Sök
Madeleine Östling
Foto: Ronnies Skrivsmedja
SDHL

Efter sportchefscirkusen i LHC: "Ska jag vara ärlig så har det såklart påverkat mycket"

Det var en säsongsinledning som blev ryckig för Linköping och tränare Madeleine Östling. Kim Martin Hasson valde inför säsongen att kliva av som sportchef och lämna över till Josef Nilsson för att sedan återvända, något som har påverkat LHC-tränarens jobb.

– Jag skulle ljuga om jag sa att det skulle sett ut så här med Kim vid rodret från start. Oberoende vem den andra genen var så vill man inte ha en som slutar precis innan truppen var satt.

Linköping har inlett SDHL svagare än på många, många år. Visserligen var laget långt ifrån favorittippade, men att förra säsongens finallag skulle efter 20 spelade matcher ”bara” ligga åtta med fem poäng ner till negativt kval var det få som hade förväntat sig. Dessutom med bara 29 gjorda mål, minst i hela SDHL.

 Finallaget finns inte kvar utan vi är ett helt nytt lag. Vi jobbar på med våra bra och mindre bra sidor den här säsongen, vilket är helt olikt jämfört med förra säsongens lag, berättar LHC:s coach Madeleine Östling för hockeysverige.se och fortsätter:

 Jag tycker ändå att vi har spelat betydligt mycket bättre mot slutet, men vi har haft problem med att få in puckarna. I senaste två matcherna (AIK 0-1 och SDE 0-3) skulle vi absolut haft sex poäng. Vi vinner skotten, tekningarna och har spelövertaget, men det gäller att få in puckarna också. Det är vad vi fokuserar på nu.

Madeleine ÖstlingMadeleine Östling Foto: Ronnies Skrivsmedja

Hur tränar man på en sådan bit?

 Det är lättare sagt än gjort faktiskt och det är inte så att vi behöver träna på ”break away” eller frilägen. Utan det är kampen framför kassen vi måste fokusera på.

 Vi skapar tillräckligt många målchanser för att kunna vinna matcher. Det ser vi då vi tittar på video, men vi måste försöka hitta nätet från målchanserna och inte göra en passning för mycket eller hålla i pucken för länge.

 Vi kommer till lägena, men har inte det här sista för att få in pucken. Nu har vi kampövningar, direktskott, puckens öga… Det är väldigt små detaljer vi pratar om och inte det stora hela, att vi inte skapar chanser, utan mer att sätta dom chanser i skapar.

Linköping har inför säsongen tappat poängstarka spelare som bland andra Lara Stalder, Sidney Morin och Kennedy Marchment, men det är inget LHC-tränaren vill lägga något fokus på.

 Poängmässigt är det så klart att det påverkar, men jag fokuserar på dom spelarna jag har i laget nu och försöker med dom medel vi kan få in puckar från deras klubbor också.

 Lara Stalder, Kennedy Marchment och Sidney Morin, som alla tjatar om, finns inte i truppen nu så jag är ganska ointresserad av att prata om dom.

Nöjd med att få jobba med Kim Martin Hasson

Inför säsongen valde Kim Martin Hasson att lämna över sportchefsjobbet till Josef Nilsson för att sedan åretkomma som sportchef igen. Givetvis har det här påverkat Madeleine Östlings jobb en del.

 Ska jag vara ärlig så har det såklart påverkat mycket. Inte med att få tillbaka Kim för då blev det lite lugnare i båten igen.

– Det är alltid något nytt att jobba med nya människor och det blev inte så bra som jag hade hoppats på, tycker jag, med den sportchefen som vi hade. Det blev kanske lite för mycket att göra för en person som inte hade så mycket erfarenhet. Tyvärr blev det inte så bra.

Inför säsongen valde Kim Martin Hasson att lämna över sportchefsjobbet till Josef Nilsson för att sedan återkomma som sportchef igen.Kim Martin Hasson är tillbaka på jobbet som sportchef för Linköping. Foto: Ronnies Skrivsmedja

Hur är känslan då Kim Martin Hasson är tillbaka som sportchef?

– Det känns skönt. Jag har jobbat med Kim tidigare och vet hur hon fungerar. Vi funkar också bra ihop. Sedan har det blivit en lite förlängd startsträcka. Jag hade velat jobbat med Kim från start.

 Jag skulle ljuga om jag sa att det skulle sett ut så här med Kim vid rodret från start. Oberoende vem den andra genen var så vill man inte ha en som slutar precis innan truppen var satt.

Tror du det här har påverkat laget?

 Det är svårt att veta. Jag kan tänka mig att det påverkat dom som varit här ett tag precis som det gjort med mig, att man varit van att ha Kim. Däremot dom nya som kommit in, vilket var väldigt många den här säsongen, vet inget annat.

 Det är alltid en process att jobba ihop en ny grupp. Så har det varit dom två tidigare åren också där vi jobbat ihop nya gruppen och nya spelare, men vi som varit här har varit ganska trygga med ledarposterna och ”GM”, vilket gjort allt lite lättare. Nu har det kanske varit någon extra käpp i hjulet som kan ha påverkat men, som sagt var, svårt att veta.

Hur mycket av den här gruppen av spelare var du med och satt innan serien?

 Inte mycket…

Var det också en kontrast jämfört med att jobba med Kim Martin Hasson?

 Ja, så var det. Vi var inte med förrän i slutet då vi mer eller mindre tog över.

”Det här är kul för ligan”

SDHL har aldrig varit så jämn som den här säsongen, vilket gjort att det är fler lag än tidigare som är med och slåss om topplaceringarna.

 Det känns som en klyscha man säger inför varje år, men det blir faktiskt bättre varje säsong. Varje säsong har det dessutom varit ytterligare en förening som satsat lite mer och gett bättre förutsättningar för tjejer.

 Den här säsongen har det varit minst tre klubbar som tryckt på, Djurgården, Brynäs och HV71. Den som står utanför kanske tänker ”Nu satsar inte Luleå eller Linköping”, men det handlar inte om det. Det handlar om att andra lag satsar, vilket gör att det blir mycket jämnare och är jätteroligt.

 För lagen som varit topptippade under alla år kan det kännas ”Jaha, vad händer här, går dom lagen bakåt?” Det gör man inte utan det är ligan som går framåt och fler lag är med och tampas om det.

 Det här är kul för ligan, men såklart är det tufft för oss. Vi ligger inte där vi vill ligga, men vi var inte heller topptippade den här säsongen. Jag ser oss inte heller som att vi har rasat från en finalplats till en åttondeplats som vi nu ligger på. Jag ser det som att ligan blivit bättre och det är den här utvecklingen vi ska ha. Att är man inte på topp kan man förlora mot vilket motstånd som helst.

Hur ska Linköping vända det här och hur är stämningen i gruppen?

– Nyckeln blir att får vi igång målskyttet kommer det bli en ketchup-effekt. Vi gör bra grejer i spelet utan puck, i spelvändningarna och skapar mycket chanser, men vi måste få in puckarna också.

 Stämningen i laget, klart det tar på psyket att inte göra mål. Samtidigt försöker vi visa på detaljer. ”Titta hur mycket vi skapar”. Allt är inte dåligt bara för att man förlorar en match med 1-0. Sedan vill alla ha poäng men, som sagt var, allt är inte dåligt. Vi ska bara rätta till den här grejen med att sätta dit puckarna.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten