STOLT BRORSA! Henrik Lundqvist följer tvillingbrorsan Joels framgångar i SHL med ett leende på läpparna.
Skellefteå AIK

Henke jublar åt tvillingbrorsans framfart: ”Värd all framgång”

ANNONS

Medan det fortfarande är en bra bit kvar till slutspel i NHL börjar det dra ihop sig för kollegorna på svensk mark. Med en tvillingbror som spelat bättre än någonsin tidigare har Henrik Lundqvist höga förhoppningar för sitt forna Frölunda.
– Jag hoppas det är dags nu, säger Rangerskeepern till hockeysverige.se

NEW YORK (HOCKEYSVERIGE.SE)
Sedan 2000-talets andra guld för Frölunda säsongen 2004/05 har den välputsade Le Mat-pokalen lyst med sin frånvaro i Scandinaviums kulvertar. Det närmaste som Göteborgslaget kommit att få dit den sedan dess är SM-finalen 2006 och därefter semifinalerna 2009 och i fjol. Men än har den inte återvänt till västkusten.

Under den här säsongen har Frölunda sett starkare ut än på länge och under början av hösten besegrades indianerna endast tre gånger – på 22 matcher. Efter en transportsträcka under vintern där vinsterna inte regnat lika tätt som tidigare verkar Frölunda sakta men säkert hitta tillbaka till toppformen. Lagkapten Joel Lundqvist har under stora delar av säsongen legat bland toppnamnen i både poängligan, skytteligan och tacklingsligan. Och nu gör göteborgarna sig redo för slutspel.

Henrik Lundqvist har följt utvecklingen för sitt gamla lag – och för tvillingbrorsan – från andra sidan Atlanten.
– Det är kul att det går så bra för honom. Han har slitit hårt i många år och haft lite skador som gjort att det varit lite svårare för honom att nå högsta kapacitet. Men nu har han fått köra på med bra sommarträningar. Och så spelar han med bra spelare som gör att han lyfter sig, säger Henrik Lundqvist till hockeysverige.se.

De båda bröderna har kontinuerlig kontakt och Henrik har bra koll på vad som händer ”där hemma”. Med röstmeddelanden och tajmande scheman hittar de tid att stötta varandra.
– Jag tycker han sliter och jobbar hårt och har bra inställning. Han har haft ett bra år och han är värd all framgång.

BB110930CS115
Foto: Bildbyrån/Carl Sandin

”OM JOEL GJORT NÅGOT BRA BLIR DET LITE SNACK”

I Rangers omklädningsrum finns ytterligare tre svenskar som har SHL-lag att hålla koll på. Göteborgaren Viktor Stålberg har även han en bror i Frölunda – lillebror Sebastian – och Nässjösonen Jesper Fast tillbringade nästan hela sin svenska karriär i HV71. Dessutom finns Skellefteåfostrade Oscar Lindberg i de historiska lokalerna i Madison Square Garden. Det kan tänkas att det blir en del snack mellan svenskarna när de följer sina gamla lag.
– Om Joel har gjort någon bra match blir det lite snack, men det är egentligen mest HV71 och Skellefteå som det blir snack om eftersom det är jag och Fast som följer SHL mest. Men där har jag ju övertaget, skrattar Oscar Lindberg.

Henrik Lundqvist håller en lägre profil när det kommer till rivaliteten mellan Skellefteå och Frölunda.
– Man är glad för polarna som spelar i sin gamla klubb och man vill ju dem väl såklart. Men det blir inte så mycket snack.  De kanske möts i final, då får vi se om han (Oscar) ger kalla handen eller om han supportar, säger Henrik.

Även om lag som Linköping, Luleå och Färjestad kämpar för att komma närmare har Frölunda och Skellefteå dragit ifrån i toppen av tabellen. Mycket talar för att det är Skellefteå som tar hem förstaplatsen, men än är det inte avgjort. Och Henrik Lundqvist tycker Frölunda är redo för att ta guldet tillbaka till Göteborg.
– Det är klart att Skellefteå ser starka ut, men Frölunda har ett väldigt bra power play och bra lagdelar i sina backar, forwards och målvakter. Det är ju det man behöver i slutet. Sen gäller det att alla tajmar och peakar i rätt skede.

Vad tror du om Frölundas guldchanser i år?
– Jag hoppas det är dags nu. De har varit där och nosat ett par år, men i år känns det som att de har lagdelarna för att vinna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL