Evan Bouchard.
Nyheter

Edmonton Oilers säkrar förstavalet – siktar på NHL-spel i höst

ANNONS

Edmonton Oilers och deras förstaval i förra månadens draft är överens. I går tecknade backen Evan Bouchard ett treårigt rookieavtal med med klubben.

Evan Bouchard var en av de stora backtalangerna i årets NHL-draft. Efter att ha varit juniorligan OHL:s poängmässigt sett bästa back med 87 poäng (25+62) på 67 matcher för London Knights var det många som hade honom rankad riktigt högt.

Men Bouchard föll oväntat rakt i knäet på Edmonton Oilers, som valde som tionde lag i draften. Nu är 18-åringen och klubben överens om ett treårigt rookieavtal som ger kanadensaren chansen att spela i NHL redan till hösten.

BRIST PÅ HÖGERFATTADE BACKAR

Evan Bouchard har hela tiden haft som mål att gå direkt till NHL och hoppas att hans ansträngningar ska leda till en ordinarie tröja i NHL. Med tanke på att Oilers bara har två rightare bland sina ordinarie backar, Adam Larsson och Matt Benning, kommer Bouchard rimligen att ges alla möjligheter att övertyga tränarstaben om att han är redo för NHL-spel.

Under sina tre säsonger i OHL har Bouchard stått för 38 mål och 148 poäng på 178 matcher. Under sin rookiesäsong i ligan var han med om att bli ligamästare med Knights.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL