju minuter in i den andra perioden. Samme Lindbäck skulle sen dubbla sin målskörd och ge hemmalaget ledningen med 3-1. 

Södertälje tog sin andra raka segern och lämnar över nedflyttningsplatsen till Mora. 


Västerås-AIK 4-3 (2-2, 1-0, 0-1, 1-0)

Västerås: Viktor HertzbergKenny KällströmJesper JohanssonMarcus Bergman

AIK: Kim TallbergJohn HenrionJohan Porsberger

AIK är hopplöst sist och hade hela åtta poäng upp till nästjumbon Södertälje inför bortamötet med Västerås. Det började inte heller bra för gästerna. Viktor Hertzberg kunde ge Västerås ledningen efter bara 17 sekunder. 

Mardrömsstart för AIK men man repade sig väldigt snabbt. John Heniron kunde bara tio sekunder senare kvittera. Vilken start i Västerås! Jesper Johansson kunde sen återta ledningen efter mål i powerplay. Men åter igen skulle AIK kom tillbaka. Den här gången genom Kim Tallberg. 

Kenny Källström gav Västrås ledningen för tredje gången i matchen genom Kenny Källström men för tredje gången skulle också AIK kvittera. Johan Porsberger såg till att de gulsvarta var tillbaka i matchen igen.  

Fick med sig en poäng 

Matchen till förlängning där Västerås till slut kunde gå vinnande ur matchen. Bergman med ett skott rakt upp i krysset gör att AIK åter igen förlorar även om man tar med sig en poäng hem till Stockholm.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten