Ryan McDonagh.
Tampa Bay

Tampa betalar bra – skriver monsterkontrakt med tidigare Rangers-kaptenen

ANNONS

Ryan McDonagh är i Tampa Bay Lightning för att stanna. I dag blev det klart att klubben förlänger den tidigare New York Rangers-kaptenens kontrakt med sju år.

När Tampa Bay Lightning värvade Ryan McDonagh från New York Rangers alldeles innan trade deadline fråga sig många hur klubben skulle ha råd att behålla honom när hans kontrakt löper ut efter kommande säsong. Tampas general manager såg tydligen inte samma problematik. Under söndagen förlängde han den 29-årige backens kontrakt med sju år.

McDonaghs nya kontrakt, som börjar gälla efter kommande säsong, är värt 47,25 miljoner dollar, cirka 422 miljoner svenska kronor. Det ger honom en lönetaksträff på 6,75 miljoner dollar per säsong.

DRAFTADES AV MONTRÉAL

Ryan McDonagh trejdades från Rangers till Lightning tillsammans med J.T. Miller i utbyte för Vladislav Namestnikov, Brett Howden, Libor Hajek, lagets förstaval i draften 2018 (Nils Lundkvist) och ett villkorligt val i andra rundan 2019.

Amerikanen draftades ursprungligen av Montréal Canadiens som tolfte spelare 2007. hans rättigheter trejdades sedan till New York Rangers i utbyte för Scott Gomez sommaren 2009. Sedan dess har McDonagh spelat 530 NHL-matcher och noterats för 241 poäng. Förra säsongen stod han för fyra mål och 29 poäng på 63 matcher.

Den här artikeln handlar om: