Sök
Det ser ut att bli Allettan-hockey i Björkängshallen.
Bildbyrån
Hockeyettan
MJÖRNBERG: Kan inte tänka mig något annat än att det är klart

Är Allettan-kamperna på väg att avgöras på allvar nu? Det vankas streckstrider med ganska olika förutsättningar i de olika serierna.

Huddinge var uträknat, utskrattat och hårt kritiserat. Nu står de där med sju omgångar kvar att spela och har bara en ynka liten poäng upp till Allettan-plats.

Jag kan inte tänka mig något annat än att den uträknade storfavoriten nu trampar gasen i botten och defilerar till Allettan. Vi kommer inte få se det där monumentala superfiaskot som det ett tag såg ut att bli.

Stjärnorna tittade sig tillslut i spegeln och började prestera. 

Det har ju snackats en hel del, inte minst från min sida, om att Huddinge har ett så pass skickligt lag att de även om prioriteringarna hos många i truppen ligger på annat än just ishockeyn borde kunna åka hem en Allettan-plats på en halv skridsko. Det är ungefär det som händer nu.

Jag snackade med kaptenen Martin Eklund under dagen och han berättade om luft som rensats och spelare som insett att det behövs lite hårdare arbete. För när Huddinge faktiskt lägger manken till och jobbar, då är de överlägsna i stort sett alla motståndare i den här serien.

Resultaten har börjat komma, 6-1 borta mot Väsby var riktigt imponerande och 4-2 igår hemma mot Enköping var en dag på jobbet men med inställningen påkopplad. När Huddinge kommit från ett hopplöst läge och plötsligt fått vittring ska det förstås oerhört mycket till för att de ska bomma finrummet.

De kommer att ta sig dit och bakom dem blir det ett slag mellan tre lag om en plats. Jag skrev i slutet av förra veckan om bistra november och succéerna som testas. Det jag spekulerade om i den krönikan håller på att hända nu. Nykomlingarna Wings och Strömsbro som gjort en så storstilad höst tycks köra rakt in i en vägg. Wings med tre raka förluster mot mediokert motstånd (Hanviken, Enköping och Sollentuna) och Gävle-gänget Strömsbro med kännbara förluster mot Hammarby och Vallentuna.

Det kanske är taskigt uttryckt, men det känns som slaget om den sista Allettan-platsen (Hudiksvall, Visby/Roma och Väsby räknar jag liksom Huddinge redan in som klara) kommer att bli en kamp mellan Wings, Vallentuna och Strömsbro om vilka som lyckas vara minst dåliga på upploppet.

* * *

Den västra serien tog ett gigantiskt kliv mot att bli avgjord igår när Skövde spöade Linden med 6-4 och Mariestad läxade upp Nyköping med 5-1.

Det gör att det med sju omgångar kvar att spela skiljer nio poäng mellan femteplacerade Skövde och sjätteplacerad Nyköping (några andra lag kommer knappast blandas in i den streckstriden vare sig uppifrån eller nedifrån). Det kan låta som att det redan är avgjort.

Men känslan är att den där streckkampen är väldigt mycket upp till Nyköping.

Skövde har så klart den stora trumfen på hand, men det är ett ojämnt lag som även om nivån är skyhögt mycket högre i år än ifjol fortfarande blandar och ger en hel del. Laget har ett ganska tufft spelschema kvar och kommer att förlora några matcher.

I och med att Skövde och Nyköping möts om några omgångar skulle NH om de gör ett gediget jobb och sedan också tar mötet i Billingehov kunna sätta ordentlig press på Skövde. Kapaciteten till det finns.

Men då måste laget börja ta poäng mot topplag. Det topptippade gänget kunde slå sig för bröstet över fyra raka segrar, men så fort lite potent motstånd ställde sig på andra sidan rödlinjen tog det tvärstopp. Borlänge sköljde över dem fram till 7-3 i söndags och igår ordnade Andreas Appelgrens Mariestad 5-1 trots att Bois spel är långt ifrån på topp.

Det är så klart väldigt oroväckande för Nyköping som har två topplag ytterligare (Grums och Lindlöven) på menyn innan Skövde-matchen stundar.

Det är verkligen upp till bevis för Nyköping om det inte ska bli ett fiasko.

För smaka på att Grums ska spela Allettan. Smaka på att Lindlöven ska göra det. Men att Nyköping kanske ska ställa sig på isen i fortsättningsserien. Igen.

Hur tuff vore inte den smällen för självbilden?

* * *

Söderserien kommer få en streckstrid med flera lag inblandade långt in på upploppet. Just nu är det väl egentligen bara Nybro och Troja/Ljungby som kan känna sig säkra på en plats i finrummet.

Vidare spekulationer där får därför dröja. Men det kan ju konstateras att Tranås mot Kalmar i helgen blir en extremt intressant och viktig match.

* * *

Det här veckoslutet kan Kiruna IF stänga streckstriden i den norra serien. Laget ligger femma, med bättre målskillnad än jagande Kalix, trots att de har tre matcher färre spelade. Där kan vi snacka om slagläge, eller som interne poängligaledaren Simon Thyni uttryckte det när vi snackade i veckan.
– Vi har satt oss i en sits där det är vi som bestämmer hur det ska sluta.

Ikväll väntar bortamatch mot formsvaga Boden, på lördag mot Östersund och på söndag mot Örnsköldsvik. Det är långt ifrån några enkla drabbningar, men varje poäng KIF kan få med sig för dem allt närmare Allettan.

Det vore en överraskning, men så här långt den här hösten har Kiruna IF spelat en hockey som imponerar. Det vore verkligen inte oförtjänt.  


TV: Kajsa Kalméus movember-utmaning

Tisdag 19:00
IF Malmö Redhawks - Brynäs IF
1 2.15
X 4.25
2 3.05
Tisdag 19:00
HV 71 - Färjestads BK
1 2.30
X 4.20
2 2.80
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten