Alexander Johansson och Joakim Nygård jublar under grundserien.
Skellefteå AIK

Färjestad greppade sista halmstrået – nollade Skellefteå: ”Sätter lite press”

ANNONS

Färjestad har inte gett upp hoppet om att knipa en direktplats till kvartsfinalen. I kväll tog man sista chansen att haka på tåget, när man nollade sjätteplacerade Skellefteå.
– Vi kan vara med och tävla nu, säger coachen Leif Carlsson.

En Skellefteåseger idag hade mer eller mindre stängt dörren för jagande Färjestad och Malmö i kampen om en direktplats till kvartsfinalen. Men bortalaget från Karlstad bjöd på en storstilad bortamatch, nollade Skellefteå, och tog sig in i kvartsfinalkampen igen.

Man vann med 3-0 efter att ha spelat ut västerbottningarna under de två första perioderna. Det dröjde dock till slutet av den andra perioden innan Joakim Nygård och Alexander Johansson fick hål på en annars storspelande Joni Ortio i Skellefteås kasse.
– Det var riktigt skönt. Vi skapar mycket chanser och mycket tryck, så det var skönt att få in den till slut, säger Nygård till C More.

I den tredje perioden gjorde Skellefteå, åtminstone spelmässigt, match av det hela. Men i stället för en reducering kom spiken i kistan när Johan Ryno satte 3-0. Därmed är Färjestad bara fem poäng bakom Skellefteå, med tolv poäng kvar att spela om.
– Vi kan vara med och tävla om det nu. Vi har en bit upp i alla fall, men vi kan ju sätta lite press på Skellefteå nu, säger tränaren Leif Carlsson och fortsätter:
– I två perioder spelar vi briljant hockey mot Skellefteå idag.

Skellefteåtränaren Bert Robertsson var besviken över sitt lags agerande under matchens första 40 minuter.
– Vi spelar som att vi har något att förlora och Färjestad har något att vinna. Sen vänder vi på det i tredje perioden.
– Jag vill se det vi gör i tredje. Då är vi ett lag som krigar för varandra, som visar att vi inte är nöjda. Man kallar det för att visa hjärta, respekt för spelet, lite allt möjligt.

Stefan Stéen höll dessutom sin första nolla i Färjestads mundering.

Skulle Malmö vinna mot Örebro i morgon går de upp på 80 poäng, och är därmed bara tre poäng bakom Skellefteå inför de fyra avslutande SHL-omgångarna. De fyra senaste årens seriesegrare kan med andra ord inte känna sig alls säkra på en direktplats till kvartsfinalen.

 

Den här artikeln handlar om: