Örebro besegrar Brynäs efter straffläggning

Brynäs hämtade upp 0-2 till 2-2 och tvingade fram straffläggning mot Örebro.
Men Örebros nyförvärv Patrik Puistola och Patrik Karlkvist gjorde varsitt straffmål för att säkra segern mot SHL-nykomlingen.

Både Brynäs och Örebro hade inlett sina försäsonger med förluster. Brynäs förlorade med 3-1 mot Timrå i sin första träningsmatch medan Örebro förlorade med 4-3 mot allsvenska laget Karlskoga förra veckan.

Lagen var då båda ute efter revansch för att ta försäsongens första vinst i Sandviken under tisdagskvällen.

Det blev flera utvisningar i starten av matchen då lagen hade dragit på sig två tvåor vardera innan tolv minuter var spelade. Inga mål gjordes i powerplay – men när det blev spel i fem-mot-fem så var det Örebro som utnyttjade läget.

Närkingarna tog ledningen efter en spelvändning där Ludvig Larsson sköt ett skott och Christopher Mastomäki höll sig sedan framme och kunde slå in returen. Två och en halv minut senare kom även 2-0 till Örebro. Emil Larsson fick stå fri framför målet och kunde slå in pucken bakom Brynäskeepern Erik Källgren efter att Milton Oscarson stått för förarbetet.

Brynäs hämtade upp – men förlorade ändå

Brynäs lyfte sedan upp spelet och började ta över men det blev mållöst i andra perioden då Jhonas Enroth höll tätt i Örebromålet.

I den tredje perioden kunde dock Gävlelaget spräcka nollan. Linus Lindblom drev upp pucken och lämnade sedan över den till lagkaptenen Johan Larsson som skickade in reduceringen i bortre hörnet. Några minuter senare kom även kvitteringen. Den här gången agerade Larsson framspelare och spelade in pucken till Oskar Lindblom framför mål som sedan drog upp pucken högt bakom Enroth för 2-2.

Målen gjorde att förlängning väntade i Sandviken. Det blev nätrassel då Oskar Lindblom återigen fick in pucken mellan stolparna men skottet gick in efter att slutsignalen ljudit och i stället skulle det krävas straffar för att kora en vinnare.

Nyförvärvet Patrik Puistola inledde då straffarna på bästa sätt för Örebro då ha lade in pucken mellan benen för Källgren. Efter att båda lagen missat varsin straff så klev Jakob Silfverberg fram och kvitterade i den andra straffomgången. Men Patrik Karlkvist gjorde mål direkt efteråt och när Brynäs missade sin sista straff så innebar det att Örebro gick segrande ur striden.

Brynäs jagar fortsatt första segern och SHL-nykomlingens nästa träningsmatch spelas 30 augusti då AIK står för motståndet. Örebro å sin sida möter Malmö här näst, den matchen spelas 29 augusti.

Brynäs – Örebro 2–3 SO (0-2,0-0,2-0,0-0,0-1)

Brynäs: Johan Larsson, Oskar Lindblom.
Örebro: Christopher Mastomäki, Emil Larsson, Patrik Karlkvist (avgörande straff).

Spelschema och resultat: Så spelar SHL-lagen under försäsongen 2024

Spelschema och resultat: Så spelar HA-lagen under försäsongen 2024.