Chris Abbott.
SHL

Ryktas vara på väg tillbaka till Luleå: ”Kan inte ge något svar”

ANNONS

Under sex säsonger var han Luleå Hockey trogen. De tre sista av dem som lagkapten. Numera spelar Chris Abbott i HV71, men när kontraktet nu är på väg att löpa ut placeras han åter i Luleå.
– Jag kan inte ge något svar på det, säger kanadensaren till NSD.

Det var till Rögle han och tvillingbrorsan Cam Abbott kom 2008. Men det finns ingen klubb som Chris Abbott är mer förknippad med än Luleå Hockey, laget han spelade för mellan 2009 till 2015.

Abbott lämnade klubben för HV71 under lite stökiga förhållanden våren 2015, men när han nu sitter på ett utgående kontrakt med den småländska klubben har det börjat tisslats och tasslats om att han kan vara på väg tillbaka till Norrbotten. Ett rykte till NSD gjorde till och med gällande att det pågick diskussioner om att han skulle dit redan innan transferfönstret stängde 15 februari.
– Det har jag ingen aning om. Jag kan inte ge något svar på det. Mitt fokus är på att vara lagkapten för min klubb och förbereda oss för slutspel. Så jag har inga kommentarer, säger Chris Abbott till tidningen.

Just nu går 33-åringen skadad och är inte särskilt intresserad av att prata om framtiden.
– Jag fokuserar på att komma tillbaka från min skada och det har varit ett frustrerande år. Det blir lättare för alla i laget i framtiden om vi vinner. Det är många spelare utan kontrakt så det är viktigt att vi går långt i slutspelet, säger han.

Även tvillingbrorsan har ryktats vara aktuell för en återkomst till Luleå. Men då som tränare. Cam Abbott tvingades avbryta karriären på grund av sina hjärnskakningsproblem härom året. Den här säsongen har han lett Växjö Lakers J20-lag till stordåd. Men enligt Växjös junioransvarige Janne Karlsson har inte Abbott några möjligheter att bryta sitt kontrakt med klubben.
– Nej, inte här hos oss. När han skrev på var det en situation i tiden som var perfekt för honom. Nu har han fått en otroligt bra start på sin tränarkarriär, säger han till NSD.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 23 maj
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
14:20 Sverige - Tjeckien VM
18:20 Kanada - Schweiz VM
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL