Oskar Steen sköt vinsten till Färjestad i premiären av Strömstad Hockey Classic

Oskar Steen har redan börjat göra skillnad för Färjestad – han gjorde mål för andra matchen i rad och sköt segern till FBK mot Leksand.
Samtidigt så blev Mathias Bromé målskytt i Luleås vinst medan Djurgården tog sin andra raka seger under försäsongen.

Försäsongen rullar vidare och under torsdagskvällen fortsatte förberedelserna för flera lag i SHL och HockeyAllsvenskan. Det spelades då tre matcher med start 19:00 och här kommer en genomgång av de sena matcherna:

Färjestad besegrar Leksand i Strömstadspremiären

Under torsdagskvällen inleddes den traditionella försäsongsturneringen Strömstad Hockey Classic och premiärmatchen spelades mellan Leksand och Färjestad

Det var då Färjestad som inledde klart bäst och kunde även utnyttja det då de tog ledningen i första perioden när Joakim Nygård satte 1-0 i powerplay. Ställningen skulle stå sig till den andra perioden där Färjestad sedan kunde utöka till 2-0 efter mål av Per Åslund

Leksand reste sig dock, lyfte upp sitt spel och kunde också reducera då Lucas Elvenes blev målskytt i powerplay för LIF:s första mål under försäsongen. I tredje perioden så fick Leksand ytterligare utdelning och kvitterade genom Lukas Vejdemo

Det var dock inte utjämnat länge utan endast 21 sekunder senare återtog Färjestad sin ledning och då var det hemvändande stjärnan Oskar Steen som snärtade upp pucken i nättaket för 3-2 till FBK. Steen har därmed gjort mål i båda matcherna för att starta försäsongen.

Leksand pressade sedan på i slutet av matchen men utan att göra mål och Färjestad kunde därmed vinna med 3-2 för att ta sin första vinst efter att ha förlorat mot Linköping med 6-3 förra veckan. Oroväckande för Färjestad var dock att både David Tomášek och Linus Johansson klev av och inte fullföljde matchen.

För Leksand var detta lagets första match under försäsongen och det slutade med förlust. Nu ska båda lagen möta Frölunda för att avsluta turneringen, Leksand ställs mot Frölunda redan i morgon medan Färjestad möter göteborgarna på lördag.

Bromé målskytt i Luleås vinst

Uppe i norr så spelade Luleå sin andra träningsmatch då finska Kärpät hade rest över till Sverige och stod för motståndet i Kalix under kvällen.

Luleå fick då en bra start tidigt i matchen och ett av SHL:s mest omtalade nyförvärv presenterade sig tidigt då Mathias Bromé slog in 1-0 i den första perioden. Bara drygt två minuter senare så kunde Luleå även utöka ledningen och målskytt den här gången blev Brendan Shinnimin

I den andra perioden så reducerade Kärpät men Luleå återtog sin tvåmålsledning då backen Ludvig Jansson skickade in 3-1-målet. Finländarna såg dock till att det var 3-2 innan paus. Men i den tredje perioden kunde Luleå avgöra matchen.

4-2 kom tidigt då finske backen Oskari Laaksonen blev målskytt för norrbottningarna redan efter 58 sekunder. Det punkterade tillställningen då det inte blev några fler mål under resterande del av matchen.

Luleå har därmed två vinster av två möjliga under försäsongen då de inledde med att besegra Boden med 8-1 förra veckan. Kärpät och Luleå möts återigen i morgon, då i Torneå.

Djurgården tar andra raka segern

Det var även ett allsvenskt möte i kväll då Almtuna och Djurgården möttes i Märsta.

Almtuna kunde ta ledningen i första perioden då nyförvärvet Jacob Grönhagen satte 1-0-målet i powerplay. PP-spelet skulle sedan även visa sig vara effektivt för Djurgården.

I den andra perioden så kvitterade lagkaptenen Marcus Krüger och i slutet av perioden kom även 2-1 av Edvin Hammarlund, båda målen gjordes i numerärt överläge. Även i tredje perioden så skulle Djurgården göra mål i powerplay, den här gången var det prestigevärvningen Tyler Kelleher som blev målskytt för 3-1.

Strax därefter så reducerade Almtuna genom Oliver Kandergård – men närmare än så kom inte Uppsalalaget. I stället kunde Djurgården inkassera sin andra seger under försäsongen. De inledde med 3-2 mot Västerås och vann nu återigen med 3-2.

För Almtuna var det däremot första förlusten efter att tidigare ha besegrat Hudiksvall med 8-3. Almtuna möter ett annat Stockholmslag nästa vecka då AIK står för motståndet medan Djurgården ställs mot SHL-laget Örebro nästa vecka.

TV: Norske talangen om veteranernas practical joke