Julia Åberg.
SDHL 1

Åberg blev stor matchvinnare mot regerande mästarna: ”Det var lite svettigt”

I dagens omgång av SDHL såg Leksand till att tvåla dit regerande mästarna Djurgården med hela 3-0. Julia Åberg blev stor matchvinnare när hon motade 37 skott.

Det händer grejer i den högsta ligan. När Leksand kom på besök i Stockholm såg de till att vinna mot regerande mästarna Djurgården efter en stark laginsats.
– Djurgården hade det mesta av puckinnehavet under egentligen hela matchen, de hade fler skott och lite bättre press. Men jag tycker verkligen att vi krigade på bra och gav allt. Dessutom var vi mer effektiva i dag, säger Julia Åberg till Leksands hemsida.

Hon blev själv en stor matchvinnare och var helt omutbar trots att Djurgården sköt hela 37 skott mot mål.
– Det var lite svettigt där ett tag, men det redde ut sig, säger Åberg.

***

Linköping tog en stabil seger mot Brynäs med 4-0 efter mål av Moa Wernblom, Emma Murén, Nicoline Söndergaard Jensen och Emelie Kruse Johansen. Efter en pigg första period tog LHC ledningen med 2-0 och utökade sedan till 3-0 samt 4-0 i den tredje och sista perioden.

***

Matchen mellan Göteborg HC och AIK IF slutade med en bortaseger för stockholmarna med 2-1. Frida Ekdahl och Denise Husak Asp gav AIK ledningen med 1-0 respektive 2-0 innan Göteborg fick in reduceringen via Hanna Sköld. Dock återstod det bara ungefär en minut kvar av matchen när hemmalaget fick dit pucken – så AIK orkade hålla undan och vinna till slut.

***

HV71 besegrade SDE HF med 3-1 under söndagen. Rosa Lindstedt visade sig från sin offensivt bästa sida när hon tryckte dit två mål för sitt HV71 under de sista rafflande minuterna av matchen. Innan dess hade Selma Aho gjort 1-1-målet. Bortalagets fullträff stod Phoebe Staenz för i den andra perioden.