Här är en genomgång av resultaten från fredagens åtta matcher – med alla målskyttar.

Här kan du hitta den stora guiden inför TV-pucken 2023 med genomgångar av alla lag och spelare.

Grupp A:

Småland – Skåne: 3–0
Småland: Selma Erixon, Ester Kilebrand, Sally Mildaeus.
Skåne:

Som så ofta gick Småland in i kvalet som en av favoriterna till att gå vidare. Skåne stod för första motståndet, men kunde varken stoppa spetsen på andra sidan eller få in pucken bakom Nellie Johansson. 1–0 kom i 14:e minuten av den första perioden innan Småland fyllde på med både 2–0 och 3–0 i powerplay. Sally Mildaeus stod för två poäng i matchen.

Göteborg – Blekinge: 4–1
Göteborg:
Hedvig Augustsson x2, Maja Stäring, Lisa Lindbom.
Blekinge: Enya Kulmala.

Göteborg ville inte vara sämre än Småland. Gruppens andra favorit stod för en dominant insats i den första perioden och gick ifrån till 2–0 efter två poäng av Hedvig Augustsson. Blekinge svarade tidigt i den andra perioden, men Augustsson kunde avsluta det hela med sitt andra mål och 4–1 i matchen.

Grupp B:

Dalarna – Värmland: 4–2
Dalarna: Malva Johansson, Nona Unger, Svea Nordqvist, Tilda Wigg.
Värmland: Matilda Henriksson Ribeiro, Maja Karlsson.

Dalarna inledde som de avslutade förra året. De regerande mästarna såg till att säkra segern mot Värmland i sin första match av kvalet, men man var inte helt ohotade. Värmland vann skotten med 23–18 och spräckte även nollan först i matchen. Dalarna reste sig från detta i den första perioden och säkrade 4–2-vinsten i numerärt underläge, med endast två minuter kvar.

Gästrikland/Hälsingland – Örebro Län: 4–1
Gästrikland/Hälsingland:
Elvira Åström, Anna Leander, Hilma Larsson x2.
Örebro Län:
Ella Skagerlund.

Gästrikland och Hälsingland som gått samman till denna turnering skickade fram sina främsta löften för att möta Örebro. Det blev en match med få avslut, men utifrån det, en relativt bra utdelning. Gästrikland/Hälsingland slog till två gånger om sent i den första perioden och fick sedan se Hilma Larsson göra två i den andra. Örebros enda mål kom i numerärt underläge.

Grupp C:

Stockholm – Uppland: 2–0
Stockholm:
Elin Sunebäck, Maya Helje.
Uppland: –

Stockholm, som oftast är med i kampen om guldet, dominerade sin fredagsmatch mot Uppland. 32–4 slutade skotten på, men Louvisa Frid i motståndets mål stod emot det mesta. Två puckar trillade in och blev skillnaden mellan lagen på resultattavlan. Ett av dessa kom i powerplay i första perioden, det andra i den andra akten.

Södermanland – Östergötland/Gotland: 9–3
Södermanland:
Ebba Hesselvall x5, Emma Holmberg, Ida Lindberg, Elina Lundgren, Emma Johansson.
Östergötland/Gotland:
Elsa Blårand x2, Stina Hillberg.

Redan för två år sedan var Ebba Hesselvall en framstående spelare för Södermanland i TV-pucken. Nu inledde hon sin första turnering där hon inte är med som underårig, med fem mål och sju poäng mot Östergötland/Gotland. Krossen slutade med 9–3 efter tre mål i slutminuterna.

Grupp D:

Västerbotten – Jämtland/Härjedalen: 9–1
Västerbotten:
Tilia Lindgren x4, Ida Sandberg, Elsi Hyltegård, Mimmi Hansson, Emmy Tjärnlund, Evelyn Andersson.
Jämtland/Härjedalen:
Lise Wärvik Lundhag.

Kvalets första kross stod Västerbotten för. 39–6 slutade skotten med och Tilia Lindgren, född 2010, stod för fyra mål och sex poäng i 9–1-segern. En dominant insats från den unge forwarden som har brorsan Zeb Lindgren i Skellefteås J20-lag. Två av talangens mål kom dessutom inom fyra minuters spel. Därefter rann det iväg.

Ångermanland – Norrbotten: 0–2

Ångermanland: –
Norrbotten:
Edith Larsson Örnkloo, Evita Rosengren

Den norra gruppen bjöd på en riktig rysare under fredagskvällen. Första perioden kom och gick utan att varken Ångermanland eller Norrbotten fått hål på motståndets målvakt. Till slut släppte det. Edith Larsson Örnkloo satte 1–0 för Norrbotten 23 sekunder in i andra. En ledning som höll sig hela vägen in i slutminuterna. Ångermanland tog ut målvakten för att jaga en kvittering, men matchen blåstes av med 2–0 på tavlan efter mål från Evita Rosengren.

TV: Hannes Hellberg inför 2024/25