Sök
Niklas Lihagen, János Hári och Dan Bakala.
Nyheter

LISTA: Här är de tio bästa nyförvärven i Hockeyallsvenskan

De allsvenska lagpusslen börjar falla på plats allt mer och allt färre platser finns tillgängliga för nyförvärv. Hockeysverige.se passar därför på att lista de tio starkaste nyförvärven i Hockeyallsvenskan hittills, på samma sätt som vi gjort en liknande lista för SHL tidigare.

Fortfarande finns det flera tunga namn som framöver kan komma att kliva in i de allsvenska klubbarnas lagbyggen och som säkert hade kunnat röra om i en sådan här lista. Men det är inte bara dussinlirare som har presenterats nu heller. Vi har sett en hel del stekheta nyförvärv.

Hockeysverige.se har sållat bland alla de spelare som kritat på för någon allsvensk klubb och plockat ut de tio spelare som på förhand känns som de allra häftigaste värvningarna. Sedan ska man ju ha i åtanke att spelare som inte har varit i Hockeyallsvenskan tidigare, och därför inte har bevisat sig, naturligt får svårare att ta plats på listan även om de säkert kan visa sig vara riktiga kap.

Här är de i alla fall, Hockeyallsvenskans tio bästa nyförvärv så här långt.

10. Jesse Jyrkkiö, b, Asplöven
Efter att Haparanda-laget, sin vana trogen, tappat flera nyckelspelare från den gångna säsongen var det av stor betydelse att man fick in en ny toppback att bygga sin defensiv kring. Jyrkkiö må vara oprövad i Sverige, men har meriter som talar sitt tydliga språk. 25-åringen har spelat JVM för Finland och var för några år sedan en ledande back i SM-Liiga. De senaste åren har han mestadels spenderat i den finska andraligan, men där har också framgångarna fortsatt. Jyrkkiö är en spelare som kan leda Asplövens powerplay och logga tunga minuter på lagets blålinje. Hade det inte varit för att han aldrig spelat i Sverige förut hade han sannolikt placerat sig betydligt högre upp på den här listan.

9. Daniel Josefsson, b, Vita Hästen
Vita Hästen ska nu bevisa att deras succé från den gångna vintern inte var en engångsföreteelse. Efter att man tappat Viktor Amnér till Leksand var det av avgörande betydelse att man fick in en etablerad back som kunde ersätta honom och det får man i Josefsson. Veteranen är en otroligt skicklig skridskoåkare som är bra i båda ändar av isen och som med sin erfarenhet kommer bli ledargestalten i Norrköping-lagets försvar.

8. Alexander Ytterell, b, Leksand
Kom till Karlskoga som ett något oskrivet kort, men visade direkt att han kunde använda sitt vägvinnande spel från danska ligan på ett effektivt sätt i Sverige också. Placerade sig som sexa i backarnas poängliga den gångna säsongen och ledde värmlänningarnas powerplay på ett föredömligt sätt. Kommer att vara en nyckelspelare i den spelformen i Leksand också.

7. Malte Strömwall, fw, AIK
Med tanke på att Strömwall hann med att representera hela fyra klubbar den gångna säsongen var det kanske inte så konstigt att han aldrig riktigt fick spelet att lossna. Under sin tid i SHL har dock Strömwall hunnit visa upp en härlig skridskoåkning och en vilja att alltid ta den närmsta vägen mot mål som kan komma att göra honom väldigt framgångsrik under Roger Melins ledning i AIK. Kommer sannolikt att få ett stort förtroende offensivt och med tanke på de egenskaper 20-åringen besitter skulle det vara överraskande om det inte resulterar i en rejäl islossning.

6. Tobias Ericsson, b, Leksand
Efter att han blev omskolad till back i Malmö fick Ericsson en nytändning. Han har ett riktigt vasst skott från blålinjen och kommer med sin erfarenhet och sina ledaregenskaper betyda mycket för masarna. 27-åringen är en spelare som aldrig lämnar isen utan att ha krämat ur alla sina krafter och han vet också vad som krävs för att hjälpa Leksand till SHL efter att han gjort den resan med såväl Malmö som AIK tidigare.

Pär Edblom i SSK-tröjan. Foto: Bildbyrån

5. Pär Edblom, fw, Björklöven
30-åringen har svarat för över 30 poäng under tre av sina fyra senaste allsvenska säsonger och var en av få spelare i Södertälje som faktiskt kunde lämna fjolårets katastrofala säsong med godkänt i betyg. Han är en ansvarsfull spelare som är bra över hela banan och stärker upp Björklövens tunna offensiv betänkligt.

4. Dan Bakala, mv, Oskarshamn
Kanadensaren kom som ett oskrivet kort från den brittiska ligan och var en av de största positiva överraskningarna i Hockeyallsvenskan den gångna säsongen. Han tillhörde seriens bästa målvakter och kan göra stor skillnad för ett Oskarshamn som släppte in näst flest mål av samtliga allsvenska lag under fjolårssäsongen.

3. Niklas Lihagen, fw, Västerås
De tre senaste åren har Lihagen varit med och hjälpt lag att avancera i seriesystemet, men trots det får han inte chansen i SHL. Han är en erkänd vinnare som med sin fysik och sin känsla för målet skulle vara ett stort tillskott till vilket allsvenskt lag som helst. Med sin erfarenhet och förmåga att prestera när det gäller som mest kommer han vara en nyckelpjäs i Västerås jakt på en SHL-plats och förhoppningsvis får han fullfölja resan om han skulle lyckas hjälpa ett lag upp i landets högsta serie en tredje gång.

2. Oliver Kylington, b, AIK
Sett till potential är det här den överlägset bästa värvningen i Hockeyallsvenskan i år, men den omgärdas likväl av en del osäkerhet. Kylington kommer från en säsong där han glimtvis briljerade, men också stundtals visade prov på en nonchalans och en rejält bristande defensiv som fick honom att falla på draftrankingarna. Om supertalangen blir kvar i Sverige efter draften och kan hitta sin roll i AIK är möjligheterna stora att han kommer att vara en av seriens bästa backar.

1. János Hári, fw, Leksand
Har en gudabenådad teknik och ett riktigt vasst skott som kommer generera mycket poäng i Hockeyallsvenskan. Har redan bevisat att han kan producera på en god nivå i SHL och finska SM-Liiga och när han nu tar steget ner en division har han alla förutsättningar att vara en dominant spelare. Kommer få stort förtroende i Leksands offensiv och får räknas som en av förhandsfavoriterna att kamma hem poängligatiteln.

Oskrivna kort som kunde tagit plats på listan om de inte varit oprövade i Sverige: Éric Castonguay (fw, Tingsryd), Danny Kearney (fw, Tingsryd), Adam Estoclet (fw, BIK Karlskoga), Matt Leitner (fw, Västerås), Alex Hutchings (fw, Björklöven), Ronan Quemener (mv, Asplöven), Frans Tuohimaa (mv, Leksand).

LÄS ÄVEN:
* LISTA: Här är de tio bästa nyförvärven i SHL

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten