NEDSLÄPP. Peter Elander ger sin syn på årets riksserie.
SDHL

Allt inför starten av Riksserien: ”Luleå och Linköping möts i finalen”

I kväll startar Riksserien för damerna. Hockeysverige.se lät en som kan damhockey bättre än de flesta i branschen uttala sig om vart och ett av lagen i ligan, den före detta förbundskaptenen Peter Elander.
– Luleå och Linköping möts i finalen, förutspår Elander.

AIK
– Var finallag senast. Dessutom har AIK fem, sex landslagsspelare där Emmy Alasalmi kan bli En ”Erik Karlsson light”. AIK har också en mycket bra offensiv med Lisa Johansson som Sveriges bästa högerskytt, liten, snabb, och bra sinne som nog kunna hjälpt till i Malmö i våras. Lisa är en framtida VM spelare eftersom hon gör det som är svårast i hockey – MÅL!!

Emmy Alasalmi.

– AIK har många gedigna spelare som är bra nationell nivå. Deras topp spelare är i mina ögon bra men inte briljanta.

Peter Elanders tips:
– Jag tror att AIK når semifinal.

Nyförvärv: Ethel Wilhelmsson SDE Hockey, Agnes Wilhelmsson SDE Hockey, Josefine Hoegh Persson Hvidovre
Förluster: Helene Martinsen uppehåll, Fanny Rask HV 71, Matilda Af Bjuhr Linköping, Yuka Hirano Peregrine, Japan, Gizela Ahlgren Bloom Slutar, Michell Ycell Klubb ej klart, Elin Blomqvist East Coast Wizards, Elin Holmlöv, osäkert om hon ska fortsätta spela.

Tränare: Emelie Berggren, Håkan Strömberg och Mikael Karlsson

Brynäs
– Sara Grahn! Anna Borgqvist! Brynäs vinter hänger på dom spelarna. Sara är en målvakt som nu varit i Damkronorna under nio säsonger. Hon är en internationellt bra målvakt. Anna Borgqvist gjorde en mycket bra VM-turnering. Får hon bara vara frisk är hon en av Riksseriens tio bästa spelare.
– Josefin Holmgren är gedigen back och av det jag sett från Lina Bäcklin så visade hon en grym kyla och spelsinne. Det ska bli intressant att se hur relativt oerfarna coacherna Madeleine Östling och Nanna Jansson klarar det

Peter Elanders tips:
– Brynäs slutar sexa.

Nyförvärv: Linn Peterson Leksand, Linnea Odbratt Leksand, Amanda Lindberg Leksand, Olivia Justin Sandviken, Andrea Cordoba MODO, Linn Rickmo Björklöven, Helen Puputti KJT.
Förluster: Moa Öhberg Uppehåll, Malin Wong Färjestad, Maja Ewel Färjestad, Louise Hugosson Uppehåll, Saga Thynell-Nissas Leksand, Johanna Malmström Klubb ej klart, Elin Uusitalo Uppehåll.
Tränare: Madelene Östling och Nanna Jansson.

Djurgården
– Min erfarenhet av Nisse Ekman och Danijela Rundqvist är att de inte lämnar mycket åt slumpen. Laget ser mycket intressant ut offensivt med Riksseriens bästa center i Tina Enström. Vidare är Andrea Dalen, som var kapten i North Dakota förra säsongen, en mycket bra värvning
– Dock är Djurgården unga och oerfarna på back och målvaktssidan.

Peter Elanders tips:
Djurgården går till semifinal. Om Dani fortsatt kunde de gått hela vägen.

Nyförvärv: Julia Åberg Leksand, Lovisa Berndtsson SDE Hockey, Andrea Dalen University of North Dakota, Madeleine Siggelin Alstermank Tumba, Solveig Neunzert Boo, Hanna Olsson Skärgården, Lisa Mattsson Kärpät, Sara Åberg Södertälje
Förluster: Valentina Lizana Wallner Slutar, Lisa Edman Slutar, Linnéa Olsson Holterud SDE Hockey, Danijela Rundqvist Slutar, Rebecka Olsson USA College, Emelie Jägstål AIK.

Tränare: Jarred Cipparone, Andreas Claesson, Nils Ekman, Anne Claire Eriksen

Jenni Asserholt.

HV71
– De har värvat friskt och det behövs. Back och målvaktssidan måste visa att de är ett playoff lag. Robb Stauber är en stabil back men ingen sensation
– Jag tror att laget mycket kommer att gå dit Jenni Asserholt går. Är hon frisk vet jag av egen erfarenhet att hon kan gå genom motståndarna, inte runt dom.

Peter Elanders tips:
– Mitt tips är att HV71 slutar sjua

Nyförvärv: Jenna Smith University of Calgary Athletics, Jennica Haikarainen MODO, Fanny Rask AIK, Emma Stauber University of Minnesota-Duluth, Lina Jansson Segeltorp, Jenni Asserholt Linköping, Delaney Middlebrook RPI, Chelsea Peterson University of Calgary, Therese Berg Linköping.
Förluster: Johanna Andersson Slutar, Felicia Bjälvegård USA College, Therese Karlsson Slutar, Ida Karlsson Slutar, Katelyn Kennedy Kanada Tillbaka i Kanada Klubb ej klart, Matilda Norberg Klubb ej klart, Kendra Finch Tillbaka i Kanada Uppehåll, Frida Olofsson Klubb ej klart.

Tränare: Ulf Johansson

Leksand
– Det blir en tuff säsong för Leksand. Vem skall producera poängen i Leksand när det inte finns någon Lina Wester och framför allt ingen Cissi Östberg.
– Leksand har många unga lovande spelare, men jag tror inte det räcker. Plussidan är att de har många spelskickliga backar som tränar bra men du kan inte bara träna dig till ”height”. Elin Lundberg bär mycket på sina axlar

Peter Elanders tips:
– Mitt tips är att Leksand slutar åtta.

Nyförvärv: Liga Miljone Modo, Saga Thynell-Nissas Brynäs, Anna Goulding Nya Zeeland
Förluster: Lina Wester Uppehåll tillsvidare, Linn Peterson Brynäs, Linnea Odbratt Leksand, Amanda Lindberg Brynäs, Cecilia Östberg Slutar.

Tränare: Christer Sjöberg och Kjell Snibb

Emma Eliasson.

Luleå
– Med Sveriges två bästa spelare i Emma Nordin och Världsbacken Emma Eliasson har man nu lagt till Johanna Fällman, en superstark defensiv Daniel Rahimi-typ, på backplats. Dessutom har Luleå kryddat detta med Sotji-OS bästa forward finsk-danska Michelle Karvinen. Lägger du sedan till Rebecka Stenberg och Melinda Olsson bland forwards så fattar alla att detta inte är ett nytt lag utan det på pappret kanske mest meriterade.
– Jag tror nog att Luleås klubbdirektör Thor Stöckel kommer känna sig mycket nöjd med klubbens satsningen fram i mars.

Peter Elanders tips:
– Luleå slutar etta i serien, mycket på grund av att man har Riksseriens mest meriterade lag.

Nyförvärv: Michelle Karvinen Espo Blues, Melinda Olsson Linköping, Emma Nordin Modo, Christa Alanko Linköping, Johanna Fällman University of North-Dakota
Förluster: Maria Pettersson Slutar, Sara Lindquist Slutar, Kristin Andersson Slutar

Tränare: Fredrik Glader och Mikael Forsberg

Florence Schelling.

Linköping HC
– Värdiga mästare två senaste åren, men Linköping har tappat mer kvalitet än vad de fått in. Kim Martins ersättare, hämtad av av henne själv, Florence Schelling är inte bara en internationell målvakt utan en av världens tre bästa. Schelling tillsammans med en erfaren backuppsättning ledd av Emilia Ramboldt (tidigare Andersson) kan vinna hälften av seriematcherna utan att släppa in ett mål.
– Pernilla Winberg och Denise Altman tillhör Riksseriens topp tio grupp av forwards. Hur man rankar den gruppen är mer tycke och smak.

Peter Elanders tips:
– Linköping slutar tvåa, men Schelling kan vinna slutspelet vinna slutspelet åt laget.

Nyförvärv: Florence Schelling Rainach Damen, Lene Tendenes Stavanger, Simona Studentova HC Université Neuchâtel Féminin, Pia Pren Sabers Wien, Emelie Kruse Johansen Sparta, Matilda af Bjur AIK, Sophia Voggler Göteborg, Lisa Nordlöf AIK, Sofie Zander Malmö, Hilda Törner Rögle, Cornelia Gillberg comeback.
Förluster: Vendela Jonsson Endicott College, Linnéa Jonsson Endicott College, Melinda Olsson Luleå, Christa Alanko Luleå, Jenni Asserholt HV 71, Kim Martin Hasson Slutar och blir sportchef. Matildah Andersson Slutar, Nina Aronsson Slutar, Stefany Marty Klubb ej klart, Sarah Foster Klubb ej klart. Jennifer Wakefield Inleder säsongen i Borås herrlag.

Tränare: Peter Frantz och Hanna Dahl

Erika Grahm.

Modo Hockey
– Laget är alltid ungt och lovande tack vare sitt välskötta hockeygymnasium under ledning av Robert Elfving.
– Men med endast tre spelare som har tagit det sista steget hittills till att dominera på seniornivå och spela i Damkronorna så vilar ett enormt ansvar på Erika Grahm, Johanna Olofsson och Olivia Carlsson. De måste vara friska och spela bra om det skall bli mer än förra säsongen

Peter Elanders tips:
– Mitt tips är att Modo slåss med AIK och Djurgården om plats tre till fem.

Nyförvärv: Maria Fuhrberg Sundsvall.
Förluster: Emma Nordin Luleå, Jennica Haikarainen HV 71, Andrea Cordoba Brynäs, Liga Miljone Leksand, Josefine Lindström Björklöven.

Tränare: Mikael Nilsson och Björn Edlund

Amanda Helgöstam.

SDE Hockey
– SDE var i botten förra säsongen och kommer att tillhöra samma skikt även den här säsongen. Trots att SDE fått in nya spelare så kommer man få det svårt.
– Jag har tränat både Lili Pinter och tjeckiska backen Petra Hertzigova. Båda är bra spelare men inte briljanta.

Peter Elanders tips:
– SDE slutar antagligen tia och får inrikta sig på negativt kval.

Nyförvärv: Kayleigh Hamers National Hockey Academy Eindhoven, Linnéa Holterud Olsson Djurgården, Petra Herzigova HPK Hämeenlinna, Lena Wanhainen Segeltorp, Klara Peslarova Birusa Krasnoyarsk, Maggie Litchfield-Medd University of Manitona Bisons, Lili Pinter Mac Budapest, Lina Hedlund Björklöven.
Förluster: Amanda Helgöstam Chicago Fury, Lovisa Selander RPI, Lovisa Berndtsson Djurgården, Agnes Wilhelmsson AIK, Ethel Wilhelmsson AIK, Glena Edie Uppehåll, Cloe Keijzer Solihull Vixens, Linn Hansen Slutar, Katie Henry Solihull Vixens, Sofie Nordberg-Tenglin AIK, Karin Wenger Uppehåll.

Tränare: Erik Lektorp, Daniel Broberg och Krister Falk

Sundsvall
– Lasse Johansson gör ett bra och gediget jobb som tränare. Jag tror att Sundsvall blir bättre ju längre säsongen går. Dock måste deras landslagsspelare Annie Svedin och Erika Johansson Udén spela 30 minuter per match med ett leende på läpparna. Då kan Sundsvall kanske hota Leksand och HV 71 om plats sju och åtta, men det blir svårt

Peter Elanders tips:
– Sundsvall slutar trots allt nia.

Nyförvärv: Erica Udén Johansson Quinnipiac University, Teagan Schroeder Calgary Inferno, Danny Stone Calgary Inferno, Beatrice Johansson Åter efter ett års uppehåll, Lina Dahlin Timrås pojklag, Hanna Dahlin Timrås pojklag, Eszter Szantos Sundsvalls pojklag
Förluster: Maria Fuhrberg MODO, Karin Åström, Färjestad, Matilda Rantanen Leksand, Ida Winkler Kommer spela herrhockey med Flemingsberg, Louise Bergström Slutar, Elena Orlando New York Riveters, Brittany Dougherty Connecticut Whales, Mari-Sofie Överholm Slutar, Sofia Johansson Luleå, Frida Thunström Slutar, Emma Carlsson Slutar.

Tränare: Lars Johansson och Anders Modin

Peter Elanders finallag:
– Det blir en final mellan Luleå och Linköping där jag tippar Linköping som vinnare. Orsaken till det stavas Schelling.

Peter Elanders tips på poängdrottning säsongen 2015/16:
– Jag ser att faktiskt att det finns fyra tjejer som kan vinna poängligan. Det är Denise Altman Linköping, Michelle Karvinen Luleå, Andrea Dalen Djurgården och Tina Enström, även hon från Djurgården.

Peter Elanders genombrottstjej kommande säsong:
– Josefine Persson, född 1994. Dansk landslagstjej som AIK värvat den här säsongen från Hvidovre.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 05 december
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League
onsdag 07 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets NHL
01:00 New Jersey Devils - Chicago Blackhawks NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Detroit Red Wings NHL
01:00 Ottawa Senators - Los Angeles Kings NHL
01:30 New York Islanders - St Louis Blues NHL
02:00 Winnipeg Jets - Florida Panthers NHL
02:30 Dallas Stars - Toronto Maple Leafs NHL
04:00 Anaheim Ducks - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Seattle Kraken - Montreal Canadiens NHL
19:00 Almtuna - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:30 Djurgården - Linköping SDHL
torsdag 08 december
01:00 Philadelphia Flyers - Washington Capitals NHL
01:30 Columbus Blue Jackets - Buffalo Sabres NHL
02:00 Calgary Flames - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Boston Bruins NHL
03:30 Edmonton Oilers - Arizona Coyotes NHL
04:00 Vegas Golden Knights - New York Rangers NHL
04:30 San Jose Sharks - Vancouver Canucks NHL
19:00 HV 71 - Örebro SHL
19:00 Frölunda - Oskarshamn SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Malmö - Skellefteå SHL
19:00 Timrå - Brynäs SHL
19:00 Luleå - Leksand SHL
19:00 Rögle - Växjö SHL
fredag 09 december
01:00 Toronto Maple Leafs - Los Angeles Kings NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Nashville Predators NHL
01:30 Florida Panthers - Detroit Red Wings NHL
02:00 St Louis Blues - Winnipeg Jets NHL
02:30 Dallas Stars - Ottawa Senators NHL
19:00 BIK Karlskoga - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Kristianstad - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Linköping - HV 71 SHL
lördag 10 december
01:00 Columbus Blue Jackets - Calgary Flames NHL
01:00 Buffalo Sabres - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 New Jersey Devils - New York Islanders NHL
01:00 Washington Capitals - Seattle Kraken NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Winnipeg Jets NHL
03:00 Edmonton Oilers - Minnesota Wild NHL
03:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
03:30 Arizona Coyotes - Boston Bruins NHL
04:00 Anaheim Ducks - San Jose Sharks NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Philadelphia Flyers NHL
12:00 Luleå - Leksand SDHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
15:15 Timrå - Leksand SHL
15:30 AIK - HV 71 SDHL
16:00 Modo - Brynäs SDHL
18:00 Oskarshamn - Örebro SHL
18:00 Brynäs - Växjö SHL
18:00 Färjestad - Frölunda SHL
18:00 Södertälje - Mora Hockeyallsvenskan
18:00 Luleå - Malmö SHL
19:30 Nashville Predators - Ottawa Senators NHL
19:45 Kloten - Servette National League
20:00 Dallas Stars - Detroit Red Wings NHL
22:30 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 11 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Buffalo Sabres NHL
01:00 Montreal Canadiens - Los Angeles Kings NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Calgary Flames NHL
01:30 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
04:00 Vancouver Canucks - Minnesota Wild NHL
15:30 Luleå - Brynäs SDHL
16:00 Modo - Leksand SDHL
21:00 St Louis Blues - Colorado Avalanche NHL
00:00 Florida Panthers - Seattle Kraken NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Los Angeles Kings NHL
måndag 12 december
01:00 Winnipeg Jets - Washington Capitals NHL
01:00 Arizona Coyotes - Philadelphia Flyers NHL
02:00 Vegas Golden Knights - Boston Bruins NHL
19:00 Västervik - Modo Hockeyallsvenskan
tisdag 13 december
01:00 Pittsburgh Penguins - Dallas Stars NHL
01:00 Montreal Canadiens - Calgary Flames NHL
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:30 Ottawa Senators - Anaheim Ducks NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:00 St Louis Blues - Nashville Predators NHL
19:00 Djurgården - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:05 Frölunda - Skellefteå Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten