BABYLYCKA. Robin Kovács och Minatsu Murase blev föräldrar för två veckor sedan.
SHL

Hockeyparets stora babylycka: ”När jag såg honom första gången blev jag tårögd”

För två veckor sedan blev Robin Kovács och Minatsu Murase föräldrar till Caspian. I en intervju med hockeysverige.se berättar Luleåforwarden Kovács om första tiden som förälder.
– Nu när jag kommer hem känner jag hur glad jag blir när jag ser honom. Det är något jag verkligen får energi av, säger han.

För Luleås forward Robin Kovács har det varit stora omkastningar i livet senaste åren. Efter en säsong i New York Rangers farmarlag, där han inte riktigt fick chansen, återvände han till svensk hockey i fjol. Där slog han sig ner i Luleå tillsammans med sin flickvän, landslagsmeriterade målvakten Minatsu Murase. Däremellan gick en av hans bästa kompisar bort i en trafikolycka.

Nu stortrivs Kovács i Norrbotten och för två veckor sedan fick han vara med om det kanske största som hänt i hans liv då han blev pappa till Caspian.
– Nu har jag en till att tänka på och någon ytterligare att komma hem till på dagarna, berättar 21-åringen och fortsätter:
– Jag får tänka lite extra på vad jag gör eftersom det finns ett liv till i mitt liv som jag ska ta hand om.

”DET VAR FANTASTISKT”

Allt gick väldigt fort när det var dags för OS-målvakten Minatsu Murase att föda, vilket gjorde att Robin Kovács inte riktigt hann att bli nervös inför det som väntade på sjukhuset i Luleå.
– Vattnet gick, men först hände det inte så mycket mer. När vi sedan åkte in på natten kom Caspian ut efter bara någon timme. Det gick ganska snabbt med andra ord.
– Jag hann inte tänka så jättemycket och jag spelade faktiskt match bara några timmar innan han kom. Det var inte så att jag var nervös. Jag hade säkert blivit mer nervös om det hade tagit lite mer tid vid förlossningen och jag hade suttit där och väntat, berättar Kovács som var med när hans son kom till världen:
– Ja, det var jag. När jag såg honom första gången blev jag tårögd. Det var fantastiskt… Nu när jag kommer hem känner jag hur glad jag blir när jag ser honom. Det är något jag verkligen får energi av.

Allt kring förlossningen gick väldigt bra och mamma ”Musse” mår bra.
– Ja, hon har mått jättebra hela tiden och allt har gått väldigt bra.

Har hon börjat prata om att göra comeback på isen?
– Vi har pratat lite om det, men vi har sagt att hon får vila någon vecka till innan hon får börja träna. Tanken är hon ska komma i form först. Sedan har hon sagt att hon vill gå på is för att känna lite, men det får nog gå tre veckor till innan jag tycker att hon ska gå på is.
– Självklart kan hon börja åka skridskor och sådant snart, men inte mer än så. Allt annat med grunder och skott får ta lite tid innan vi börjar med.

Ska Murase gå på is med Luleå då eller är det bara ni två som ska köra?
– Det blir hon och jag som går på is tillsammans. Sedan får vi se vad som händer, säger Robin Kovacs med ett litet hemlighetsfullt skratt. 

Har tiden efter det att du blivit pappa blivit som du förväntade dig?
– Det har nog varit som jag förväntade mig. På nätterna vaknar jag till då Caspian vill ha mat och så där, men det är inte mycket jag kan göra så här i början. Det blir mer att vara där för att stötta.


Foto: Privat

MER AVSLAPPNAD PÅ ISEN EFTER FÖRLOSSNINGEN

Nu har det bara gått ett par veckor sedan Caspian kom till världen och Luleå-forwarden känner inte att hans personlighet ännu påverkats av att vara pappa.
– Jag kan inte känna att det så här snabbt bara vänt. Från dag till dag inser jag att det finns ett till liv att ta hand om. Han kommer att se upp till mig så det gäller för mig att göra bra saker som han så småningom kan ta efter.

Robin Kovács har inlett säsongen med att göra två mål och totalt sju poäng på 14 matcher. Han önskar själv att han hade producerat lite mer poäng samtidigt som han utan omsvep erkänner att det här med att bli pappa självklart har påverkat honom en del.
– Jag vill inte skylla på att det är på grund av det här som jag har haft en tung start. Självklart har det varit så att jag även tänkt på andra saker än hockeyn också. Det har varit mycket ”när kommer han” och sådana tankar innan.
– Senaste två veckorna, hockeymässigt, tycker jag att jag har tagit kliv framåt och börjat komma tillbaka till den spelare jag egentligen är. Jag har spelat bra, men folk förväntar sig att jag ska göra poäng. Poängen får komma när de kommer. Jag tycker ändå att jag har spelat bra senaste tre, fyra matcherna. I senaste matchen mot Timrå tog jag ett bra kliv framåt (två assist från Kovács).

”TANKAR PÅ HUR DOM MÅR”

Kan det på sikt vara skönt att komma hemma till ”Musse” och Caspian för att få lite distans till hockeyn och på så sätt även gynna ditt spel på sikt?
– Jo, absolut. Så här i efterhand känns det absolut skönt. Det var mer sista månaden innan han föddes som jag tänkte och väntade. Det var tankar på hur dom mår och sådant.

Ett problem Robin, både dina och Minatsus föräldrar bor i Stockholmstrakten, hur löser ni då barnvaktsfrågan då det behövs?
– (Skratt) Det får vi se. Både min och hennes familj har varit här uppe, kommit och gått under två, tre veckor. Det har både varit skönt att dom varit här och även ett bra stöd för oss.
– Det löser sig alltid när det gäller sådana saker. Det tar dessutom bara en timme med flyg från Stockholm till Luleå så det finns alltid möjligheter att få hjälp.

När får Caspian se sin pappa spela match för första gången?
– Han var på en match, men han såg nog inte så mycket. Förhoppningsvis får han se mig spela i kväll här hemma mot Timrå.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten