Sök
William Wikman.
Västerås IK

Leksingen hjälper Västerås ur krisen: ”Sedan jag kom hit har jag upplevt en förändring i truppen”

Han vräkte in poäng i J20 SuperElit, men hade trots det svårt att få några SHL-minuter i Leksand. I stället har junioren William Wikman hamnat i Västerås där han med sitt frejdiga spel har gett det krisande allsvenska laget lite välbehövlig spets i bottenstriden.
– Jag ser absolut inte det här som ett bottengäng. Sedan jag kom hit har jag upplevt en förändring i truppen, säger Wikman till hockeysverige.se.

Den 19-åriga Täbysonen William Wikman inledde sin säsong i Leksand på ett fint sätt. På sina fyra matcher i SHL har han gjort ett mål och i Leksands J20-lag har han så här långt svarat för nio mål och totalt 29 poäng på 20 matcher.

Just nu är Wikman utlånad till Västerås i Hockeyallsvenskan där de tidigare leksandscoacherna Christer Olsson (tränare) och Andreas Appelgren (sportchef) huserar. Att han fått kliva ned ett hack från SHL till Hockeyallsvenskan är ingenting som stör honom.
– Jag kan inte svara på hur snacket går i Leksand, men det är en tajt trupp och svårt att ta en plats. Jag försöker göra mitt bästa hela tiden, men ibland måste man även utvecklas på andra håll och Västerås känns perfekt för mig just nu, säger William Wikman till hockeysverige.se och fortsätter med att svara på frågan om han känner sig besviken över att inte få vara med hela racet med Leksand i SHL:
– Nej, absolut inte. Jag är väldigt nöjd över den speltid jag fick och att jag fick testa på att spela i SHL. Jag är helt säker på att jag kommer vara starkare och ännu mer sugen nästa gången jag får chansen i SHL eftersom jag fått känna på det, vet hur det är och nu även kunnat utvecklas på annat håll.

I dagsläget är det inte riktigt klargjort hur länge Leksandsforwarden kommer att vara utlånad till Västerås.
– Vi har pratat om att utlåningen skulle vara fram till jul någonting. Sedan kanske jag drar hem, men ingenting är egentligen klart. Mycket beror det på hur Leksand vill ha mig. Så länge jag är kvar i Västerås kommer jag köra på för fullt här.

Kommer du fortsätta åka till Leksand och spela J20-hockey under säsongen?
– Det vet jag inte. Leksand har rätten att göra som dom vill med mig och då också ta hem mig för att spela J20 om det skulle vara så. Nu tror jag inte att dom gör det. Tar Leksand hem mig så är det nog för att spela A-lag.

Nu hamnar du i ett bottenlag som faktiskt Västerås är, hur skulle du beskriva det här gänget som du kommit till?
– Jag ser absolut inte det här som ett bottengäng. Sedan jag kom hit har jag upplevt en förändring i truppen. Det har blivit väldigt mycket mer attityd samtidigt som man har växt och blivit en starkare grupp i sig där killarna har kommit ihop bra. Jag tycker att det är ett lag som egentligen ska ligga med i toppen och strida, men dom har fått en tuff start och mycket skador. Tyvärr har det studsat fel någonstans.
– Jag personligen har inte heller funderat speciellt mycket på Västerås placering. Jag vill bara fått mitt gjort och bidra här. Var Västerås sedan ligger i serien, alltså jag skulle nog inte ha ett annat beteende om dom skulle vara ett topplag.


Foto: Ronnie Rönnkvist

”JAG HAR INGENTING MOT ATT VARA HÄR”

William Wikman och hans Leksand var i en liknande situation förra säsongen som Västerås är i nu.
– Det är en likhet, den kan man inte ta bort. Vi var i det här läget förra året så man kan dra jämförelsen. Nu slutade det vackert för Leksand. Vi får se hur det går för Västerås. Det är inte otänkbart att det slutar vackert för dom också. Rullar det igång för Västerås nu så är inget uteslutet.

Wikman känner sig så här långt även mycket tillfreds med tränarduon Christer Olsson och Tony Zabel.
– Dom visar mycket passion. Man känner direkt att båda har mycket hockey i sig vilket jag tycker känns bra. Det vore hopplöst att komma till en klubb där tränarna bara står och säger nonsens.

Hur har du upplevt första tiden i Västerås?
– Jag trivs jättebra. Det är härliga killar, skön arena och bra miljö så jag har ingenting emot att vara här.

Vad har tränarna sagt att dom vill få ut av dig i Västerås?
– Jag ska väl bidra med energi och ett driv. Med min attityd och vilja ska jag kunna skapa framåt också.

I Västerås senaste match, mot Oskarshamn i tisdags blev William Wikman matchhjälte med sitt 4–3-mål med 26 sekunder kvar att spela.
– Det var väldigt skönt. Vi fick en väldigt tråkig inledning av matchen (underläge 1–3 i mitten av andra perioden). Men nu hade vi den här attityden och viljan som jag pratade om tidigare, att vi skulle ta tillbaka det här. Det var inga problem utan vi gnuggade på vilket gjorde att vi fick tre poäng i stället för ett eller två.
– Målet? Vi fick ner pucken djupt ner i zonen. Sedan ser jag att nästan alla deras spelare står och stirrar på vår puckförare (Linus Svedlund) som egentligen bara kunde vrida upp. Då letade jag mig mot bortre stolpen och får en bra pass.

I Oskarshamn spelade ytterligare två spelare som är utlånade av Leksand, Fredrik Forsberg och Simon Norberg.
– Även Anton Karlsson som jag spelade med förra säsongen spelar i Oskarshamn. Det var lite småkommentarer här och där mellan oss (skratt), men det var inte så jättemycket snack och inte heller några hårda ord. Självklart var det kul att träffa dom och vi är jättebra polare.

William, känns det som att det vänt för Västerås nu och att ni börjar klättra i tabellen?
– Det är svårt att svara på eftersom det handlar mycket om match till match, men jag hoppas för Västerås, fansen här och staden att det kommer en vändning, vilket inte är omöjligt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten