Sök
FORMSTARK. Emma Nordin fortsätter att vara svensk damhockeys främsta affischnamn.
SDHL

Den svenska stjärnan som lyser klarast: ”Känner mig mycket tryggare i mig själv”

Hon var SDHL:s bästa svenska poängplockare i grundserien och sköt ett hattrick i första kvartsfinalmatchen mot AIK. Luleås Emma Nordin är en svårstoppad kraft just nu.
– Jag känner mig trygg och litar på min egen kapacitet, säger Nordin till hockeysverige.se inför dagens returmatch.

Många menar att Luleås Emma Nordin är Sveriges bästa spelare just nu. Statistiken backar upp det. I SDHL:s grundserie var Ö-vikstjejen den överlägset bästa målskytten och poängplockaren bland de inhemska spelarna i ligan. Hon vann målligan med sina 31 fullträffar – 15 före tvåan Pernilla Winberg, Linköping – och kom trea i poängligan med sina 59 poäng – 17 poäng före Winberg. 

Inför kvartsfinalspelet hade Nordin och Luleå den största pressen på sig att leverera av alla spelare och lag. Hur började det? Jo, med storseger 6–0 över AIK efter tre mål av stjärnan.

Det syntes inte ett spår av press eller nervositet hos 27-åringen.
– Jag har jobbat mycket med de mentala senaste åren och känner mig mycket tryggare i mig själv än vad jag gjorde för fem, sex år sedan, säger Emma Nordin till hockeysverige.se när vi frågar henne hur hon personligen hanterar dom högt ställda förväntningarna.
– Jag försöker bara njuta (skratt) eftersom jag tycker det är så fruktansvärt kul att spela hockey just nu. Sedan ställer jag väldigt höga krav på mig själv, men det ställs också krav från klubben, ledningen och kanske utifrån också.
– Men jag känner mig trygg och litar på min egen kapacitet. Om jag blir påverkad så är det bara på ett positivt sätt.

”EN HÄRLIG TRYGGHET I GRUPPEN”

Bara för att Luleå är storfavoriter inför kvartsfinalspelet är det inte ”bara” att gå ut och vinna, men just det här med favoritskapet är inget som spelarna eller ledarna i seriesegrarna talat speciellt mycket om.
– Egentligen har vi inte pratat om det mycket alls. Vi har mer fokuserat på detaljer vi behöver jobba på för att öka vår prestation.
– Dessutom har vi en sådan härlig trygghet i gruppen. Klart att vi känner press utifrån, men även inom klubben och från oss själva i laget, men det är ingenting som tynger oss på något sätt. Jag tycker att vi känner oss ganska trygga i den här positionen och det är också något vi har jobbat fram under en ganska lång tid.
– Vi är många spelare som varit i den här klubben under många år och byggt upp den här trygga kärnan.

Hur jobbade ni som lag inför första mötet med AIK för att komma väl förberedda både mentalt och spelmässigt?
– Till att börja med tycker jag att det är något speciellt med slutspelstider. Det var mycket folk på plats (1 610 åskådare) och det bidrar såklart också till att man känner det där extra ruset. 
– Sedan har vi jobbat mycket senaste tiden på avslutningsdelen. Vi har sett generellt under hela säsongen skjutit mycket skott, men kanske inte haft den bästa utdelningen varje gång. Vi var även medvetna om att senaste vi mötte AIK var det en tuff kamp. Det blev lika och övertid, så vi kände en slags revansch där.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

”STADEN ÄR BRA PÅ ATT UPPMÄRKSAMMA SAKER”

Det börjar också synas en del på stan i Luleå att det är slutspelstider. Om inte visade den fina publiksiffran i första matchen på det.
– Staden är väldigt bra på att uppmärksamma saker så det är klart att vi känner av det ute på stan. Folk pratar om det och matcherna marknadsförs. Det börjar faktiskt byggas upp en liten stämning här uppe. Att det dessutom var så mycket folk på första matchen, det gav som ett extra rus när vi fick spela inför så stor publik och mycket fans på hemmaplan.

54-13 i skott och 6-0 i mål i första matchen mot AIK, det tyder på en skaplig överlägsenhet, upplevde du det så även på isen?
– Inte kanske så mycket som statistiken visar. Klart att vi hade mycket puck och tid i anfallszonen, men AIK har en del skickliga spelare och är tunga att möta. 
– Jag tror att det som hände i sista perioden var att vi blev lite o-ödmjuka. Det är också vad som är kul den här säsongen, att det inte finns något lag man kan tappa den här ödmjukheten mot för det kommer straffa sig.
– När det hände oss i sista perioden tog vi en timeout, ett brejk. Sedan kom vi tillbaka igen och spelade tryggt, stabilt och ödmjukt. Vi vet att även om vi har ett övertag, är vi inte där så kommer det straffa sig.

Vad är AIK:s styrka som lag?
– Just tuffheten i deras spel. AIK spelar fysiskt, ligger nära, är väldigt samlade i försvarsspelet och sedan försöker dom spela på kontringar. Sedan är dom är tajta som grupp och lag.

Det är trots allt bara 1–0 i matcher, hur har ni jobbat för att släppa den matchen och fokusera på dubbelmötet på Ritorp?
– Vi har haft tuffa möten med AIK tidigare under säsongen och vet att det gäller att nollställa oss efter onsdagsmatchen.
– Sedan gäller det att komma ut med ny energi, eller ännu mer energi eftersom dom spelar på hemmaplan vilket ger lite fördel. AIK har antagligen en bra känsla där.

Det får inte plats 1 600 åskådare på Ritorp, men att det inte kommer lika mycket folk dit som i första matchen är ingenting Emma Nordin tror kommer påverka Luleå
– Klar att det ger extra energi när det är mycket folk. Samtidigt är vi ganska vana att prestera då det är lite folk och tittar. Vi är inställda på att spela för oss själva och laget så jag tror inte att det på något sätt kommer påverka oss negativt. 
– Det är prestationen och matchen det handlar om. Kommer det dessutom mycket folk så är det bara en bonus.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten