FÅR CHANSEN? Dennis Everberg eller Mario Kempe kan finnas med i Tre Kronors lag mot USA.
VM 2017

Lindholms skada kan öppna för debutanter: ”Det känns tryggt”

ANNONS

Det verkar inte vara någon fara för Elias Lindholms VM-turnering. Däremot är det oklart om han kommer till spel redan i morgondagens match mot USA. Det kan öppna dörren för Mario Kempe eller Dennis Everberg.
– Både Dennis och Mario som är här har gjort ett fantastiskt bra jobb. De skulle komma in och göra bra ifrån sig, säger Rikard Grönborg.

KÖLN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Elias Lindholm var inte med på Tre Kronors träning under söndagen. Däremot kom det positiva besked gällande Carolina Hurricanes centerns hälsa efter att han under lördagskvällen blivit slashad i knävecket av tyske forwarden Marcus Kink.

Enligt landslagsläkaren Björn Sandström träffade Kinks klubba en nerv på utsidan av Lindholms knä som går ned i foten. Smällen fick 22-åringens ben att tappa kraft, vilket resulterade i att han hade svårt att stödja på foten. Sandström säger att det finna god förhoppningar att Lindholm spelar med i turneringen, men om det blir redan i morgondagens match mot USA återstår att se.
– Vi håller öppet och det är inget beslut taget. Vi avvaktar progress och förbättringar och så tar vi ställning till det i morgon, säger Sandström.

”DET BLIR VÄLDIGT RYCKIGT”

Om Lindholm inte kommer till spel kommer antingen Mario Kempe eller Dennis Everberg att anmälas till truppen. Under söndagens träning sågs Kempe intill Victor Rask och Gabriel Landeskog i den svenska förstakedjan, men förbundskapten Rikard Grönborg vill inte avslöja om det blir han som ligger närmast till hands för spel.

Att det här eventuellt ”stjäl” en plats från en sen NHL-förstärkning kommer inte att påverka Grönborgs beslut.
– Nej, det känns bra. Både Dennis och Mario som är här har gjort ett fantastiskt bra jobb. De skulle komma in och göra bra ifrån sig, så det känns tryggt, säger förbundskaptenen som inte är sugen på att spela med elva forwards.
– Nej, det blir väldigt ryckigt. Man måste tänka framåt och vi har både Mario och Dennis här som är väldigt duktiga. Men det är bara spekulationer. Vi hoppas och tror ju att Elias ska spela i morgon.

Varken Everberg eller Kempe har spelat VM tidigare.

Se VM på C More – två veckor gratis

Svenskarna tog över Köln – bjöd på magisk nationalsång: ”Det var verkligen gåshud”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games