Lukas Bengtsson och Andreas Johnson.
SHL

Frölunda krånglade sig ur strupgreppet: ”Jag blev ett stort lyckorus”

ANNONS

Med blott elva sekunder kvar av den sista perioden klev Lukas Bengtsson fram och tvingade fram en förlängning mellan Frölunda och Ingolstadt. En förlängning som efter rysligt tempo och flera utvisningar avgjordes till Frölundas favör.
– Jag blev bara ett stort glädjerus, säger Bengtsson till hockeysverige.se.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)
Efter förra veckans förlust i Ingolstadt (4-2) var Frölunda tvungna att besegra det tyska laget med tre måls skillnad. Eller två i ordinarie tid, för att ta matchen vidare till förlängning. Och Frölunda hade kniven mot strupen in i det sista.
– De är ett riktigt bra lag och de försvarar sig på ett fantastiskt sätt. Vi kommer inte riktigt in på dem. De blockerar skotten och håller oss utanför, säger Frölundabacken Lukas Bengtsson till hockeysverige.se.

Det syntes tydligt vad Ingolstadt hade för plan för matchen. Trots att Frölunda hade flertalet bra chanser i första perioden höll tyskarna tätt. Men göteborgslaget tog ledningen i matchen med 26 sekunder kvar av första perioden när Pontus Widerström fick in en puck bakom den tyske målvakten Timo Pielmeier. Det gav Frölunda energi och de kom ut starkt i andra perioden.

”VI VISADE STOR KARAKTÄR”

Efter en kvittering av den förre Malmöspelaren Alexander Barta var Frölunda tillbaka på ruta ett. Ingolstadt fortsatte att vara vassa defensivt och när tredje perioden startade var pressen på Frölunda hög.
– Vi visade stor karaktär. Vi lyckades vända tillbaka och kämpade in i det sista, säger Lukas Bengtsson.

Efter 2-1 av Elias Fälth och 3-1 av Lukas Bengtsson var Frölunda redo för förlängning och de 1706 åskådarna i Frölundaborg satt på helspänn. Men Bengtsson tycker inte det var svårt att fokusera om efter sitt viktiga mål.
– Det kändes bara som att vi fick en andra chans. Motståndarna fick allt i sina händer. Jag tror det var lättare för oss än för dem att gå in i övertid.

”VI GÅR FÖR EN FÖRSTAPLATS”

Efter drygt halva förlängningen var det som om Frölundas Ryan Lasch bestämt sig för att punktera kvällens rysare. Han förde pucken på ett skickligt sätt förbi varenda Ingolstadtspelare och avslutade solonumret med att göra 4-1. Frölunda är därmed vidare till åttondelsfinal i Champions Hockey League.
– 
Vi har sagt att CHL är viktigt för oss i år, precis som det var förra året, och vi går för en förstaplats. Att vi lyckades hålla oss kvar nu är riktigt kul, säger Lukas Bengtsson.

Men först är det ett gäng SHL-matcher som väntar. På torsdag gästas Frölunda av Modo och Lukas Bengtsson är trygg med vad laget har presterat hittills.
– 
Vi har visat bra karaktär hela säsongen. Vi visar att vi är ett lag att räkna med.

När gjorde du senaste mål med elva sekunder kvar?
 
Jadu, jag vet inte om jag gjort det någon gång. Men i förra matchen (mot Skellefteå) gjorde jag ju mål efter 13 sekunder, säger Lukas Bengtsson.

Frölunda möter den tjeckiska mästarklubben HC Litvinov den 3 november i Ivan Hlinka Stadion med returmöte den 10 november i Frölundaborg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL