Lovisa Selander.
Nyheter

Vill till OS – men först lite golf: ”Sa att han inte hade glömt bort mig”

Hon är en av alla de målvakter som slåss om landslagsplatsen bakom givna Sara Grahn. Lovisa Selander lämnade Sverige 2015 för att testa lyckan på college i USA.
— Långsiktiga målet är att få spela ett OS, att ta sig hela vägen och få spela i landslaget, berättar hon när hockeysverige.se träffar henne på golfbanan där hon utövar sitt andra stora intresse.

UPPLANDS-VÄSBY (HOCKEYSVERIGE.SE)
Säsongen 2014/15 slogs Lovisa Selander med VM-målvakten Lovisa Berndtsson om målvaktsspaden i SDE Hockey. Efter den säsongen valde hon att lämna Sverige för att plugga och spela hockey på RPI (Rensselaer Ply In). Senaste två säsongerna har hon varit en av ligans (NCAA) bästa målvakter.

Nu är Selander hemma i Sverige på semester. Då blir det givetvis en hel del golf också eftersom hennes bror är golfproffset Jacob Selander. Det är också på brorsans hemmabana, Wäsby Golfklubb, som hockeysverige.se träffar Lovisa Selander för en intervju.
— Hur ofta jag är här ute? Jag vet egentligen inte, men går det bra är jag här oftare. Går det dåligt brukar jag stanna hemma, säger Selander med ett leende samtidigt som det är näst intill kö ovanför våra huvuden med plan som vill gå ner på Arlanda.
— Skämt åsido så brukar det bli några rundor i veckan. Sedan tränar jag lite golf också. När mamma och pappa har semester brukar dom gilla att gå ut och spela mot oss barn så man får försöka vakna tidigt på morgonen, ta en runda och passa att umgås lite.

Vilket handikapp har du?
— Jag vet faktiskt inte, men det kanske ligger runt tio. Vi får se om jag kan hålla mig på den nivån.

Med tanke på att alla fem i familjen spelar golf, vart föddes det intresset hos er?
— Det var pappa som började med golf då han var liten. Han spelade upp till svenska touren, men kom inte längre än dit. Sedan började min mamma och min äldsta bror, Jacob, när han var åtta år eller liknande. Efter det har det blivit att hela familjen spelar.

Har du själv tävlingsspelat?
— Ja, lite på Skandia-touren då jag var liten, men jag tyckte aldrig att det var kul att tävla. Jag blev bara frustrerad på mig själv ha ha…

Har du kastat några klubbor i vattnet här bakom oss?
— Nej, inte jag. Brorsorna och pappa är lite vildare och kan bryta av klubbor lite hit och dit. Jag försöker hålla mig lite lugnare.

HOCKEY NUMMER ETT

Trots det stora golfintresset inom familjen är det alltså hockey som i första hand gäller för den 21-åriga målvakten från Sollentuna.
— Varken mamma eller pappa har spelat hockey. Jag tror att dom helt enkelt ville att vi skulle få testa på så mycket som möjligt då vi var små. Sedan fick vi fastna för det vi kände var roligast. Givetvis är det så att pappa är lite mer partisk med golfen.
— Alla vi tre syskon spelade hockey när vi var mindre. Jacob satsade mer på golfen och slutade med hockeyn då han var runt 13 år. Oscar spelade i SDE Hockeys A-lag i Division 4. Han slutade för bara något år sedan.

Någon golf borta i USA blir det dock inte för den 21-åriga RPI-målvakten.
— Det är några i laget som spelar, men jag har inte klubborna där. Får jag lite tid över brukar jag vilja slappa i stället. Blir det en pluggpaus kan det vara skönt att sätta sig en stund med Netflix i stället.

Jacob och Lovisa. Foto: Ronnie Rönnkvist

Storebror Jacob slåss för att etablera sig i toppen inom golfen och även om Lovisa har ett ganska tufft hockeyprogram borta i RPI så hinner hon med att följa hans framfart inom sin sport. Sommaren 2015 kom han bland annat tvåa i Nordic Golf Leauge kvalet i Landskrona vilket ingick i Nordea tour.
— Lite hinner jag ändå följa honom. Han skickar ibland länkar till familjen där vi kan följa honom live. Sedan pratar vi, skypar, skickar meddelande och så vidare. I vintras jobbade han på ett hotell nere i Abu Dhabi som en sorts golf värd och tog emot folk som var där på golfresa. Han fick träna på bra där nere. Under hösten spelade han dessutom i Spanien på lite olika tävlingar och snart drar hans tävlingar här i Sverige igång.

Din bror gick Golf-college i USA, påverkade det ditt val att flytta över och testa på hockeyn i USA?
— Ja, det tror jag. Framförallt eftersom han inte tyckte det var så farligt att vara borta så pass länge. Han tyckte inte det var något stort steg eller att det var jättejobbigt. Han trivdes bra och kunde han trivas kan jag också trivas.

BLIVIT STABILARE

Lovisa Selander lämnade Sverige 2015 och ska i höst inleda sin tredje säsong på RPI. När vi pratar om skolan och tillvaron där borta märks det att hon trivs med livet där.
— Jag tror faktiskt det blev bättre än vad jag hade förväntat mig. Bara det här med att dom trodde på mig redan från start och visade att dom ville ha mig som förstamålvakt.
— Dessutom har vi en fin ishall, fint omklädningsrum och jag får all utrustning jag behöver. Att få åka över till en sådan miljö känns hur stort som helst.

Sedan Selander kom över till RPI har hon utvecklat det mesta i sitt spel, men framförallt har hon blivit en stabilare målvakt.
— Det jag utvecklat mest är nog självförtroendet, att gå in i en match och inte känna mig nervös. Jag har fått utvecklas med laget och också fått den här tilliten från tränare och spelare. Jag känner att vi spelar bra tillsammans och då är det ganska lätt att gå ut och prestera.

Har du förändrat till målvaktsstil något sedan du kom över dit?
— Ja, det måste jag ha gjort på något sätt. Spelstilen är lite annorlunda där borta. Man är lite hårdare på mål och det går på något vis lite snabbare samtidigt som det blir lite farligare lägen. Dessutom har man lite bättre skyttar överlag. Det jag har fått göra är att anpassa mig till en lite snabbare spelstil än vad jag var van med hemifrån.

Du är 179 cm och vill vara aggressiv i din spelstil, passar den hockeyn som spelas där dig ganska bra då?
— Ja, det tycker jag. Storleken tar jag som en fördel och anpassar spelsätt efter den. Jag jobbar mycket på explosivitet och att utnyttja min storlek för att komma till skottet stående. Då har man större chans att täcka mer.

Vilken status har damhockeyn på RPI?
— Det är ganska stort eftersom vi är lite plantskola. I vår skola är den enda Division 1-sporten hockeyn för både tjejer och killar. Resten av sporterna är i Division 3. Klart att statusen då blir lite extra.
— Jag tror också att det är ganska jämställt mellan tjejerna och killarna då det gäller hockeyn. Sedan är det självklart så att killarna drar väldigt mycket mer publik. Dom har ofta mycket folk på matcherna och många i stan har årskort. Men för oss ser det ganska lika ut som här hemma, att det är ganska tomt på läktarna.

HÖGA KRAV

Foto: Privat

Det är inte bara kring själva hockeyn som det ställs högra krav på tjejerna och killarna på RPI. Du måste även visa ett bra resultat i ditt skolarbete för att få vara med i laget.
— En normalvecka ser ut att jag vaknar runt nio. Sedan käkar jag frukost och efter det går jag till lektion eller börjar plugga direkt på morgonen. Vi har is-pass kvart över fyra så då går vi direkt till ishallen från skolan. Måndagar och onsdagar har vi även gym. På kvällarna, efter det att jag har ätit, brukar jag plugga tills jag känner att jag inte kan lära mig något mer, skrattar Lovisa Selander som också påpekar att hon även får en del fritid.
— Ja, jag brukar avsluta kvällarna med Netflix och på helgerna försöker jag slappna av så mycket jag kan. Speciellt dom helgerna då vi har matcher.

Är det fler svenskar som går på RPI?
— Det två killar. Viktor Liljegren, som tidigare spelade i Djurgårdens juniorer, och Jesper Öhrvall (Bl a Almtuna, Växjö och HV71). Sedan var det en tjej som lirade basket på skolan och som var i min ålder.
— Hockeykillarna har jag träffat lite då och då, men annars blir det mesta att jag hänger med tjejlaget.

Om du blickar framåt lite, vilka mål och utmaningar har du satt upp för din hockey?
— Långsiktiga målet är att få spela ett OS, att ta sig hela vägen och få spela i landslaget. Nu har jag två år kvar på college så att ta oss vidare till vår ligafinal är ett annat stort mål.

Har du haft kontakt med förbundskaptenen Leif Boork kring landslagsspel?
— Vi hade lite kontakt i vintras. Han ringde hörde hur det var med mig och han sa att han inte hade glömt bort mig. Det är skönt att veta att jag är på kartan och det skulle vara kul att bli inbjuden till någon camp och få visa vad jag går för. Det är bara att fortsätta kämpa på, till slut kommer chanserna.

För två säsonger tävlade du mot Lovisa Berndtsson och nu är hon i Damkronorna. Gör det att du känner att du också närmat dig landslagsspel?
— Klart att det gör. Jag har tränat med och tävlat mot många av våra bästa målvakter. Det är kul att veta att jag i alla fall är i närheten av dom. Sedan är det hur kul som helst för Lovisa (Berndtsson) att hon får vara med och uppleva det hon får göra nu, avslutar Lovisa Selander samtidigt som hennes bror Jacob kommer fram och byter några ord i solskenet som värmer upp tjejerna och killarna som ska gå ut på dagens golfrundor.

Lovisa Selander. Foto: Ronnie Rönnkvist

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 03 december
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Luleå - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten