HA-SVEPET: Mäktig upphämtning hjälpte inte

Sex matcher spelades i Hockeyallsvenskan i kväll. Nedan följer sammanfattningar av dessa.

Leksand – Västerås 3-2 OT (1-0, 0-1, 1-1, 1-0)
Leksand:
Västerås:

Jesper Ollas gav Leksand ledningen med bara 20 sekunder kvar att spela i den första perioden. Men Väster skulle komma tillbaka. Efter slarvigt spel i egen zon av Leksand kom kvitteringen. I tredje perioden gav Marcus Bergman Västerås ledningen. Leksand fick dock in kvitteringen med sex minuter kvar att spela, genom Anton Karlsson. Tidigt i förlängningen drog Västerås på sig en utvisning, vilket gjorde att Leksand dominerade lejonparten av övertiden. Till slut kom också målet – i spel 4 mot 3 kunde Linus Persson avgöra matchen för Leksand, som innebar seger med 3-2.

AIK – Karlskrona 3-4 efter straffar (0-2, 0-1, 3-0, 0-1)
AIK: Frödén, Holm, Castonguay
Karlskrona: Paulsson, Pageau, Sundberg, Crandall

Karlskrona fick en flygande start på Hovet. Efter 2.27 spelade i första perioden hade man ledningen med 0-2. Båda målen gjorde i powerplay. I andra utökade man till 0-3 efter slarv av AIK, trots att hemmalaget haft stabil press framåt under större delen av perioden. I tredje stod man dock för en mäktig upphämtning. 3 raka mål resulterade i 3-3 efter 60 minuter. Det viktiga kvitteringsmålet kom med bara 32 sekunder kvar, i spel 6 mot 4 efter att Karlskrona dragit på sig en utvisning och AIK plockat ut målvakten. Efter en mållös förlängning drog dock Karlskrona det längsta strået – Justin Crandall stod för det enda målet under straffläggningen.

Björklöven – BIK Karlskoga 4-2 (0-0, 2-2, 2-0)
Björklöven: Stenqvist, Viklund, Lundberg, Peterson
Bofors: Forsberg (2)

Fredrik Forsberg hade en bra andra period när han genom sina två mål gav BIK en 0-2-ledning på bortaplan. Men Björklöven kom tillbaka. Fyra raka mål gav till slut seger. BIK gjorde ett försök att ta sig ikapp, men chansningen med att ta ut målvakten gick inte hem.

Pantern – Västervik 3-4 (1-1, 0-3, 2-0)
Pantern: Heier, Haag, Dahse
Västervik: Enberg, Bjerselius, Nowick, Lindqvist-Hansen

Västervik utnyttjade markeringsmissar hos hemmalaget och kunde gå upp i en komfortabel 1-4-ledning inför den tredje perioden. Pantern närmade sig i och reducerade till både 2-4 och 3-4. Men trots att man tog ut målvakten med drygt två minuter kvar att spela blev det inga fler mål, och Västervik tog en trepoängare på bortaplan.

Södertälje – Vita Hästen 4-2 (1-1, 0-0, 3-1)
Södertälje: Dyk (2), Ahlen, Andersson
Vita Hästen: Nyberg

Vita Hästen tog en tidig ledning, som de höll till den avslutande perioden. Då vaknade Södertälje och vände underläget till 3-1-ledning. Men i slutet blev det jämnt ändå. Vita Hästen fick spela powerplay och ryckte målvakten – vilket ledde till reducering. Närmare än så kom man dock inte, och Victor Andersson kunde snyggt placera in 4-2 från egen blå, i den tomma målburen.

Tingsryd – Almtuna 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)
Tingsryd: Norberg, Hermansson, Bengtsson, Novak
Almtuna: Mårtensson

Tingsryd tog en tung trepoängare hemma mot Almtuna. Man hade en komfortabel 3-0-ledning inför den avslutande perioden. Efter att Almtuna reducerat till 3-1 i den tredje valde Almtuna att plocka ut målvakten med hela fem minuter kvar. Men det hjälpte inte. Max Novak kunde placera in slutresultatet 4-1 i tom bur, Tingsryds blott andra seger för säsongen.