Sök
Hanna Thuvik.
Foto: Ronnie Rönnkvist
SDHL

Framtidens Damkronor: Hanna Thuvik

Hockeysveriges artikelserie "Framtidens Damkronor" rullar vidare. I dag får ni möta Göteborgs talangfulla forward Hanna Thuvik som trots sin ringa ålder redan är inne på sin andra SDHL-säsong. Den här säsongen har hon varit en stor anledning till att Göteborg tagit stora kliv framåt.
– Vi har tagit ett stort kliv uppåt och har också en mycket bättre defensiv och kan jobba oss framåt utifrån det. Det är kul att nu få spela anfallshockey, säger Thuvik.

ENKÖPING (HOCKEYSVERIGE.SE)

Trots att Göteborg har det tufft i SDHL tycks föreningen ha en ljus framtid. Tidigare har ni träffat klubbens Jennifer Carlsson i serien Framtidens Damkronor. Idag ska ni få träffa ytterligare en av klubbens stora framtidsnamn, Hanna Thuvik, som har Rönnäng som moderklubb men är uppväxt i Skärhamn.
– Jag bor i Skärhamn men spelade för Rönnängs IK. Det är bara åtta kilometer däremellan så det har fungerat smidigt, berättar 17-åriga forwarden då hockeysverige.se träffar henne för en intervju på U18-landslagets spelarhotell i Enköping samtidigt som förbundskaptenen Alexander Bröms och målvaktscoachen, Valentina Lizana Wallner kommer förbi och hälsar.
– Från början var det mina bröder, Erik och Nils som spelade. Sedan hängde jag på. Pappa var tränare för mitt och Nils lag.

Hur tajta är du och din tvillingbror Nils hockeymässigt?
– Nils är ju målvakt så han får fokusera bakåt och jag framåt. Det har varit mycket landhockey hemma. Grannarna spelar också hockey så det brukar vara full fart på gatan där hemma, säger Hanna Thuvik med ett leende innan hon berättar om sin tid i Rönnäng som hon ser tillbaka på med positiva ögon.
– Det har varit jättebra och jag hade min tvillingbror med mig, vilket såklart var en trygghet. Sedan gick jag i samma klass som många av spelarna eftersom det är en liten ort. Jag har alltid fått respekt.
– Vi var fem tjejer i laget ett tag vilket kändes väldigt bra, men idag är det bara jag som fortfarande spelar. Dom droppade av en efter en.

Foto: Ronnie Rönnkvist

SPELADE INNEBANDY OCH PINGIS

Det var inte bara hockey som gällde för Hanna Thuvik under uppväxten i Skärhamn.
– Jag spelade innebandy och pingis också. Det höll jag på med under kanske två år och det var kul att kombinera. Sedan valde jag hockeyn för att det var mer fart och det var också den sport jag var bäst på samtidigt som jag tyckte det var roligast.

Som så många andra hade Thuvik en speciell tjej, men även ett par av våra NHL-spelare som förebilder inom hockeyn. Dessutom är hon imponerad av en tjej från samma trakt som henne själv.
– Jag hade inte så stor koll på tjejerna utan det var mer killarna. Även om jag var utespelare var Henrik Lundqvist en stor förebild, men även Nicklas Bäckström. Annars har det varit Maria Rooth.
– Sedan hörde jag hela tiden om Hanna (Olsson). Min bror mötte henne i några matcher. Då var jag där och tittade och jag tyckte att hon var riktigt duktig, så jag har såklart sett upp till henne också.

40 POÄNG SOM 14-ÅRING

När Hanna Thuvik var 14 år fick hon chansen att spela i Division 2 med Trollhättan. På åtta matcher svarade hon för 29 mål och totalt 40 poäng.
– Jag kom in i tjejhockeyn ganska sent jämfört med vad dom flesta gör nu för tiden. Jag var 12-13 år när jag tränade med distriktslaget första gången. Då var jag väldigt så att jag inte skulle spela med tjejer utan jag skulle spela med killar, säger Thuvik med ett leende och fortsätter:
– Den känslan ändrades efter att jag hade spelat första matchen med Trollhättan. Det var en helt annan känsla i laget. Även på isen var det ett annat spel och jag trivdes bra.

Åtta matcher, 29 mål och totalt 40 poäng…
– Det är ganska okej (skratt). Vi vann Division 2 och det kanske inte var jättebra status på andra lagen, men jag är ganska nöjd med att ha gjort 29 mål.

Hanna Thuvik i Trollhättans tröja.Hanna Thuvik i Trollhättans tröja.Foto: Bildbyrån

Värvar Janne Mellgren dig sedan till Göteborg?
– Jag fick kontakt med honom inför kvalet 2018 och var med några träningar där under juluppehållet samtidigt som jag fortfarande spelade med killarna. Sedan frågade han mig inför kvalet om jag ville vara med.
– I sista J20-matchen med Rönnäng bröt jag nyckelbenet så det blev aldrig något av det. Jag gick sedan över till Göteborg säsongen efter.

"KLART ATT DET VAR NÅGRA KLUBBAR SOM FRÅGADE"

Sedan dess har Hanna Thuvik pendlat mellan Skärhamn och Angered, en sträcka på cirka sex mil.
– Jag har snälla föräldrar som kör och som jag är tacksam för. Jag går i skolan i Stenungssund och åker direkt från skolan till träningen.
– Nu bor jag på Tjörn och när man åker över bron för att komma mot Göteborg ligger Stenungssund där. Ungefär efter halva vägen in till Angered. Bussarna går lite taskigt så jag måste få skjuts till träningarna. Nu är det en 04:a som spelat med oss i några matcher, Linnéa Pettersson Dove. Hon är från samma ort som mig så vi hjälps åt med skjutsningarna.

Det var även flera klubbar som visade intresse för Hanna Thuvik innan hon valde spel för Göteborg.
– Klart att det var några klubbar som frågade och ville ha mig dit, men jag trivs bäst hemma och då tyckte jag att Göteborg var ett jättebra alternativ.

Under förra säsongen spelade ni ungefär 50 minuter av matcherna i egen zon, hur upplevde du som är en offensiv spelare det?
– Klart att det var tufft, men jag vande mig. Det gjorde väl att jag blev extra bra på försvarsspel, skrattar 17-åriga jättetalangen och fortsätter:
– Det var bara att köra på. Sedan stöttade vi i laget varandra även om det gick så tungt som det gjorde. Klart att det var lärorikt och jag hoppas inte hamna i samma situation igen.
– Nu tycker jag att vi har tagit ett stort kliv uppåt och har också en mycket bättre defensiv och kan jobba oss framåt utifrån det. Det är kul att nu få spela anfallshockey, vilket jag tycker är det bästa som finns.

Hanna Thuvik har den här säsongen svarat för fem mål och totalt nio poäng på 16 matcher.
– Jag tycker säsongen har gått hyfsat bra och spelar i samma kedja som Jennifer (Carlsson) och Margot (Möllersten) som jag trivs bra med.
– Det gick lite knackigt för vår kedja i början av säsongen, men nu har vi fått göra lite mål tillsammans och det känns som det bara går bättre och bättre.

Foto: Ronnie Rönnkvist

"STÄNGER INGA DÖRRAR FÖR COLLEGE"

Göteborgsforwarden var med redan förra säsongen i Junior-VM. Då svarade hon för ett mål och totalt två poäng på fem matcher.
– Det var en superrolig turnering och ett minne jag kommer ta med mig hela livet. Speciellt eftersom turneringen gick i Japan. Nu blev det femteplats. Vi hade satsat lite högre, men vi får väl nå det målet den här säsongen istället.
– Det jag tar med mig främst från turneringen är att hålla ihop som ett lag. Det är, tror jag, vad som gäller i slutändan. Lagkänslan är det viktigaste. Jobbar vi som ett lag både på och utanför isen så kan vi gå riktigt långt. Det hoppas jag att vi kan börja bygga upp nu då vi är här.

Var det stor skillnad spelmässigt internationellt jämfört med SDHL?
– Ja, så är det. USA och Kanada, jag har mött dom lagen en gång nu och det är individuellt väldigt skickliga spelare och som lag.

Hur tänker du kring att spela Junior-VM den här säsongen?
– Turneringen spelas i Slovakien, Jag har aldrig varit där och jag hoppas att komma med dit i alla fall. Om jag kommer med ska det bli riktigt kul.

Vad är det i ditt spel som ska ta dig till Junior-VM?
– Jag är en forward som jobbar både offensivt, defensivt och kan både hålla och skydda puck. Sedan gillar jag att göra mål. Det är mina styrkor, men framförallt är jag en allroundspelare.

Finns collegespel med i tankarna framöver?
– Ja, det är såklart att det finns med och jag stänger inga dörrar för college, men jag har inte bestämt mig ännu, avslutar Hanna Thuvik. 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten